Erzurum Haber Girişi : 21 Kasım 2023 12:15

Şehir kar ve pislik içinde kaldı!

Şehir kar ve pislik içinde kaldı!
Mevsimin ilk karında şehir merkezi adeta felç oldu. Belediyeler karla mücadelede bir kez daha sınıfta kaldı. Palandöken ilçesinde belediye, ana arter üzerinde kırılan ağaç dallarını bile toplayamadı.

Erzurum’da etkili olan yağış sonrası kent merkezi ve neredeyse tüm ilçeler kar altında kaldı.

 

 

Akşam saatlerine kadar süren yağışın ardından başta Büyükşehir olmak üzere ilçe belediyeleri sadece ana caddelerde yol açma çalışması yaptı.

 

 

Merkez ilçelerin tümünde ara sokaklar adeta kaderine terk edilirken, sabah saatlerinde de durum değişmedi. Yol kenarlarına yığılan kar birikintileri bir yana yağış nedeniyle kırılan ağaç dalları bile kaldırılmadı.

 

 

Bu arada Palandöken ilçesinde kar yığınları arasında kalan çöp konteynerleri de boşaltılamadı. Pis kokuların yayıldığı ilçede vatandaşlar, “Nerede bu belediyeler?” diye sorarak tepki gösterdi.

 

 

Öte yandan kar yağışının başladığı saatlerde belediyelerin medya kuruluşlarına “Kar timleri iş başında” başlıklı basın bülteni ve görseller göndermeleri dikkat çekti. HABER MERKEZİ 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ejder 24 Kasım 2023 13:32

    Rahmetli Mahmut Uykusuz döneminde çok ama çok yağmıştı. Şimdi bu manzarayı görünce "uykusuz" rahmetle anıyoruz. Nereden nereye ama herhalde bu acı manzaranın paydaşlarından birileri de biz oy verip yine tekrar oy verip tekrar yine oy veren seyredenler de olsa gerek

  • metin kardeş 23 Kasım 2023 14:23

    belediyelerin sosyal medyalarına baksanız her yer tertemiz ama dışarı çıktığınızda kendinizi buzlar diyarında buluyorsunuz.

  • Dadaş İlo 23 Kasım 2023 12:52

    Hele birde şükrüpaşa ya bakın REZALET. Yazıklar olsun tuhhhhhhhhh

  • Boşyere 23 Kasım 2023 11:36

    Boşyere yazıyorsunuz. Nasıl olsa kimi aday ederse akparti o seçilecek. Boşyere şikayet etmeyin. 7500 tl ile geçinemeyen emekliler hallerinden mutlu. Onların desteği ile seçilecekler.

  • N A 23 Kasım 2023 09:10

    Belediye hiç bir şekilde çalışmıyor. Ne tuzlama var ne yol açma. Yazık adaylığı yok diye insanları mağdur ediyor.

  • Dadaş sabret 23 Kasım 2023 09:04

    2004 Yılı mart ayi mahalli idare seçim öncesi kar yağdı tam 170cm araçlar görünmüyor Dönemin Belediye başkanı Rahmetli mahmut uykusuz ve ekibi bütün şehrin kar ini 2gunde temizledi o olmayan imkanlarla şimdi 10 senedir BB yapan zat ve ekibi ne yüzle birde halkın içine aday im diye çıkıyorsunuz.Halk hesap gününü martta Allah da ahirette soracak....

  • Mehmet duman 22 Kasım 2023 20:22

    30 cm kar yağdı belediye tuş oldu hiçbir hizmet yok yollar rezalet bu yaşıma kadar böyle terbiyesixlik görmedim. Ayıp hizmet için geldiniz nerede hizmet ulucamiden ılıcaya kadar üniversite dahil perişanlık durumu var. Hele üniversiteye ne oluyor sanki Atatürk üniversitesi hiçbir çalışma yok pislik rezalet içinde ayıp bu kampüs şehrin gözbebeği idi. Herkes örnek alırdı hastane diş hekimliği tek araç park edilmiyor insan tükürse o kar buz kalkar niçin çalışmıyorsunuz. İlla ki cumhurbaşkanı Erzurum?a gelince asfalt var. Şehrin tek caddesi cumhuriyet caddesi PTT önündeki çukuru bile doldurmadınız 2 kürek asfalt atmaktan avşz bir belediye 1. Seçiliyormuş valla çok çok komik. Siz anca algıyla 1. Seçilirsiniz tek oy alamazsınız akp yi de yıkacaksınız bu gidişle.

