SEKMEN ÇALIŞIYOR!

Malum kapanıyoruz.

 

Adına ‘tam’ denilse de 42 maddelik muafiyet listesiyle toplumun neredeyse yarısı bu süreçte dışarıda olacak.

 

Baksanıza bankalar açık…

 

Kamu kurumları açık…

 

Üretim ve imalat tesisleri açık…

 

İnşaat faaliyetleri serbest…

 

Arabaya binip markete gitmek yasak!

 

Otobüsle ya da uçakla bir yerlere gitmek serbest!

 

Kafanızı karıştırmayayım anlayacağınız 17 günü öyle ya da böyle geçireceğiz.

 

Ve bu durumdan yine büyük ölçüde esnafın önemli bir kesimi etkilenecek.

 

Evet, bakkal, manav, tatlıcı, kuruyemişçiler açık ama ya diğerleri ne olacak?

 

17 gün az zaman değil ve hükümetin verdiği destekler de belli!

 

Vatandaş işte bu noktada yerel yönetimlerin gücünü hissetmek istiyor.

 

Çok mu şey istiyor?

 

Bakın diğer şehirlere...

 

Pandeminin en başından beri gıptayla takip ediyorum.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Varını veren utanmaz” dedi, esnafa 1500 TL destek verdi. Ulaşım sektörüne ayrı el attı. ‘Esnafa destek halka şifa’ paketlerini hala dağıtıyor.

 

Hatay…

 

Aydın…

 

Ankara…

 

İzmir…

 

Ordu…

 

Bursa…

 

Her bir şehirde belediyeler esnaf için vatandaş için el birliği yaptı.

 

Konya’ya bakar mısınız?

 

Büyükşehir Belediyesi, Pandemi döneminde 138 bin vatandaşa 49 milyon liralık destekte bulundu.

Esnafın kira ücretlerini sıfırladı. Suyu ücretsiz verdi. Paket servis yapan 3 bin işletmeye tanıtım desteği sağladı.

 

Malatya.

 

Esnaftan kira almadı. Su borcu olanlardan tahsilât yapmadı. Uzaktan eğitim gören çocuklara tablet dağıttı. Gıda paketleri rutinleri oldu.

 

Kahramanmaraş.

 

Öğrenci servisi esnafına yönelik hat ruhsatlarında yüzde 50 indirim yapıldı. Araç başına 1.375 liralık destek sağlandı. Yetmedi desteği 3 bin liraya çıkardı.

 

Sakarya.

 

Ekonomik Destek Paketi kapsamında 15 milyon lirayı esnaf için harcadılar. Toplu taşımadaki 1500 esnafa 1000’er liralık mazot kartı verdi. Kiralama, su faturaları ve benzeri yükümlülüklerden doğan borçların ertelenmesi ve faiz alınmaması konusunda yardım etti.

 

Kocaeli.

 

Sadece ulaşım esnafına 17 milyon liranın üzerinde destek verdi. 30 milyon lirada diğer esnaf ve vatandaşa harcadı. İşyerleri kapanan esnafa 1000’er lira dağıttı. Gıda, elektrik, doğalgaz ve su harcamalarını yapsınlar diye esnafa kart bile verdi.

 

Erzurum.

 

Tarih 10 Nisan 2020.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Esnafımız bu şehrin belkemiğini oluşturuyor. Bu yüzden esnaf kardeşlerimizin selameti için fayda üretmeye çalışıyoruz” dedi.

 

Ve Sekmen hala çalışıyor!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • NKPN 03 Mayıs 2021 03:32

    Sekmenin Erzurumda kendi akrabaları ve şakşakçıları dışında bir Allahın kuluna yardımı desteği olmamıştır.Adam tepeden tırnağa reklam meraklısı, Erzurumun muhtelif bölgelerinde ki bilboardlara astırdığı reklam afişlerine kendi devasa resimlerini koydurup halkın mübarek ramazanını kutluyormuş, kutlayacağına bu şehirde insanlar nasıl kan ağlıyor gitde bir yerinde tespit et. O bilboardlara reklam için verdiğin parayı halka yardım etmek için kullan. Ben küçükken büyüklerim Erzurum sahipsiz şehir derdi o zamanlar anlamazdım pek ne demek istediklerini ama şimdi Bay Sekmen ve Erzurum milletvekilleri sayesinde bunun demek olduğunu çok iyi anladım...Ama tek tesellim ahiretde hesabının sorulacak olması...

  • NKP 03 Mayıs 2021 03:25

    Sekmenin Erzurumda kendi akrabaları ve şakşakçıları dışında bir Allahın kuluna yardımı desteği olmamıştır.Adam tepeden tırnağa reklam meraklısı, Erzurumun muhtelif bütün bölgelerinde bilboardlarda kendi resmiyle mübarek ramazanı kutluyormuş, kutlayacağım bu şehirde insanlar nasıl kan ağlıyor gitde bir yerinde tespit et. O bilboardlara reklam için verdiğin parayı halka yardım etmek için kullan. Ben küçükken büyüklerim Erzurum sahipsiz şehir derdi o zamanlar anlamazdım ama şimdi sekmen ve Erzurum milletvekilleri sayesinde bunun demek olduğunu çok iyi anladım...

