Erzurum Düzenleme Tarihi : 05 Kasım 2020 12:59 Haber Girişi : 05 Kasım 2020 13:11

Sekmen: Kaynağı bulduk, ruhsatı aldık

Sekmen: Kaynağı bulduk, ruhsatı aldık
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken Dağı'nda jeotermal sondaj çalışması yapacaklarını açıkladı.

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Kış turizminin önemli merkezlerinden Palandöken’de Büyükşehir Belediyesi ile Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü sıcak su kaynağı arayacak. Sultan sekisi bölgesinde bir su kaynağı belirlediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Ruhsat alabilmek için 400 bin lira gibi bir para yatırdık. Bu konuda çok ümitli olduğumuzu söylemek istiyorum. 100-150 derecelik bir su çıkması halinde Palandöken bambaşka bir boyut kazanacak” dedi.

 

“ISINMADA BİLE KULLANABİLİRİZ”

 

Sondaj çalışmalarının kısa sürede başlayacağını açıklayan Başkan Sekmen, şunları söyledi. “Eğer bu termal suya kavuşursak otellerimiz de bundan yararlanabilecek. Ayrıca açık ve kapalı havuz gibi projeleri şimdiden düşünmeye başladık. Sadece kayak değil termal potansiyeliyle de önemli bir merkez haline gelecek olan Palandöken’de istediğimiz derecede suyu açığa çıkarabilirsek, ısınmada bile kullanabiliriz.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Emir ALP 09 Kasım 2020 10:03

    Uydurma haber. Bölgemizdeki jeotermal kaynaklar (su sıcaklığı olarak ) ısınmada kullanılacak kadar verimli değil. MTA nın sitesindeki raporlarda senelerdir yer alıyor bu bilgiler. Kaldı ki ovadaki mevcut kaynaklardan ne kadar faydalanılmış ki şimdi de yeni kaynak için boşuna yatırım yapılacak?

  • Mahmut cellat 07 Kasım 2020 08:39

    Özverili çalışmalarıyla erzurumumuzu çok güzel yerlere getiren büyükşehir belediye başkanımız azim ve inancıyla atrığı herprojede üstün başarı göstermiştir.inanıyoruzki bu projeyide enkısa zamanda erzurumumuza kavuşturur.rabbim yar ve yardımcısı olsun.

  • Orhan özdemir 07 Kasım 2020 03:22

    Bana hiç inandırıcı gelmedi sanki altın arayacaklar elimizde hazır sularımız var Pasinler ve ılıc termal suları palandökene getirilebiliyor

  • Hulya yildiz 07 Kasım 2020 00:00

    Ilıca da bizim arazide kendinden çıkmış sıcak su kaynağı var niye o kadar uzağa gittiniz olanları değerlendirin bizde faydanalanalim

  • Ayşe Yıldız 06 Kasım 2020 03:55

    O zaman o bölgeye yakın olan Yenişehir ve Yildizkent in de ısıtma sında kullanılabilir ücretsiz olarak Tesisatından sonra Allah isitiyor nasıl olsa

  • Aliye 05 Kasım 2020 23:44

    Ya allah aşkına bir an önce şu erzurumu köy görünümünden kurtarsın daha sonra palandöken de 'ne yapacaklarsa yapsınlar.

  • Aydın yavilioğlu 05 Kasım 2020 22:47

    Büyükşehir Belediyesi gerçekten güzel işler çıkarıyor,Başkanımız olacak diyorsa olur.

  • Ahmet korkmaz 05 Kasım 2020 20:55

    Tetkikler yapılmadan beyanat verilmesi çok doğru değil netice olumsuz olursa ne olacak o zaman