  • ALPURUNGU 22 Kasım 2023 20:05

    HİÇ AKP YE OY VERMEDİM. AMA BU KEZ OYUM AKP YE .HE HE HE BETER OLUN YETMEZ BETERİN BETERİ OLUN YİNE YETMEZ ...

  • Zeki topçu 22 Kasım 2023 18:40

    Kaldırımda ayakta durmak mümkün değildi. Yürümek imkansızdı. Yazıklar olsun. Nerede her şeyin en iyisini yapan ithal başkan.

  • Mustafa kara 22 Kasım 2023 18:37

    Sehirde araba kullanılamaz halde. Pahalı arabamiz olmadıgına sevinecek haldeyiz sahsen binmezdim. Neyse secimde yine götürüp oyu basacaklar bu rezillik layıgı memleketin demekki.

  • Bahadır Aydoğan 22 Kasım 2023 18:37

    Ekrem İmamoğlu yok öyle yok böyle diyen zihniyet kendilerine bakıyorlar mı acaba Mahmut uykusuz bunlardan daha iyi çalıştı 2004 Şubat karını hatırlayanlar vardır 1 metre kar yağdı bir gecede temizlediler kamyonların biri gidip biri geliyordu şimdi yap sat yapan müteahhitlere döndüler başları ne ki bunlar ne olsun

  • Ejder 22 Kasım 2023 17:39

    Mahmut uykusuz beyi rahmetle anıyorum.Belediye başkanlığı döneminde kar ile mücadelede üstün başarı örneği göstermişti.

  • Halktan biri 22 Kasım 2023 16:52

    Koskoca buyuksehir belediyesinin düştüğü duruma bak stad deprem riskli olur yapılmaz ulaşım desen muhalif liderler gelince sergileniyor hizmet desen 2 yıl önceden borçlar katlanıyor e halk desen partiye bakıyor doğuda hiçbir buyuksehir bu durumda değildir yazık vallahi yazık önce zihniyet değişimi lazım

  • Murat calbay 22 Kasım 2023 15:33

    Her Yer pislik ya yuruyemiyoruz adeta sabah çocuklar okula giderken zorluk çekiyor servise binecekler kardan servise ulaşamıyorlar bence siz gidin artık

  • Bir mağdur 22 Kasım 2023 15:13

    Nerede birinci olan b.belediye başakanı, ancak konuşuyor. İcraate gelince herşey göstermelik, gerçekler acıdır ancak üstünü örtmekle geçiniyorlar.

  • Ocaklı 22 Kasım 2023 14:25

    Yemeğe, lüzümsuz işlere, eğlenceye paran bulan Erzurum belediyeleri ne yazık ki iş makinalarına koyacak yakıt bulamadıkları için doğal olarak da temizlik yapmıyorlar, ee bir de işçiler artık kazma küreği depoya kaldırdığı için durum bu şekilde sonuçlanıyor, SAHİPSİZ MEMLEKET ERZURUM.

  • yorgun dadaş 22 Kasım 2023 13:54

    Demek ki bu işler bizimkisi bir aşk hikayesi demekle olmuyor. Koskoca istanbula kar yağdığında eleştirenler dönsün kendi yönettiği memlekete baksın...

  • Baba sultan 22 Kasım 2023 11:04

    Arabaları gectik yolları bence ilk önce kaldırım temizlenmeli yaya yürüyecek yol bulamiyor

  • Baba sultan 22 Kasım 2023 11:02

    Seçim.de bunlar yine gelir taziye evi kaldırım lokanta yapmaya devam ederler

  • Onur adaş 22 Kasım 2023 10:59

    Rezalet ki ne rezalet.. yollar kar kaldirimlar kar her yer buz tutmuş. Temizlik yok. Ancak koltukta oturup nasıl nerden para indiririz cebimize onun telasina düşün.

  • Sofi 22 Kasım 2023 10:45

    Bu seçimde akp adaylarına oy yok

  • Ömer 22 Kasım 2023 09:00

    Yorum yapan ve haberleri okuyan değerli hemşehriler Erzurum bildiğiniz üzere Akdeniz bölgesinde kar yağma ihtimali çok az o yüzden belediye hazırlıksız yakalandı yoksa hemen hallederlerdi tecrübeli olduğu konular var mesala arsa inşaat ihale bunlarda zaman kaybı yok hemen oluveriyor.

