Şehirlerin kurtuluşu olmazmış diyor!

 

TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman: Rize ve benim ilim Erzurum'un da adını bizzat zikrederek şehirlerin kurtuluş olmazmış diyor. Yani diyor ki, Kazım Karabekir yok. Halit Paşa yok. Nenehatun yok. Sütçü İmam yok. Antepli Şahinbey yok. Şehitler yok. Bizim bir mücadelemiz olmamış, dúşmanlar lütfedip kendiliğinden çıkıp gitmişler. Vay be! İşi Büyük taaruza getiriyor ve gizlediği baklayı ağzından çıkarıyor. 7 Eylül Izmir'in kurtuluşuymuş, kim demiş? 6 Ekim İstanbul'un kurtuluşuymuş, kim demiş? Ne kurtuluşu? diyor ve sözü görmezden geldiği ve inkâra yeltendiği Milli Mücadele diye bir şeyin olmadığına ve vatanımız Anadolu'nun emperyal destekli bir istila ve işgalden kurtarılmamış olduğuna getiriyor. Daha vahimi ise ne kurtuluşuymuş, bizler savaşmadık, çarpışmadık, kurşun sıkmadık, adamlar aldıklarını aldılar kendileri kendiliklerinden çekip gittler ve bizler de bu sayede esaretten ve tutsaklıktan kurtulduk diyor. Hepsi o kadar diyor. Allah akıl fikir versin. 

 

Tevil ve inkâr yoluna saparak yok neymiş efendim, şehirlerin kurtuluşu murtuluşu olmazmış, ancak fetihlerin kutlanılması olurmuş diyor ve akla ziyan bir akıl tutulması sergiliyor. Madem ki şehirlerin kurtuluşu olmaz, fetitkerin kutlanılması olurmuş. O takdirde biliyorsanız açıklayın biz de sayenizde bir bilelim. Osmanlı'da Malazgirt kutlaması var mıydı? İstanbu'un fethi kutlanıldı mı? Yoksa o görmezden geldiğiniz ve inkâra kalkıştığınız Milli Mücadele sonrasında kurulan cumhuriyet sonrası mı bu kutlamalar yapıldı İsmail Kahraman? Biraz saygı...

 

Şimdi kalkmış bu apsürt çıkışınla zamirinde gizli zihniyetiyle Milli Mücadele'yi ve zafere giden şanlı kurtuluşu gölgelemeye ve Büyük Atatürk'ü silmeye çalışıyor. Tarih hükmümü vermiş ve bu saatten sonra yel kayadan ne aparır? Biz seni Amerikan filosunu alkışlarken de gördük İsmail Kahraman. Sana sormak isterim soyadın "Kahraman" Bu ünvan vatan yolunda yolunda bedel ödeyenlere verilen yüce bir sıfat. Sen bu kahraman ünvanını acaba hangi fetihten sonra, hangi bedel ödeyerek aldın ve hak ettin. 

 

Şehirlerin kurtuluşu yok, Milli Mücadele yok. O taktirde yakın tarihimizde kahraman da yok sana göre... Kurtuluşumuz yok, kahramanımız yok. Öyle ise siz neden kahraman soyadını aldınız söyler misiniz? Soyadınınızı değiştirmeyi düşünür müsünüz?  Sapla samanı karıştıranlara halkımızın derin irfanında yer alan "Allah'ım sen benim aklıma mukayyet ol" sözü ne de güzel oturuyor. 

 

Atatürk'ün kurduğu ve Milli Mücadeleyi yürüten Gazi Meclisin her nasıl olmuşsa Başkanlığını yapmış birisiniz. Milli Mücadele yalnız dış düşmanlara karşı değil, yerli ışbirlikçi iç düşmanlara karşı da yüce bir milletin haysiyetli direnişidir. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fikri Takip 05 Eylül 2022 21:08

    Atan, deden, ninen bu vatan için mücadele ettiyse kurtuluşun manasını anlıyorsun nokta...

  • T. 05 Eylül 2022 19:03

    Bu vatanın isimsiz sessiz evlatları vardır gerektiği zaman gerektiği yerde gereğini yapar ucuz Atatürk düşmanları vakti gelince götüne bakarak tırıs tırıs kaçacaklar bu vatanı sahipsiz mi sandınız Sahtekar lar

  • Brk 03 Eylül 2022 22:08

    Atatürk ile derdi olan adam vatan hainidir.

