Kültür-Sanat Haber Girişi : 29 Temmuz 2015 21:30

ŞEHİRDER'de Murat Ertaş güven tazeledi

ŞEHİRDER'de Murat Ertaş güven tazeledi
İki sene evvel Erzurum'da kurulan Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği, olağanüstü genel kurul yaptı ve yeni yönetim seçildi.
Erzurumajans-İki sene evvel Erzurum'da kurulan Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği, olağanüstü genel kurul yaptı ve yeni yönetim seçildi.

Dernek ofisinde üye çoğunluğu sağlanmasından sonra başlayan genel kuruldan önce bir konuşma yapan ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, ülke genelinde son günlerde yaşanan terör olaylarını lanetleyerek başladığı konuşmasında derneğin iki senelik faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra daha büyük projeler ve çalışmalar yapmak için yeni bir yönetime ve üyelerin desteğine ihtiyaçları olduğunu, bu nedenle olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını ifade etti.

Yaptıkları çalışmalarla kısa bir süre içerisinde sadece Erzurum'da değil Türkiye'nin birçok bölgesinde bilinen bir STK haline geldiklerine dikkat çeken Ertaş, derneğin iki senelik faaliyetlerini şöyle özetledi: "Türkiye'nin önemli münevverlerini ve akademisyenlerini gençlerle buluşturduğumuz Tebrizkapı Sanat Çarşısı'nda 12 tane Şehir ve Medeniyet Konuşmaları, dernek ofisinde 19 tane Erzurum'un değişik taraflarının ele alındığı Şehir Seminerleri, Sinema Eleştirisi ve Okumaları, kitap okuma programları, uluslararası öğrencilere 44 seminer, 6 okuma grubu etkinliği, Ermeni Meselesi ile ilgili STK, bilim adamları ve basın mensuplarıyla istişare toplantıları düzenledik. Biri İstanbul, diğeri Kocaeli ve ikisi de Erzurum'da olmak üzere '9 Kasım Ecdada Saygı Yürüyüşü ve Erzurum' konulu fotoğraf sergileri açtık. Mayıs 2014'te yaptığımız 'Necip Fazıl Kısakürek'i Anlamak' konulu panelimize halkın teveccühü muhteşemdi. II. Abdülhamit'in unutulan Erzurum Fermanı'nın yeniden ortaya çıkardık ve halka ücretsiz dağıttık. Derneğimizde Güzel Sanatlar Fakültesi'ne hazırlanan öğrencilere müzik kursu düzenledik.

Kültür Bakanlığı'ndan onaylı Şehirder yayınlarını kurduk ve üç önemli kitap yayımladık. Bu sene Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne '12 Mart Kurtuluş Gazetesi' ve '23 Nisan Doğu'nun Çocukları' gazetelerini hazırladık. Şehri ilgilendiren hayati konularda ortak akılla hazırladığımız basın açıklamalarımızla şehirde bir bilinç oluşması için gayret sarf ettik. Evet, yönetim olarak sadece iki sene içinde buradan sayamayacağım daha birçok çalışmaya imza attık. Tüm bu çalışmalarımız sırasında üyelerimizin ve dostlarımızın ciddi desteklerini gördük."

Genel kurulda divan ve üyelerinin belirlenmesinden sonra yeni yönetim seçimine geçildi.
Yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Murat Ertaş, Vedat Eğilmez, Oğuzhan Bingöl, Mustafa Uğurlu, Melek Kanar. Yedek yönetim kurulu ise ise Adem Altunok, İcret Faruk Yaşa, Ahmet Akbaba, Bahadır Küçük ve Abdullah Taşbaşı'ndan oluştu.

Yeniden başkan seçilen Murat Ertaş üyelere ve eski yönetime teşekkür ederek ŞEHİRDER'in yeni dönemde diğer şehirlerde şubeleşmek, eğitimin her kademesinde akademiler açmak, yazarlık okulu ve dergi çalışmaları yapmak gibi önemli hedefleri olduğunu belirterek ilk olarak ağustos ayının sonlarına doğru yaklaşık 850 metrekarelik tek kat üzerinde hizmet verecek 4-6 yaş grubu çocuk akademisinin açılışını yapacaklarını ifade etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.