Türkiye Haber Girişi : 11 Mart 2021 11:50

Şehitler Günü'nde kumar rezaleti

Şehitler Günü'nde kumar rezaleti
Milli Piyango'nun Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. Yıldönümü nedeniyle 18 Mart'ta özel çekiliş yapmasını duyurmasının ardından tepkiler yükseldi.

Erzurumajans-Özelleştirilen Milli Piyango’nun Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümü sebebiyle 18 Mart’ta özel çekiliş yapacağını duyurması, vicdanları kanattı. Şehitler Günü’nde kumar oynatılmasına tepki gösteren STK’lar, “Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayın. Bu yanlıştan dönülsün” dedi.


Vatan uğruna şehit düşen binlerce vatan evladının Milli Piyango İdaresi’nce çekiliş malzemesi yapılmasının yanlış bir karar olduğunu belirten Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, “Devlet eliyle başına milli ekleyerek kumar oynatılmasının yanlışlığı ortadayken vatan, bayrak, milli manevi değerlerimiz uğruna şehit olmuş vatan evlatlarımızın 18 Mart Deniz Zaferinin yıldönümünde milli piyango aracılığı ile kumar malzemesi yapılması bizleri derinden üzmüştür. Bu yanlıştan derhal dönülmelidir. Şans oyunları ile bu vatan uğruna şehit olan ecdadımızın kemiklerini sızlatmaya kimsenin hakkı yok. Devlet eliyle yasal düzenleme ile kumar kapsamından çıkarılan şans oyunlarının da aslında kumardan hiçbir farkı yoktur. Çünkü bunlarda şans üzerine kurulu ve insan emeğinin zarara uğratıldığı oyunlardır. Dolayısıyla ne devlet eliyle ne de devlet kontrolünde kumar oynatılmasına izin verilmemelidir. Kaldı ki ‘Çanakkale Şehitleri Anısına Çekiliş’ düzenlemek, bu özel günü kumar malzemesi yapmak ağlanacak halimize gülmektir. Şehitlerimiz kumar oynatılarak mı anılacak? Bu skandala bir an önce son verilmelidir” ifadelerini kullandı.

 

Vicdanları kanattı!


Geçmişimizi ve değerlerimizi milli adı altında kendi ellerimizle ortadan kaldırıldığına dikkat çeken Diva-Sen Genel Başkanı Mustafa Çopursuz, “Uğrunda binlerce şehit verilmiş, analar evlatsız, çocuklar babasız, eşler kocasız bırakılmış canlar pahasına cennet vatanımız bizlere emanet edilmiştir. Fakat uygulamalar gösteriyor ki bize emanet edilen cennet yurdumuza sahip çıkamıyoruz. Nitekim örf adetlerimizi uygun olmayan günleri kutlamak yetmezmiş gibi sanki inadına yapılıyormuşçasına Milli Piyangonun 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi anısına çekiliş düzenlemesi vicdanları kanatmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

 

Kaynak: Akit

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • gürsel 12 Mart 2021 09:54

    Kumar bizlere öğretilen HARAM, evlerde, kahvehanelerde, kumarhanelerde kumar masalarında oynatılması yasalarımızda suç. Yasalarımızda ceza kapsamında. Ne ilginçtirki Milli piyango, Sayısal loto, toto, Kazı kazıklan (kazan), Çılgın loto, Süper loto daha aklımıza gelmeyen şans oyunları ile vatandaşın cebindeki üç kuruşu çalanlar, insanları çalışmak alın teri ile kazanmak, evine ailesine helal ekmek götürmek yerine insanların umut ederek, hayal kurmalarına, kestirmeden zengin olmanın yolunun açılması. ŞANS OYUNLARI HELALMİ? SORUYORUM BU MEMLEKETİN DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU, DİYANETİ, İLAHİYATI, HACISI, HOCASI YOKMU ? YASAL OLARAK OYNATILAN BU OYUNLAR SÖMÜRÜ DEĞİLMİ, HARAM DEĞİLMİ, GÜNAH DEĞİLMİ ? Özel günlerimizin kutsallığını fırsat bilerek özel çekilişlerle umut arayayan garip gurebanın cebindeki üç-beş kuruşa göz dikmek yasalarda helal ise İslamiyette helalmi? BU NASIL ZİHNİYET