Erzurum Haber Girişi : 18 Mayıs 2024 21:44

Şehit ateşi Erzurum'a düştü

Şehit ateşi Erzurum'a düştü
PENÇE-Kaplan Harekat bölgesinde silah kazası sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Kabala'nın (26) cenazesi, Erzurum'da toprağa verildi.
Şehit ateşi Erzurum'a düştü

Hınıs ilçesine bağlı Bellitaş Mahallesi'nde yaşayan Çiçek-Cemal Kabala çiftinin 5 çocuğundan ikincisi olan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Kabala’nın cenazesi, Şırnak'ta düzenlenin törenin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait kargo uçağıyla Erzurum'a getirildi.

 

Şehit Kabala için burada karşılama töreni düzenlendi. Törene, Erzurum protokolü ile askeri ve mülki erkanın yanı sıra şehit askerin babası Cemal Kabala, kardeşleri ve yakınları katıldı.

 

Erzurum Askeri Havalimanı'ndaki törende saygı duruşunun ardından şehit askerin öz geçmişi okundu. Bu sırada şehit Kabala’nın yakınları duygusal anlar yaşadı. Tören mangası tarafından omuzlara alınan şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Kabala'nın tabutu, cenaze aracına konularak toprağa verilmek üzere Hınıs ilçesine bağlı Bellitaş Mahallesi'ne götürüldü. Şehit askerin eşyaları da kargo uçağıyla getirilerek ailesine teslim edildi.

 

Törene katılan protokol, şehit babası Cemal Kabala'ya taziye dileklerini iletti. 

 

 

TOPRAĞA VERİLDİ

 

Karayoluyla Erzurum’a yaklaşık 150 kilometre uzaklıktaki Hınıs ilçesine bağlı Bellitaş Mahallesi’ne götürülen şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Kabala’nın cenazesi, son kez baba evine getirildi. Dua edilerek helallik alınan şehit için Türk bayrakları asılan köy meydanında tören düzenlendi. Saygı duruşu ve şehit askerin özgeçmişinin okunmasından sonra Erzurum Müftüsü Rüstem Can tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Namaz sonrası tören mangasınca bir süre omuzlardan taşınan şehit cenazesi, araçla mahalle mezarlığına götürülerek toprağa verildi.

 

Bellitaş Mahallesindeki cenaze törenine Vali Mustafa Çiftçi, 9’uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, kaymakam ve ilçe belediye başkanları, asker, polis, vatandaşlar ve şehit askerin yakınları katıldı. HABER MERKEZİ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • halis demir. 23 Mayıs 2024 11:37

    yurtdışında tek tek mehmetçikler şehit oluyor vatan sağolsun diyoruz. ancak orada amerikan askeri var ingiliz var onlardan niçin kimse ölmüyor da hep bizden ölüyor onların vatanları sağ olmuyor mu. Yani şehitlik bu ülkenin vatndaşlarının hakkımıdır sadece. Senelerdir 40 senedir bir bakan veya milletvekilinin çocuğu niçin bu yüce payeyi almamaktadır. çok iyi bir şey olsaydı eminim bize onu bile vermezdiniz. 3 er 5 er alırdınız. yinede içimize taş bağlayalım ve vata sağolsun diyeylim.