Sekmen'e sorularım var ama bekarım!

Bir kez daha gördük ki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in eleştiriye zerre tahammülü yok.

Kim hakkında bir şey söylese basın toplantısı yapmak yerine soluğu hemen candaş TV’sinde alıyor.

Huyu kurusun.

Medyanın da gazetecinin de hep yandaşını seviyor.

Yine öyle oldu.

İYİ Partili Naci Cinisli, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi batmıştır” dedi, Başkan hemen Kardelen’e koştu.

Önce yaptıklarını anlattı, sonra da konuyu saptırarak, asıl söylemek istediklerini sıraladı.

Saptırarak’ diyorum çünkü hem programa çıkmasına sebep olan Naci Cinisli hem de sayımız az da olsa ‘eleştiren’ gazetecileri hedef göstererek, “Şehri kötülemeyin” dedi ve aynen şu cümleleri kurdu.

“Medyacılara sesleniyorum, şehri kötülemeyin. Bakın bu şehir ayağa kalkacak. Kötüleseniz de kötülemeseniz de biri bu tip sözleri söylese de söylemese de bu şehir ayağa kalkacak. Ben bunu 2014’te de sizlere söyledim…”

Naci Cinisli için de özetle şöyle dedi:

“Bekara karı boşamak kolay, afedersiniz. Dinleyenlerden af diliyorum, kolay olur. Yok kardeşim zaten evli değilsin ki neyi boşayacaksın? Laf söylemek kolay…”

Okuduğunuz bu satırlardan sonra yüzünüzde beliren tebessümü görür gibiyim. Kendi söylemiyle ’40 yıllık siyasetçiye’ yakışmayan trajikomik sözler.

Her neyse ağzından çıktı bir kere… Gelelim mevzuya.

Yayın sırasında gazeteci ağabeylerim soramadı, yine ben sorayım!

Şehir bugün bu durumdaysa ve ayağa kalkamamışsa sebebi muhalefet Naci Cinisli ya da sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen sivri dilli gazeteciler midir?

Hangi gazeteci Erzurum’u kötüledi?

Sorunları dile getirmek, düzeltilmesini istediğimiz yanlışlıkları şehir adına kaleme almak kenti kötülemek midir?

Evet, yalan değil, 2014 yılında “Bu şehir ayağa kalkacak” dediniz. Yıl 2020 ve ikinci dönem başkansınız. Şehir sizce ayağa kalkabildi mi?

Bu kadar zaman geçti, bir çok vilayet ayağa kaldırılırken, siz niye kaldıramadınız?

O ki, yatırım açısından Türkiye’nin en başarılı belediyesiyiz, şehir niye hala bu durumda?

İşsiz sayımız niye bu kadar yüksek?

Niye hala her yıl ortalama 40 bin kişi bu şehirden göç ediyor?

İlk döneminizde ’şeffaf belediyecilik yapacağız’ dediniz. Ne kadar şeffafsınız?

Belediyenin ne kadar borcu var, ne kadar arazimiz vardı, şimdi ne kadar kaldı, hangi arazileri hangi bankalara verdiniz ya da kimlere sattınız?

Harcamalarla ilgili, ihalelerle ilgili bir yığın iddialar var, bunlara ne diyeceksiniz?

Bu şekilde cevabını alamayacağımı bildiğim yüzlerce soru sorabilirim.

Hatta bu ve bunun gibi sorularımı Başkan Sekmen ile bir araya gelip, yüz yüze sormayı çok istedim. Yanılmıyorsam bir ay kadar oldu. Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Şahin Bey’e, Başkan Sekmen ile özel röportaj yapmak istediğimi söylemiş, Basın Müdürü Cengiz Durular Bey’e de hatırlatması için ricada bulunmuştum.

Sanırım candaş olmadığım için kabul görmedi ya da bekarım diye Başkan Sekmen beni kabul etmedi.

Sağlık olsun.

Hiç değilse bu saatten sonra şeffaf olun, varsın benim sorularım da cevap bulmasın!

Öyle ki, cevap verilmeyecek sorular da değil sanırım!

Ne dersiniz?

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Burak KARAMAN 08 Temmuz 2020 16:07

    Erzurum'lu 2 Üniversite mezunu bir genç olarak yazıyorum. Her gün iş ilanlarına bakıyorum Türkiye geneli bir çok belediyenin, kamu kurumunun ilanları yayınlanıyor.Ha çoğu torpilsiz alım yapmıyor orası ayrı bir konu ama gel gör ki Erzurum'da o bile yok. Sessiz sedasız ilansız duyurusuz alacakları kişileri alttan alttan alıp dolduruyorlar. Adamlarda ilan yayınlama gibi bir meziyet bile yok. Biz vatandaşız.Elimizden gelen imkanlarımız kısıtlı Ama sanmayın yanınıza kalacak. Rabbim hepsini tek tek soracak Mahkemeyi Kübra da Hakkımı helal etmeyeceğim....Rabbim yanınıza bırakmasın.

  • Akın dağcı 08 Temmuz 2020 00:10

    Belediyede 5000 Erzurum lu genç ekmek yiyormuş savunduğun bu mu? Herhalde Erzurum lu ekmek yiyecek urfalimi çalışacak ? Sekman olmasa aç mı kalacaklar? Mantığa bak işte bu kafa bizi ileriye gittigimizi iddia eder ama gerçekler değişmez Erzurum geriledi kardeşim eskiden fabrikası olan Erzurum şimdi çağrı merkezi yeri oldu. İş sahası diyeceksiniz demi? Yollayın çocuklarınız çalışsın o zaman belli bir yaştan sonrada mesleksiz bilgisiz biri olarak işten atıldığında baba para ver dediğinde kendinize herşey diyebilirsiniz. Erzurum bitik kimse kusura bakmasın pistin yok be pistin. 2 yılı aştı belki pistin yok ne konuşuyorsun sekman devir atlattı sağolsun ama geriye

  • DADAŞ 07 Temmuz 2020 18:17

    Can dadaş Ömer Erzurumun neresi degismis? Yüksek hızlı trenmi gelmiş? Hafif raylı sistemi gelmiş? Bu Sekmen Erzurum Büyükşehir Belediye baskani değilmi şu Erzurum ve Erzurumluya hakeretler eden Kayseri Milletvekili olan zata haddini bildirecek bir açıklama niye yapmaz?

  • CAN DADAŞ ÖMER 07 Temmuz 2020 08:32

    Bu şehre yılda bir gelen inan her seferinde şehir çok değişiyor diyor.İnan onurcum belediyede 5000 Erzurumlu genç ekmek yiyor.Naci efendiye söyle uzaktan gazel okumasın .İnkar edenden ALLAH sorar.

  • Has dadaş 06 Temmuz 2020 22:09

    Hangi gazeteci Erzurum u kötüledi sorusuna sekmen yerine cevap vereyim. Cevap: onur sağsöz

  • Dadaş 06 Temmuz 2020 17:47

    Roportaji Onur bey siz degilde gazeteci ustadiniz yapabilir. Röportajin başlığı Sekmeni iyiki seçtik olabilir mesela ne dersiniz?