Siyaset Düzenleme Tarihi : 08 Mart 2024 13:08 Haber Girişi : 27 Şubat 2024 10:05

Sekmen: Bir daha tekerrür ederse mahkemeye vereceğim

Sekmen: Bir daha tekerrür ederse mahkemeye vereceğim
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, muhalefetin 'borçlu belediye' iddiaları üzerinden kendisine yüklenmesine bu kez tehditle karşılık verdi. Sekmen, "Mahkemeye veririm" dedi.
Sekmen: Bir daha tekerrür ederse mahkemeye vereceğim

CANAN UÇAR İÇİN "YALAN SÖYLÜYOR" DEMİŞTİ

 

İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Canan Uçar, seçim çalışmaları sırasında Büyükşehir Belediyesi’nin borcunun 15 milyon lira olduğunu iddia ederken, Başkan Mehmet Sekmen, Uçar için “yalan söylüyor” demişti.

 

Büyükşehir Belediyesi'nin milyarlarca lira borcu olduğunun kahvehanelerden mahallelere kadar her yerde konuşulduğunu kaydeden Uçar, bu konuda kendisini yalancılıkla suçlayan Mehmet Sekmen'e “Nasıl bir insicam bozulması yaşıyor ki, bizi yalancılıkla itham ediyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı benim şahsımda Erzurum’a, vatandaşa, herkese yalancı demiştir. Bir özür bekliyorum, şahsım adına değil. Erzurum halkı adına özür bekliyorum ve kendisine Erzurum adına yalancılığı ziyadesiyle iade ediyorum” açıklamasında bulunmuştu.

 

 

ÖZÜR BEKLERKEN…

 

İYİ Partili Canan Uçar özür beklerken, Başkan Mehmet Sekmen’den mahkeme tehdidi geldi. Katıldığı bir programda “2 milyon 50 bin lira belediyemizin, ESKİ’nin ise tahmin ediyorum 450 milyon lira toplam 2,5 milyon lira borcu var” diyen Başkan Sekmen, maaş borcu olmadığını da dile getirdi.

 

Sekmen şöyle devam etti. “Kimseye borcumuz yok. Sadece şunu söyleyeyim bakın bir gerçek, söylenen gerçek, doğru değilse iftiraya girer, dedikoduya girer. Bizim belediye çalışanlarımıza bir kuruş borcumuz yok. Bir daha tekerrür ederse mahkemeye vereceğimi söyleyeyim. Bak buradan tekrar edeyim benim bu açıklamamdan sonra kim bu yalan ve iftiraya devam ettirirse, konuşanlar hakkında Ahmet olsun, Mehmet olsun hemen dava açacağımızı ifade edeyim.”

 

Başta İYİ Partili Canan Uçar olmak üzere diğer partilerin Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının Sekmen’in bu çıkışına nasıl bir karşılık vereceği merak konusu oldu. Onur SAĞSÖZ 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahiret davacisi 02 Mart 2024 22:57

    Sahit ol yarabbi, şahit ol yarabbi benim hakkimi yediler , çocuklarımın hakkını yediler bu dünyadaki adaletten değil Allahim yarin mahşeri huzurunda mahkemeyi kübrada bunlardan şikayetçiyim

  • dvt 28 Şubat 2024 10:17

    Bunlar boğazlarına kadar borca batmışlar... Bu da suçluluk psilolojisi ses yükselterek bastırmaya çalışıyorlar.. Yiye yiye bitiremediniz o kadar insanın hakkını... Gerçi bunlar tehditle besleniyor hepsi aynı

  • Vatandaş 28 Şubat 2024 08:21

    Tehdit etmek yerine keşke belediyenin borçlu olmadığını belgeleriyle ispatlasa. Bu çok daha güzel bir cevap olmazmıydı

  • Mustafa temiz 27 Şubat 2024 17:53

    O halde belediye borçlarını niçin ödemiyor en son borcuma karşılık ardalarını vergi dairesine bırakmadımı . Şayet borçlu değilsen buyur ver mahkemeye Halep oradaysa arşın burada. Hodri meydan sözünden dönenin kaşığı kırılsın ver mahkemeye bekliyorum

  • Dadas 27 Şubat 2024 15:32

    Niye kızıyorsun borcu olmadığını belgeleriyle ispatla olsun bitsin.

  • Kamuran Men 27 Şubat 2024 12:55

    Belediyenin şirketleri ve ESKİ dahil edilerek tüm borçlar açıklansın herkes rahat etsin. Ama piyasada esnafın belediyeden alacaklarından dolayı ürün vermedikleri verenlerin de beş altı kat fiyat çektikleri söyleniyor. Bunu da bir açıklama ile değerlendirseler güzel olur.