Sen sen ol hastanede öksürme!

Koronavirüse yakalanmış olmanın birinci emaresi öksürük. 2 aya yakın zamandır müdavimleri olduğumuz tıpçıların ifadelerinden bunu artık biliyoruz.  

Diğer belirtileri de malum. Sanırım bu geçen süreçte aninden oluşan öksürükler çevremizde ki bakışları da değiştirdi. O açıdan da çoğu kez öksürmekten korkar olduk. Ani bir öksürük sonrası etrafımızdaki insanları tedirgin ediyoruz. Peki, diyelim ki herhangi bir hastalık için hastaneye gitmişsiniz ve orada öksürdünüz. 

İlk yapılan sizi gözaltına almaktır. Evet, evet. Yanlış duymadınız. Geçen gün bir arkadaşım anlattı. Gripalenfeksiyon için gittiği Bölge Eğitim Hastanesi’nde öksüren bir kişiyi doktorlar anında gözetim altına alıp, kontrole tabi tuttular. 

Yapılan tetkik sonrası durumu NEGATİF çıkmasına rağmen aynı kişi hastanede bir haftalığına karantina altına alındı. Bir hafta hastanede müşahade altına tutulacak ve sonrasında doktorlar uygun bulursa taburcu onu edecek. O açından diyorum ki siz siz olun bu aralar hastanelere falan gitmeyin. Hele de gittiyseniz hastanede filan öksürmeye kalkmayın, en az bir hafta orada zorunlu misafirsiniz. Bu benim son kararımdır, benden söylemesi.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Kimse benimle oynamıyor diye ağlayan çocuk. Sen büyü hele. Bak ne oyunlar oynayacaklar sana (Cemal Süreya) 
DUVARIN DİLİ: Herşeyüstüste geldi, sen gelmedin..
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.