Siyaset Düzenleme Tarihi : 02 Şubat 2023 16:30 Haber Girişi : 02 Şubat 2023 11:35

Seçimlere 100 gün kala Erzurum'da son durum

Seçimlere 100 gün kala Erzurum'da son durum
Seçimlere 100 gün kala Erzurum Ajans bünyesinde oluşturulan 'secim.erzurumajans.com' platformunda kullanılan oyların dağılımı şöyle oldu.

Manipülasyona yol açmamak ve en doğru veriye ulaşmak için mükerrer oy kullanımının mümkün olmadığı sistem alt yapısıyla seçimin nabzını siz okuyucularıyla birlikte tutan Erzurum Ajans’ın ‘Seçim Sandığı’ndan çıkan sonuçlar şöyle.

 

Haber yayına hazırlandığı sırada Cumhurbaşkanı seçimi için kullanılan oy sayısı 301.

 

Oy dağılımı:

Cumhur ittifakı: 146

Millet ittifakı: 128

Kararsız: 27

 

Cumhur ittifakında partilere göre oy dağılımı:

AK Parti: 127, MHP: 17, BBP: 2

 

Millet ittifakında partilere göre oy dağılımı:

CHP: 37, İYİ Parti, 75, Saadet: 6, DP: 1, DEVA: 8, Gelecek: 1

 

 

Milletvekili seçiminde de yapılan anket çalışmasında kullanılan oy sayısı 240.

 

Millet ittifakı adayının henüz netleşmemesi ve Milletvekili adaylarının belli olmaması nedeniyle mevcut vekillerin isimlerinin yer verildiği anket çalışmasında partilerin oy dağılımı ise şöyle:

 

AK Parti: 56

MHP: 19

İYİ Parti: 132

Kararsız: 33

 

Mevcut milletvekillerinin aldıkları oyların dağılımı ise…

 

Recep Akdağ (AK Parti): 22

Selami Altınok (AK Parti): 11

İbrahim Aydemir (AK Parti): 21

Zehra Taşkesenlioğlu (Ak Parti): 2

Kamil Aydın (MHP): 19

Naci Cinisli (İYİ Parti): 132

KARARSIZLAR: 33

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • isimsiz 21 Şubat 2023 22:48

    Abilerim kardeşlerim. oy verirken futbol takımı fanatiği gibi oy vermeyin. Önceki dönemlere bakın bu garip memlekete kim ne yapmış. 30 yıldır unutulmuş soğuk memleketin sorunlarını kim dile getiriyor ona bakın. hiç kimse getirmemiş değil mi? 7 milletvekili olan şehrin en büyük sorunu olan ısınma ve ısınma masraflarını daha önce kim dile getirmiş hiç kimse, fabrikalarla üretimi destekleyip istihdam yaratalım diyen varmı? yok. hayvancılığı daha fazla teşvik edelim bu soğuk memlekette yaşamak için sebepleri olsun göç etmesinler diyen olmuş mu? yok. O yüzden artık değişim ve objektif bakma vakti lütfen oy verirken yaşadığınız koşulları ve gelecekteki nesillerinizi düşünün. Allah'a emanet olun saygılar..

  • Adem baba 04 Şubat 2023 23:19

    Zehra taşkesenliye bile oy çıkıyorsa bu memlekette insanlar daha çom tek ayak üzerine et baliğın önünde beklerler

  • Mahmut lokmacı 04 Şubat 2023 08:22

    Halen daha AKP ye oy çıkıyorsa o zaman müstahaktır bu millete yokluk. Tek kelime ile YAZIKLAR OLSUN

  • CHP'li Dadaş 03 Şubat 2023 15:29

    CHP en az yüzde 12 alır. CHPnin 1 milletvekili garanti.

  • misafir 03 Şubat 2023 10:16

    Erzurum, Kars, Iğdır özel ekonomi bölgesi ilan edilecek. Burası canlı hayvancılıkta merkez olacak. Et üretiminde bereketli coğrafya insanların et kuyruğuna girmesine mahkum ediliyorsa burada bir sorunumuz var demektir. Helal be. Erzurum akp den tulum alıyor neredeyse Erzurum a faydası var mı ? Nüfus desen azalıyor , hayvancılık desen bitmiş

  • misafir 02 Şubat 2023 17:01

    Bakın Eskişehir spor yıllar sonra transfer tahtasını açıyor ama koca Erzurumspor un transfer tahtası şimdiye kadar açılmadı . Belediye başkanı akp li , milletvekillerinin çoğu cumhur ittifakında , seçim de en çok oyu alan akp ama bu şehrin takımı düşmeme mücadelesi veriyor. Bu takımın yeri burası mı ? İsteseler bir şekilde çözerler örnek te verdiğim gibi Eskişehir spor çözdü , gençlerbirliği çözdü , erzurum neden çözemesin . İstemek önemli Bu şehrin trabzon , rize gibi onlarca takımı yok sadece tek takımı var ona da sahip çıkan yok

  • Halis demir 02 Şubat 2023 13:18

    Erzurum?da tek Naci cinisli iş yaptı diğerleri ancak vitrin mankeni oldu bir tanesi ise rezil etti bizi. Taş etti bizi kesen bıçak oldu ligil gibi etti bizi Zehra?nım