Sekmen asfalt işini çözdü: Fransa

 

Peşinen söylüyorum orucunu açmayanlar lütfen bu yazıyı okumasın!

 

Aç karnına ben de dinleyemezdim zaten iftar sonrası izledim.

 

Sinan Özçaylak’ın konuğu olmuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen.

 

Asfalt niye dağılmış açıkladı.

 

“Bu yıl sık sık kar yağdı. Biz de mecbur tuzladık yolları yoksa buz tutacaktı. Bol bol tuzladık” dedi.

 

‘Böbrek taşını, hamile kadın çocuğunu düşürür’ diye paylaşımlar yapıyordunuz ya, ne oldu?

 

Abartmışız işte!

 

Tuzmuş sebebi.

 

İster inanın ister inanmayın; bir yıl içinde 112 milyon 555 bin 950 lira ödenerek dökülen asfaltın kusma sebebi tuzmuş.

 

Basmışlar tuzu, yollar dağılmış.

 

Ama merak etmeyin Sayın Mehmet Sekmen çaresini bulmuş!

 

Fransa!

 

Evet evet.

 

Fransa’ya yollamış kurmaylarını…

 

Kendi açıkladı:

 

“Bu sene sistemi değiştirerek yeni bir Avrupa’da uygulanan sistem ile uygulayacağız. Gitti baktı arkadaşlarımız şimdi de anlaşma yapmaya gidiyorlar. Fransa’dan yeni makineler getiriyoruz. Yeni uygulamaya konmuş makine ithalatı yapacağız ve onların vereceği, önerdiği reçeteyi uygulayacağız.”

 

Tamam işte.

 

Olay budur.

 

İşte feraset, işte fazilet, işte fedakârlık, işte size belediyecilik!

 

Baştan söyledim aç karnına okumayın diye!

 

Bu, aklımızla alay etmek değil de nedir?

 

Türkiye’de makine kalmamış, Fransa’dan makine alıyoruz.

 

Türkiye’de asfalt reçetesi kalmamış, Fransızların reçetesini kullanacağız.

 

Hani millilik, hani yerlilik?

 

Şehir olarak asfalta tuzla birlikte döktüğümüz milyonlara kim bilir kaç milyon lira daha ekleyeceğiz.

 

Durun daha bitmedi.

 

Net borcu açıklamasa da, “Elbette ki borcumuz olacak” dedi.

 

Ekledi;

 

“Taksitlerini zamanında ödeyen, vergi, sigortasını yatıran, borç ödemelerini zamanında yapan, personelinin maaşını ödeyen bu arada hizmet yapan Türkiye’deki nadir belediyelerden birisiyiz. Kim bu işi böyle becerebiliyor dense inanıyorum ki, bizi gösterirler. Bir yandan da biz yatırım yapıyoruz. Benim dönemimde borç morç bir şey kalmıyor. Ben kendi dönemimden sorumluyum benim dönemimle ilgili ödemelerimizi yani devraldığımız gibi bir dönemi tamamlamış oluruz. Kimse endişe etmesin. Bu işleri bilen birisiyiz.”

 

Sayın Başkan, endişe etmeyin diyorsunuz da peki, bu kadar müteahhit, esnaf niye alacaklarını tahsil edemiyor?

 

Niye Büyükşehir avukatları, icra mahkemelerinde bir o tarafa bir bu tarafa koşturuyor?

 

Sayın Başkan siz bu soruların cevabını düşünürken, bakın size ne hatırlatacağım.

 

Hani programda, “Günlük bir milyon lira faiz ödemiyoruz” dediniz ya, o miktarı Sayıştay söyledi.

 

“Yapılan incelemede… Açıklanan nedenlerle, yukarıdaki bilanço hesaplarının bakiyeleri dikkate alındığında kurumun borçlanma sınırını 670 milyon 166 bin 441,91 TL aştığı tespit edilmiştir.”

 

Sadece 2020 yılında bankalara olan kredi borcu, 1 milyar 396 milyon 911 bin 573,47 TL’dir.

