Erzurum Haber Girişi : 06 Ocak 2018 17:15

Sekmen: Yerel yönetim ülkemizin lokomotif gücüdür

Sekmen: Yerel yönetim ülkemizin lokomotif gücüdür
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bölgesel Yerel Yönetimler Zirvesinde konuştu.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Belediyecilik bizlerin nazarında aziz milletimize hizmet kapısıdır. Belediyecilik başkalarının nazarında makam vesilesi olabilir, bizlerin nazarında sadece millete hizmetkârlıktır, yaşadığımız şehirlere duyduğumuz sevgi ve aşktır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, Milletvekilleri, Bakan Yardımcıları ve Ağrı, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Ardahan, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van'dan kente gelen belediye başkanlarının da bulunduğu Yerel Yönetimler Doğu Anadolu Bölge Toplantısı'nda konuşan Başkan Mehmet Sekmen, sunumunda mahalli idarelerin önemini anlattı. Sekmen, "14 Ağustos 2001 yılından beri Türkiye'nin gelişim ve değişimine öncü olan partimiz, kuruluşu, örgütlenmesi ve bünyesinde barındırdığı büyük devlet adamları itibariyle mevcut konjonktürde Dünya Siyaseti'nin tam merkezindedir. 3 Kasım 2002 yılından bugüne kadar Türkiye'nin elde ettiği bütün başarıların mimarı hiç kuşkusuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi. "Liderimizin önderliğinde oluşan bu kazanımları, yine onun himayesinde hep birlikte çalışarak geleceğe taşıyoruz" diyen Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bilindiği gibi AK Parti, toplumun değerlerine dayanarak Cumhuriyet tarihinin en büyük değişim ve dönüşüm hamlesini başlatmış, ülkemizi ileri demokrasi ile taçlandırarak büyük reformlara imza atmıştır. 16 yılda Türkiye, dışa açık, rekabetin yaşandığı, hukuki normların ekonomik düzene istikrarlı bir biçimde yansıdığı bir ülke haline geldi. Çünkü sürdürülebilir bir ekonomik kalkınma ancak güçlü bir demokrasi, evrensel ilkelere dayalı adil bir hukuk düzeni ve rekabetçi bir üretim yapısı ile mümkündür. AK Parti iktidarının ekonomi politikalarının ve yönetim anlayışının temelindeki kavram güvendir. Elde ettiğimiz tarihi başarıların en önemli kaynağını oluşturan güven ve istikrar ortamıdır. AK Parti olarak Türkiye'yi ve dış politikamızı ülkemizin kadim tarihini, uygarlık coğrafyasını ve 16 yılda ürettiği siyaset ve ekonomik istikrardan kaynaklanan birikimi çok yönlü ve çok boyutlu bir perspektif çerçevesinde değerlendirmek gerekir."

"TÜRKİYE BÖLGESEL BİR ÇEKİM VE ULUSLARARASI İLİŞKİLERİN DE ODAK MERKEZİDİR"

Başkan Mehmet Sekmen, "Türkiye bölgesel bir çekim ve uluslararası ilişkilerin de odak merkezidir. Gerek bölgemizde, gerekse küresel siyasette pozitif yaklaşımı benimseyen tüm aktörler, taraflar ve gruplarla beraber, yeni bir dili ve yeni bir dünya sistemini inşa ediyoruz" diye konuştu. Sekmen, şunları kaydetti: "Bugün her alanda kendine güvenen, özgün vizyonunu ortaya koyan, içinde bulunduğu coğrafyayı tehdit algılamasıyla değil, barış, istikrar ve işbirliği perspektifiyle değerlendiren bölgesel güç ve küresel aktör Türkiye vardır. Bugün Türkiye, demokratik gelişmişliği ve ekonomik kalkınmasıyla, bölgesel barış ve istikrarın da teminatıdır. Türkiye'ye yeni ve reformist yenilikleri kazandıran Hükümetimiz, milletimizden aldığı güçle ülkemizi güçlü ve lider bir konuma ulaştırmak için kutlu yürüyüşüne hiç durmadan devam ediyor. Ülkemizdeki değişim ve dönüşümün lokomotif gücü olan belediyelerimiz, şehirlerin kronikleşmiş sorunlarını çözerek kalkınmayı yerelden sağlıyor.