  • Mahir Yiğit 03 Eylül 2022 12:16

    Fezvi beyin yazdıklarına katılıyorum. Bu memlekette eseri olmayanlar ve birilerinin desteğiyle haketmediği yere gelenler, kurtuluş savaşını ve düşmanlardan kurtulmayı anlamazlar. Kurtuluş savaşını, anlamak için Nenehatun, Kara Fatma ve Şerife bacının torunları olmak lazım. Yunanlıların uşaklığını yapan kişilerin söylediklerini, ben Türküm diyen hiç kimsenin dikkate almanası lazım. Sadece uyanık olmak lazım.

  • Dadaş Eşref 03 Eylül 2022 10:58

    Ey cahiller, Atatürk Büyük Taarruzun ertesi günü savaş meydanını gezerken 5 Yunan tümeninin yok olduğunu gördü. O tümenler ki batı Anadolu'da büyük zulümler yaptılar. Bunu bu vatanın evlatları görür bilir. Diğerleri değil.

  • Dadaş lokman 02 Eylül 2022 21:31

    Ismail efendi içindeki zehri akıtmış bunlar seccademi nerye serersem.vatan orası diyen satılmış zihniyetlerdir

  • Dadaş Eşref 02 Eylül 2022 10:16

    Kurtuluşu kutlama, geçmişi hatırlayıp ders almadır. Ha geçmişte bu olmuştu, bunu canlı, zinde tutup bir daha o hataya dusmemektir. Kutlamamaliyiz diyen, o zaman milyonlar harcanarak yapılan o saray resepsiyonlari da yapılmamalı. Ama yapılıyor demek gerekli. Yüksek fikirlere aklı kıt olanların aklı yetmez.

  • halis demir 02 Eylül 2022 09:56

    Bunlar cumhuriyete düşman. Bu ülkenin kurucusuna düşmanlık yapmak neden. Atatürk e düşmansınız inönüye düşmansınız ülkeyi kurtaran herkese düşmansınız. Siz ve diğerleri hepiniz biraraya gelseniz cumhuriyeti sindiremezsiniz. osmanlı da selçukluda geride kaldı maziye değil atiye bakın. 600 sene osmanlı hükmetti insan gibi doğdu büyüdü ve yıkıldı. İyi olsaydı yıkılırmıydı. demekki mukadderatı böyleymiş. Atatürk e düşmnalık yapıyorsuuz ama onun kurduğu ülkeden maaş alıp adeta yediğiniz kaba tükürüyorsunuz ki bu çok büyük nankörlüktür. içinize sinmiyorsa hodri meydan maaşınızı almayın da görelim. Azıcık edep yahu.

  • SEBAHATTİN TAZEGÜL 02 Eylül 2022 09:38

    Sizin aklınız bu kadar çalışmış.Hocam Eline sağlık.Uzun ömürlü ol.Degerli Hocam.

  • halis demir 02 Eylül 2022 08:25

    Bunlar vatanın gizli düşmanlarıdır. bunlar milli mücadele ne demektir bilmeyen kişlerdir. Kurtuluş savaşını kazanmamızdan üzüntü duyan kişlerdir. İngiliz amerikan manda severleridir. Gençlik atatürk yolundan milim sapmayacak bu tip şahsiyetlere gereken dersi verecektir. Atatürk bu yurdu yunandan düşmandan temizlemiş kurtarmıştır. kul olmaktan birey olmaya cumhuriyete insanca yaşamaya ön ayak olmuştıur. ne yazsam boş hepsi kafasını kiraya vermiş kişilerdir. 10 sene önce fetöye methiye düzenlerdir. ne olur gel diyen çapsız kifayetsiz muhterislerdir. Hatta komünistlerden daha tehlikeli kişlerdir.

  • Boran 01 Eylül 2022 21:25

    Sen İsmail beyin dediklerini yorumlama lütfen. Kapasiten yetersiz. Anlayamadığın konuyu düz mantıkla ele alıp yeterince rezil oldun zaten.

  • Ömer 01 Eylül 2022 20:46

    Ben de İsmail beye katılıyorum . Kurtuluşu kutlamaya gerek yok . Mücadele edilmiş vatan düşmandan temizlenmiş bu aziz şehidlerimizin sayesinde olmuştur her şehrin kurtuluş töreni yapmasına ne gerek var . Bir de yok şuraya adım atmış tören yok şu evde kalmış o yeri kutsal zannetmek doğru değil .