Sağlık Haber Girişi : 18 Kasım 2016 16:11

Şeker ve tansiyon kontrolü yaptılar

Şeker ve tansiyon kontrolü yaptılar
ER-VAK Gençlik ve Atatürk üniversitesi öğrenci kulüplerinden Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TURKMSİC) , Forum Erzurum AVM 'de 14 Kasım Dünya Diyabet Günü münasebetiyle vatandaşlara şeker ve tansiyon kontrolü yaptılar.
Erzurumajans-ER-VAK Gençlik ve Atatürk üniversitesi öğrenci kulüplerinden Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TURKMSİC) , Forum Erzurum AVM 'de 14 Kasım Dünya Diyabet Günü münasebetiyle vatandaşlara şeker ve tansiyon kontrolü yaptılar.

Atatürk üniversitesi öğrenci kulüplerinden TURKMSİC ve ER-VAK gençlerinden oluşan 100 kişilik gönüllü ekip yaklaşık 1000 kişinin şeker ve tansiyonunu kontrol ettiler. 14 Kasım diyabet gününe özel düzenlenen programda vatandaşın ilgisi de büyüktü. Gönüllerin yaptığı şeker ve tansiyon ölçümlerini ücretsiz olarak yaptılar.

Yapılan program hakkında bilgi veren Er-Vak Gençlik Komisyonu üyesi Doğukan Topalli, güzel bir faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti. Topalli, "Özellikle şeker hastalığı önemli bir hastalıktır. Ömür boyu süren bu hastalık kişilerde bazı sıkıntılara sebebiyet verebiliyor. Zamanla kalp, damarlar, göz, böbrek ve sinirlerde yapısal değişikliklere yol açabilir. O nedenle risk grubunda yer alan herkesin yılda en az bir kere kan şekeri ölçümü yaptırması oldukça önemlidir. 14 Kasım Dünya Diyabet Gününe dikkat çekmek için yapmış olduğumuz bu etkinliğimizde 100 kişilik ekibimizle yaklaşık Bin kişinin kan şekerini ve tansiyonunu ölçtük. Ölçümlerde değerleri tehlike altında olanlara uyarılarda bulunduk. Burada bize destek çıkan herkese de teşekkür ediyoruz." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.