Erzurum Haber Girişi : 27 Mayıs 2021 11:49

SEKMEN '1 MİLYAR 250 MİLYON' DEMİŞTİ!

SEKMEN '1 MİLYAR 250 MİLYON' DEMİŞTİ!
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in 1 milyar 250 milyon TL olarak açıkladığı borç miktarının doğru olmadığını söyledi.

ERZURUM AJANS -  DEVA Partisi Erzurum İl Başkanlığı Divan Toplantısı Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Palan Otel’de gerçekleşti. Partililer ve basın mensuplarıyla toplantıda bir araya gelen İl Başkanı Vahit Bingöl, olası bir seçimde iktidarın değişeceğini söyledi.

 

 

Bingöl, “Ülkemiz çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor ama çaresiz değiliz. Olası bir seçimde bu millet gerekeni yapacak. Nasıl 2002’de yaptıysa yine yapacağından eminim, ben buna inanıyorum. ülkede yaşanan sıkıntıları hepimiz hissediyoruz. Gençlerimiz ülkeden gitmenin yollarını arıyorlar. Buna sebep olan da biziz. İnsanlar eskiden ev araba sahibi olurken bu kadar zorlanmıyorlardı. Şimdi arabası varsa bile mazotunu almaya zorlanıyor. Son zamanlarda her şeye 2-3 katı zam geldi. Ben muhalefet yapmıyorum doğruları dile getiriyorum” diye konuştu.

 

 

"18 YILDA NE DEĞİŞTİ?"

 

Erzurum’un AK Parti hükümetinde ekonomik olarak olumsuz etkilendiğini söyleyen Bingöl, şöyle devam etti. “Erzurum’da 18 yılda ne değişti? Nereye ne yatırım yapmışlar, kaç fabrika açmışlar? Açtıkları da uçtu. Borçlanmada bölgede 1’inci sıradayız, Türkiye’de ise 23’ncü sıradayız. Yapılan istatistikler gösteriyor ki Erzurum'da vatandaşların her birinin 21 bin TL borcu var. Doğacak çocuklarımız bile borçlu. Tarım bitmiş, hayvancılık bitmiş, esnaf tükenme noktasına gelmiş, bankaların kredileriyle işini çevirmeye çalışıyor. Lütfen söyler misiniz, 18 yılda Erzurum ileri mi gitmiş, geri mi gitmiş? Sosyal yardımlardan yararlananların da sayısı arttı. Kentin neredeyse yarısı sosyal yardıma muhtaç hale geldi. köylerimizde üretim durdu. Biz bu şehrin marabalarıyız. Doğru olan neyse onu yapacağız. Bu zamana kadar iktidarın karşısında çare olacak bir parti yoktu ama artık biz varız” dedi.

 

"BÜYÜKŞEHİR’İN BORCU 5 MİLYAR"

 

Başkan Bingöl ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in açıkladığı belediye borcunun 1 milyar 250 milyon TL olmadığını ileri sürdü. Bingöl, “Benim kaynağım sağlam. O rakam doğru değil, belediyenin 5 milyar TL borcu var” dedi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Abaliz 29 Mayıs 2021 11:14

    Şimdi seçim olsun sayın sekmen yüzde 70 alır kalıbımada bahse girerim

  • Ferit çalışkan 28 Mayıs 2021 20:16

    Başkanım icraya veren verene icraya verende alamıyor sekmeden ensafı bitirdi bu erzurumun belası olmuş bu

  • Haktun 28 Mayıs 2021 10:39

    Cevaba Cevap Aynen düşüncelerine katılıyorum kardeşim sözlerine katılıyorum son derece doğrusun. Ancak hedef Türkiye 'de ironi yapmıştım , ortaya çıkan her türlü iddia, suçlama veya iftira adına ne dersek diyelim devletimizce araştırılmadığı gibi üstü örtülemeyecek gibi ise vatandaşa dış güçler bize saldırıyor "hedef Türkiye" diyilip deyip işin içinden çıkılıyor. Saygılar..

  • Bir Vatandaş 27 Mayıs 2021 23:38

    Ortada çok yüksek bir paradan söz ediliyor. Yapilanlara bakılırsa bu borcu meydana getirecek yatırım da yok. Bunun araştırılıp toplumun aydınlatılması gerekiyor.

  • Mehmet yılmaz 27 Mayıs 2021 21:42

    İnşallah seçimler gelsin millet cevabını verir bunların.

  • Haktan a Cevap 27 Mayıs 2021 15:09

    Haktan Bey size kalacak olsa ülkede muhalefet yapılmasın daha iyi değil mi? Türkiye yi savunmak böyle olmaz. Her eleştiriyi böyle karşılamak Türkiye?nin hayrına değildir. İddiaları yanıtlayacak olan Belediye başkanıdır. Çıkar belgeleriyle borcunu ispatlar. Biz de millet olarak hakemlik görevimizi yaparız. Taraftar olursak hakem olamayız. Hakemi taraflı olan maç keyif vermez.

  • M.K 27 Mayıs 2021 14:06

    ACABA BUNUN MEMLEKETE NE FAYDASI OLMUŞ

  • Haktun 27 Mayıs 2021 12:04

    herşey yalan hedef Türkiye