  • Ali er 22 Kasım 2023 08:25

    Şehir 10 senedir böyle rezil olmamıştı hala daha temizlenmiyor kar. özellikle üniversitede fakülte ara yollar kapalı bilerek mi yapmıyorlar insanların tekerleri çivilere batıyor yoldaki bariyerler kırık toplanmamış yollar kapalı ağaçlar kırık 30 senedir üniversiteyi böyle prrişan görmemiştim resmen başıboş. Çocuklar perişan bari tatil edin insanlara zulüm etmeyin. 1 gün tatil edilse herhal düzelecek bu bile akıllarına gelmiyor birinci seçilen başkan zaten ortada yok. Allah bizi bunlardan korusun ve kurtarsın. Birinci seçilenleri 7 katmanlı kalite bilmem ne yeni nesil üniversiteyi gördük yerin 7 kat dibi gibi rezalet olmuş toprak başınıza olsun. Geceleyin bile çalışma yok olmamış siz Erzurum?a da Atatürk üniversitesine de layık değilsiniz hadi oradan

  • Zafer Erğun 22 Kasım 2023 01:43

    Büyükşehir Belediye Başkanın ve Atatürk üniversitesi Rektörü'nun henüz ikinci dönemleri. Birinci dönemleri çıraklık, ikinci dönemleri kalfalık, üçüncü dönemleri de, ustalık olacak. Bı üç beş yıl daha bekleyelim, o zaman karla mücadele nasıl yapılır, görürüz.

  • Emrah yaşar 22 Kasım 2023 01:17

    Değerli Dadaşlar siyasi ve bürokrasi kanadı kırık sahipsiz memleketimiz. Biz memleket olarak ne zaman ki particiliği bırakır gerçek Erzurum evlatlarını seçersek o zaman hizmet alır o zaman değere bineriz. Malesef çantada keklik olduğumuzdan çakma Erzurumlular gelip bu memlekette 2 dönem hatta kimbilir belkide 3.dönem belediye başkanlığı yapar bizlerin başına. Allah sonumuzu hayretsin kafa yapımız değişmedikçe bu devran değişmez

  • Bülent 21 Kasım 2023 22:40

    Şehir içi içler acısı nerde bu ödül alan başkan Sahipsiz memleket

  • halisdemir 21 Kasım 2023 22:17

    özellikle yenişehir ve atatürk üniversitesi malesef sınıfta kaldı. grayder yok yol açacak kepçe yoldaki plastiik atlatmaya takıldı ve parçaladı. meteoroloji uyarı yapmıştı hazırlıklı olmak zorundaydınız. tüm şehir resmen çöktü. Hiçbir ilerleme olmadığı gibi şehir hersene geriye gidiyor. neymiş birinci seçiliyormuş başkan. yazık ya vallahi yazık utanın üniversitede de ıutansın koskoca üniversitede bir traktörün arkasına aparat takıp yolu küreyemeyen üniversite atlatmasını sökemeyen üniversite lastikleri patlaması engel olamayan üniversite yazıklar olsun.

  • İsimsiz kral 25 21 Kasım 2023 22:03

    Yollarda bir tane kepçe görmedim temizleyen yani Mehmet Sekmen farkı ins İstanbul'a gider ne diyelim torpilsiz bir Erzurum istiyoruz artık

  • İ.H.A. 21 Kasım 2023 22:01

    Haberiniz için çok teşekkür ederim. Erzurumun sahipsizliğinin resmini bir kez daha belgelendirdiniz. Tabiki olan bize oluyor bu kafayla olmaya devam edecek.

  • Neyse 21 Kasım 2023 21:20

    Her yer çok fenaydı yildizkent özellikle yol ve yol kenarında biriken karlar yani hiç bir yer temizlenmemis demek ki ben sadece yildizkent sandım ama haberi okuyunca.... Okul tatil edilmedi kar yağdı yollar açılmadı neden vatandaşı sıkıntıya soktunuz yazık değil mi çoluk çocuk sabah okul yolunda bir sürü problem yaşadı. Yazıklar olsun...

  • Dadaş25 21 Kasım 2023 18:37

    Ancak kendi belediyelerinin önünü kepçelerle temizlesinler vatandaş umurlarında değil

  • Ömer 21 Kasım 2023 18:26

    Nasıl?? eğleniyoruz mu?nerede milletvekillerimiz umarım Erzurum haberlerini takip ediyorlardir.

  • Dadaş 21 Kasım 2023 14:05

    Vatandas demiski belediye nerede belediye ancak yenisehir i temizlesin ara sokaklari biraksin belediye ve kendi cevresine yedirsin belediye