 

Büyükşehir’in sadece bir yıllık faiz gideri 379 milyon 364 bin 541,35.- TL’dir…”

 

Sayın Başkan inkâr ettiğiniz borcu ben değil, Sayıştay çıkardı.

 

Şimdi biz kime inanacağız?

 

Bu denetimi yapan Sayıştay’a mı, yoksa “böyle bir borç yok” diyen size mi?

 

Kusura bakmayın efendim ama daha dökemediği asfalt için ta Fransa’dan makine almaya kalkan, yetmezmiş gibi Fransız reçetesi uygulayacak olan bir belediye başkanına benim inanmam mümkün değildir.

 

Erzurum’un asfaltı Fransız reçetesiyle tutar mı bilmem ama bizim başkanın borca Fransız kaldığı ortadadır.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • gerçekler 09 Nisan 2022 11:15

    harika bir tesbit harika yazı abi sen olmassa kimsenin gıkı çıkmaz VALLAH AGAM BİZLE EĞLENİİ AĞAM SEN ÇOK YAŞA

  • ŞEREF KANDEMİR 07 Nisan 2022 15:54

    bilmediğiniz konuda haber yapmayın sayın sağsöz LOZAN ANLAŞMASI 2023 DE BİTSİN GÖRECEKSİNİZ NASIL ASFALT DÖKÜLÜYORMUŞ. HASBEL KADER GELEN VATANDAŞI ÇEKEMİYORSUNUZ.

  • Bahtsız Bedevi 07 Nisan 2022 13:48

    Tam Lokal Adamı şu Sekmen . Hiçbir işten anlamaz ama belediyecilikte aranan isim olduğunu söylettirir . Bununla ilgili bir Kemal Sunal ın bir filmi vardı . Dilimin ucunda siz getirin adını:) Ben böyle adamları yönetmek kelimesiyle yan yana görünce memleketimden utanıyorum. Bu adam sana daha çok ekmek yedirir Onur SAĞSÖZ .

  • Misafir 07 Nisan 2022 01:24

    Erzurum sahipsiz memleket hemşerim. 2 sene sonra yükünü alan gider biz bize kalırız. Sanki bu yollardan sadece vatandas olarak biz geçiyoruz neden suskun siyasiler ve bürokrasi uçakla mı gidiyorlar kuruma ?? Görmek , konuşmak , çözüm üretmek çok mu zor (Fransa konusu gerçek dışı )

  • Kaldı 1 Sene 06 Nisan 2022 22:06

    Yalan söylüyor ben maaşımı zamanında almıyorum. 1 inde alacağımız maaşı 10 unda 15 inde alıyoruz.

  • Ahmet Han 06 Nisan 2022 18:28

    Sayın Sekmen Reçete ve makine istiyorsan çok uzağa gitmeye gerek yok. Bak kırk yıldır karayollarının asfaltına hiç bir şey olmuyor. Aynı kar orayada yağıyor.Zift ile kumu karıştırıp asfalt yaptığınızı söylerseniz bu asfaltta 7-8 ayda dağılır.İçerisinde zift ve kumda başka maddelerde var.Onları karıştırmazsanız sonuç bu olur.Eğer düzgün asfalt yapmak istiyordanız. kırk yıldır yaptığı asfalt bozulmayan yani karayollarının asfaltını yapanları bulun.Onlardan öğrenin.Onlarda bilgi de var makinede.

  • Milltetin Sesi 06 Nisan 2022 13:44

    Bölge kan merkezi TÜİK 4 yol agzindan yukarı doğru boğaza çıkan yol istinye park dan diker inşaat dan yukari yollar berbat boğaz yolu berbat ötesi asfalt çökme yapmış her taraf logar kapakları ya yukarda ya assagida kalmış asfalt her tarafından kusmuş ne diyelim milletin vergisine parasına yazık fen işleri yada asfalt yollardan sorumlu kişiler acaba bunu gormuyormu bu millete bunlar revami Fransa ne alaka Fransa'dan makina almak ne alaka sen önce asfalt sermeyi atmayı bı öğren işini düzgün yap gavurun aklıyla makinasıyla iş yapacaksan yapma daha iyi liyakatsiz bilgisiz insanlar olduğu sürece durum bu maalesef ...