  • remzi konar 28 Nisan 2021 19:20

    mehmet sekmen belediyesi göreve geldiği bu güne kadar cumhuriyet caddesini tebrizkapı ,taşmağazalar,mumcu caddesinde bulunan esnafların binalarını kamulaştırma bahanesi ile binalarını elinden alıp yıktılar erzurum yerel esnafı yok ettiler ve yeni yıkacakları binalar için çalışma yapıyorlar esnafını erzurumluyu yok etmek için çok çalışıyorlar yazık erzuruma ve esnafına mehmet sekmen görevi bitince erzurumdan çekip gidecek olan erzurum ve esnafımıza olacak pandemi yardımı yapacak diye boşuna beklemiyelim vekillerimiz bile bu yapılan yanlışlara seyirci kalıyorlar.

  • Selim 28 Nisan 2021 18:29

    Bu yazıya gazeteci üstadın çok üzülür malum ona göre Sekmen Erzurum'un düştüğü yerden ayağı kalkması çabasıdır. Sahi hangi Sekmen gerçek?

  • Yaşamaya çalışan insan 28 Nisan 2021 17:42

    Sekmen erzurum Beledıyesini batırmış bitmiş icraların haddi hesabı yok kimseye para ödemiyor mütaitlere işleri yaptırdı para vermiyor sonra çıkıp ben onu yaptırdım bunu yaptırdım diyor millet icraya vermiş alamıyor gelen para sadece kendi şirketlerine aktarıyorlar kentsel dönüşümün paraları yatmış üzerlerınde haciz var hacizleri kaldıramıyor ki garibanın parasını versin sekmen erzuruma gelmış bir beladır gidin araştırın bakın kaç tane icrası var milletın ocağını yıktı bu sekmen

  • Söylesem tesiri yok 28 Nisan 2021 16:47

    Bende her Erzurumlu gibi bazen Palandöken e çıkıp şehri izlerim son günlerde aklıma şu geliyor , Bu şehirde bu kadar yaşanılan siyasi hatalara ,zaman hırsızlığına, şehrin geldiği son duruma ,akıllı olanlar itiraz ediyordu ilk yılLarda onlar göç etti gitti bir çoğu kalanlarda susmak zorunday di ya mecburyetten yada şehrin büyük bir oranı razıysa ben neden kendimi düşman ilan ettireyim ki mantığı ile. peki ya vicdan sahipleri ;onlara ne oldu çok merak ediyorum bu şehrin değerleri bütçesi ve zamanı hunharca harcanirken ömründen bir kaç yıl daha kayıpla kapatacak olan vicdan sahipleri nerdesiniz .. öldünüz mü yoksa ölen sadece vicdanınız mı (tüm siyasi aktörlere )

  • ERZURUM AJANS 28 Nisan 2021 15:08

    Yusuf Handem ismiyle 141.101.105.31 IP numarası üzerinden gelen 'gayri ahlaki' yorumunuz onaylanmamıştır.

  • sercan 28 Nisan 2021 14:22

    TEBRİK EDERİM CESARETİNİZE HAYRAN KALDIM.

  • ŞEREF KANDEMİR 28 Nisan 2021 11:23

    ERZURUM KİM YAVV ADAM HASBEL KADER GELMİŞ BAŞKANLIK YAPIYOR BİRDE LAGA LUGAYAPIYORLAR ÇOK BİLE BU HİZMETLERİ !

  • fadıl 28 Nisan 2021 09:36

    Sekmen Erzuruma yapılmış en büyük kötülüktür. Ama bizler koyun olduğumuzdan dolayı her şeyi hak ediyoruz .Esnafa evet bir destek yapmadı ama esnaflar onu gördü mü el pençe divanlar yani üzülerek te olsa bazı esnaflarda hak ediyor. Adam belediye başkanı değil sanki Abd başkan vekili gibi dolaşıyor buralarda.

  • İlhan sezer 28 Nisan 2021 09:35

    Ak parti en fazla oyu burdan aldı Ama insanımız nafile İstemesini bilmek önemli Bu şehirden hiç bişe olmaazzz

  • Bekir ATEŞDAĞLI 28 Nisan 2021 09:26

    Sekmen,merkezi yönetimden gelen ödenekler ile erzurumludan topladığı vergiler ile düşmüş bir iki sevdanın peşine...Ne belediyecilik var,ne hizmet var bu şehir adamın umrunda bile değil. Bakarsanız Erzuruma sahip çıkan vekillerimiz var (topları Edirneye götürülmesini engelleyen).Ne diyeyim Onur Bey siz zeki adamsınız anladiniz sanırım...

  • Baltacı 28 Nisan 2021 08:27

    Yav etme Onur bey pandemi döneminde en çok çalışan belediye seçilmemiş miydi senin beğenmediğin Sekmen? Ne yaptığını kimin seçtiğini niye seçtiğini anlayamadık ama epey reklamı yapıldı asrın liderinin asrın belediye başkanı

  • mete 28 Nisan 2021 03:49

    belediye batmış yolla asfalt dökemiyor bu dönem seçilmeyeceğini biliyor kim takar Erzurum'u kim takar esnafı ye kürküm ye

  • Fırat hişir Lalapaşa mah k.karabekir cad çiftlik sok 28 Nisan 2021 01:27

    Kahveci esnafi olarak bir yardım görmedik İNŞALLAH bundan sonra görür

  • adem baba 27 Nisan 2021 23:42

    sekmen inşaatla uğrşıp kasasını dolduruyor erzurum ve erzurum insanı umurunda bile deil

  • Sadullah kellecigil 27 Nisan 2021 23:09

    Berberler ve kuaförler odası esnafları olarak 1 yıldır bekliyoruz ve halen daha bekliycez . Elbet iyi yada kötü bi cvp gelicek