Erzurum Düzenleme Tarihi : 01 Mart 2024 16:00 Haber Girişi : 29 Şubat 2024 15:45

Sendika eleştirdi, Rektör çark etti!

Sendika eleştirdi, Rektör çark etti!
ÜNİPERSEN, YÖK'ün tüm üniversitelere gönderdiği 'idari personele tayin hakkı' duyurusunu yayınlamayan ve taleplerini almayan Atatürk Üniversitesi ile ilgili sosyal medya paylaşımında bulundu. Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı anında çark etti.
Sendika eleştirdi, Rektör çark etti!

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖNCE DUYURU YAPMADI

 

Yüksek Öğretim Kurumu, 26.02.2024 tarihinde ‘TÜM DEVLET ÜNİVERSİTELERİNE’ başlığıyla ‘İdari personelin kurumlar arası yer değişikliği’ konusunda yazı gönderdi.

 

Üniversitelerde görevli idari personele yönelik tayin/nakil çalışması yapıldığına dair içeriğin yer aldığı yazıda konunun duyurulması ve bu konudaki taleplerinin 01.03.2024 tarihine kadar alınması istendi.

 

Aradan iki gün geçmesine rağmen Atatürk Üniversitesi’nden duyuru yapılmadı. Bunun üzerine merkezi Ankara’da bulunan Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİPERSEN), sosyal medya hesaplarından Rektör Ömer Çomaklı’yı etiketleyerek şu paylaşımda bulundu.

 

 

“Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı’nın, Yüksek Öğretim Kurumu’nun tüm üniversitelere göndermiş olduğu nakil işlemleri yazısını ‘ben uygulamıyorum’ diyerek, devlet ciddiyetinden uzak hareket ettiği sendikamıza iletilmiştir. Atatürk Üniversitesi Rektörün çiftliği değildir. Kanunun takipçisi olacağımızı buradan bildiriyoruz.”

 

Kısa sürede binlerce etkileşim alan ve yorumlar yapılan paylaşımın ardından Atatürk Üniversitesi yönetiminin, sendikayla iletişime geçtiği öğırenildi. Sendika yetkilileri, paylaşımın ardından üniversitenin duyuruyu yaptığını ve idari personelden talepleri almaya başladıklarını belirterek sorunun çözüldüğünü bildirdi. Onur SAĞSÖZ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali er 05 Mart 2024 08:02

    Üniversitedeki sendika 3.5 kişi. Sadece kendilerini bir yere tayin ettirip rektöre yağ çekmeği görev biliyorlar. Üyelerin verdiği aidat bununiöin mi. Senede bir defa takvim veya bir el çantası veriyorlar sonrası yok rahat rahat maaşa devam. Ünipersan sendikasının tırnağı olamazsınız. Sendikacılık kazanım gerektirir tişikkirşrr hocam demekle olmaz. Son başarı sadece ünipersanındır. Ama bunlar yine rektöre teşekkür ediyor inanılır gibi değil lütfen bizim üniversiteden sorumlu olanlar artık bırakın istemiyoruz.

  • Ahmet Şanlı 03 Mart 2024 07:53

    Eğitim birsen adlı sendika benzeri yapıyı.. ÜNİPERSEN den sendikacılık nedir isimli online eğitim almaya davet ediyoruz. Termos bardak vermekle sendika olunmuyor.

  • Adalet yok burda, sabır tükendi 03 Mart 2024 03:25

    Koca Atatürk Üniversitesi kimin elinde. Hakketen de çiftliğe çevirmiş. ..

  • Cemil y. 02 Mart 2024 19:14

    Memur senin yöneticileri de maşallah bşr yere kapak atıp kenara çekiliyor sendikacılık senede 1 defa hediye verilerek yapılamaz. Tışıkkir idirim diyerek kime teşekkür ediyorsun., ünipersan sendikası gibi olamadınız yazıklar olsun.

  • Akın 02 Mart 2024 17:55

    Hemserilerim doguda sömürülüyorsunuz. Sacma sapan adamlari projesiz cahilleri yönetici yapmaktan oteye gitmiyor memleketin gundemi de sacma sapandan öteye gitmiyor

  • özdemir 02 Mart 2024 10:17

    Araştırma hastanesibdeki eksikleri ta cimere yazdım, hastanenin kendisine yazdım, ne arayan var ne soran var. kim kime dum duma.

  • ali er 02 Mart 2024 09:58

    devletin helal süt emmiş bir yetkilisi valsi savcısı lütfen bir sordun göreve başlamadan önce üniversitenin yüzölçümü kaçtı şimdi kaç. bu yüzrlece dönüm arazi nerede ne karşılığı verildi niye verildi daha önceki rektörler vermemişti siz niye verdiniz. görev anlayışınız vermek mi. devletim malını niye veriyorsunuz diye sorsun. hakkıımız haram olsun. devlet malı verilir mi. bu ermeni rum toprağımı. babanızın malımı. kimin malını kime veriyorsun. lütfen bir sorun ya maaş alıyorsunuz cumhuriyet savcısısısnız. devletin malını korumakla yükümlü valisiniz. niçin sormuyorsunuz. onbinlerce şehit devletin 1 karış toprağını vermemek için şehit oluyor masa paşında kadar topragı veriyorsunuz haram olsun yüzünüz gülmesin.

  • Dds 02 Mart 2024 09:02

    Onur bey Atatürk üniversitesi vakıf okullarına bu %300 zam yapıldı. Adı üstünde ?vakıf? okulu ama diğer özel okullardan fiyat olarak hiç bir farkı yok. Bu konuyuda gündeme getirirseniz çok memnun olurum

  • Çuval 02 Mart 2024 00:09

    Az kalınca ne değişecek, geniş yetkilerle donatılınca, bu devran böyle döner.. Al birini

  • Hak Geldi Batıl Zail Oldu 01 Mart 2024 18:20

    Az Kaldı Ya Sabır Kim Tanır Sonrasinda

  • F. T 01 Mart 2024 17:28

    Ünipersen sendikasını tebrik ederim bizim memur sen anca boş boş işler yapıyor tebrik adı altında ziyaret yapıp paraları maaşlar alıyor bu başarılı sendikaya nasıl geçelim. Hüsrev gardaş bakın örnek alın sizin bu konuda tek bir faaliyetiniz yok aldığınız maaşı hak edin üyelerden binlerce lira alıyorsunuz. Rektöre teşekkür edeceğinize ünipersene teşekkür edin.

  • Dadaş İlo 01 Mart 2024 10:04

    Bu adam Ali kıran başkesenmi

  • İyi ki cehennem diye bir yer var. 01 Mart 2024 08:35

    Her Firavun'un bir Musasi Vardır. Bu firavunların kökü kuruyana kadar Musa olmaya devam.