Bizler de şehirlerimizde insanlarımızın refahını artırmak, beşeri sermayemizi güçlendirmek, modern ve yaşanabilir bir kente ulaşmak için kamu kaynaklarını yatırıma çevirerek yeni şehirler inşa ediyoruz. Bugün gelinen noktada Devlet idaresinin muazzam bir yapıtaşı olan yerel yönetimlerimiz, istikrarla büyüyen Türkiye'nin bilindiği gibi yol haritasını oluşturmaktadır."

"BELEDİYECİLİK BİZLERİN NAZARINDA AZİZ MİLLETİMİZE HİZMET KAPISIDIR"

Başkan Mehmet Sekmen, konuşmasında yerel yönetimin kapsam ve işlevlerini anlattı. Sekmen, şöyle dedi: "Bir ülkenin toplumsal gelişmesi, yerel yönetimlerin varlığı ve gelişme düzeyi ile yakından ilgilidir. Belediyecilik bizlerin nazarında aziz milletimize hizmet kapısıdır.

Belediyecilik başkalarının nazarında makam vesilesi olabilir, bizlerin nazarında sadece millete hizmetkârlıktır, yaşadığımız şehirlere duyduğumuz sevgi ve aşktır. Yaşadığımız yüzyılda, küreselleşme ve bilişim devriminin oluşturduğu bu dönüşüm sürecinde artık ulusların rekabetinden çok kentlerin rekabeti önem kazanmış, böylece yerel yönetimler daha önce hiç olmadığı kadar son 16 yılda büyük bir konuma ulaşmıştır. 21. yüzyılın çağdaş belediyecilik anlayışında 'Yerel sürdürülebilir kalkınma' ve 'Sosyal belediyecilik' gibi kavramlar bulunmaktadır. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği yerel yönetim vizyonu kapsamında şehirlerimizi insan ve çevreyle uyumlu, estetiki açıdan modern bir hüviyete sahip, marka kentler haline getirmeye çalışıyoruz. Katılımcı, kültürel, sosyal, şeffaf ve inovatif düşünceye açık istişare odaklı hizmet anlayışıyla hareket ederek şehirlerimizin tarihi dokularını korumaya gayret ediyoruz. Erzurum'da doğal ve kültürel mirasın korunması, yaşatılması ve sürekliliğin sağlanması adına kültür ve tarihin günümüze bıraktığı değerleri yarınlarımıza, güvenli, mutlu ve müreffeh bir kent olarak bırakacağız. Bizim hizmet felsefemizin temelinde yeni bir medeniyet tasavvuru anlayışı bulunmaktadır. Bilinen bir medeniyet perspektifiyle sınırlı olmayan bu temel düşüncede, Türkiye'yi merkeze alarak bütün tarihi ve kültürel akımları sentezleme gayretindeyiz. Bizim medeniyet perspektifimiz, kadim ile özgünü, milli ile bölgeseli, geçmiş ve geleceği evrenselle birleştirmeyi esas alır.

AK Belediyelerin medeniyet söylemi ve icraatları kentlerin milli kimliğini yeniden kurma arzusundan doğmaktadır. Kentsel dönüşümde en büyük sermayemiz; medeniyet tasavvurunun bir ideolojiye ya da projeciliğe indirgenmesinden ziyade insan ve tarih odaklı çalışma modelidir. İnşallah birlik ve beraberliğimizle, ortak akıl ve istişareyle daha büyük projelere, kalkınmış, mutlu ve müreffeh şehirlere, güçlü ve lider bir Türkiye'ye ulaşacağız."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.