  • Ali er 05 Nisan 2022 16:37

    Vatandaşa saygınız olsa millete saygınız olsa göz boyayıcı asfalt atmazdınız üste atılan asfalt döküldü alttaki asfalt yani taa Güllülü ve Gemalmaz zamanında atılan asfalt sapa sağlam. İnsan utanır

  • DADAŞKENTLİ 05 Nisan 2022 14:11

    WAYYY YALANINIZ BATSIN Kİ BU SENE NE BİR YOL TEMİZLEDİNİZ NEDE KALDIRIM NEDE TUZLAMA ÇALIŞMASI YAPILDI

  • Tebrizkapılı 05 Nisan 2022 11:18

    Sonbaharda attığı asfalt zaten bozuktu. Dua edelim Cumhurbaşkanımız bir daha gelse de caddenin asfaltı yenilense.

  • Mökkem dadaş 05 Nisan 2022 10:00

    sekmen başkanın dedikleri doğru ise onbeş senedir ne karayollarına ne de dadaşkent yoluna bir gram tuz atılmıyor ! ne hikmetse patlayan asfalt sekmen başkanın döneminde atılan asfaltlar... Aslında olay sadece cumhurbaşkanı geliyor yollar düzgün olsunda bana fırça atmasın kabilinden dökülen asfaltın kalitesiz alelacele ve gösteriş için atılmasıydı. Cumhuriyet caddesine atılan asfaltın ilk gününde kalkacağı belliydi. Yazık bu kadar masrafın hesabını kimden sormalı, fen işleri daire başkanından mı , genel sekreterden mi başkandan mı ??? Korkmayın bunlar hesap vermez gider 4bin tl ye çalıştırdıkları gariban operatörden hesap sorarlar. Tıpkı 3000ton mazotun hesabını soramadıkları gibi ! Tıpkı kiralık araçların nerede olduğunu bilemedikleri gibi, tıpkı belediyedeki "prenslerin" yediklerini soramadıkları gibi... Bu devir şahinlerin, koçların, avcıların ve de ünlülerin devri oldu...

  • Boran 05 Nisan 2022 09:49

    Bugün senden bir çomaklı yazısı bekliyordum, atlamışsın yoksa barış mı yaptınız. Malum sayın rektör sözünün üzerine söz söylenmesine kızarak sahibi olduğunu zannettiği akademisyenlere ramazan proğramları dahil kardelen tv ye çıkma yasağı getirmiş. Şu ara geri adım attığı söyleniyor. Bu anti demokratik ve ortaçağı anımsatan bilimselliğe yönelik tutumla ilgili bir sözünüz yok mu?

  • dvt 05 Nisan 2022 09:46

    mevzu aslında asfalt değil bunların her yaptıklarına üretecek bir bahanelerinin olması.. Asfaltında yola serilirken belli bir sıcaklık ve sıkışma ile serilmesi lazım yazın sıcaklarda boş işler ile uğraşıp yağmurlu havalarda sonbaharda serilen asfaltın hiç bir önemi yok sadece göz boyamaktan başa birşey değil.. ucuz birşey de değil yapmayın o zaman boşuna neden para ödüyorsunuz bir kez yapın temiz yapın yama asfalt ile olacağı budur.

  • Asi 05 Nisan 2022 04:16

    Bu kadar tuz atmaya ne gerek var süren süremeyen belli olsun herkes arabasına yönelmesin nerede eski kışlar eski Erzurum

  • halis demir 04 Nisan 2022 23:26

    asfaltın kusmasının sebebi gerçekten aşırı atılan tuzdur ama bu tuz aynı zamanda araçlarıda mahvediyor paslandırıyordu. Acilen tuzdan vazgeçilip özel sölüsyon kullanılmalı. tuz betonu bile dagıtıyor. Ama mng avm önüne atılan asfalt kış gelmeden patlamıştı çünkü göz boyamak için 3 cm atılmıştı. Lütfen böyle yapılmasın. Konuyu takip edeceğim.

  • Mahmut lokmacı 04 Nisan 2022 23:01

    Çivisi çıkmış vesselam