Erzurum Haber Girişi : 31 Aralık 2014 15:35

Seracılığa profesyonel destek

Seracılığa profesyonel destek
Sebze Üreticileri Derneği Başkanı Mehmet Öztürk, dernek üyeleriyle birlikte Vali Dr. Ahmet Altıparmak'ı ziyaret ederek gerçekleştirdikleri üretim ve pazarlama konularında bilgi verdi.
Erzurumajans-Sebze Üreticileri Derneği Başkanı Mehmet Öztürk, dernek üyeleriyle birlikte Vali Dr. Ahmet Altıparmak'ı ziyaret ederek gerçekleştirdikleri üretim ve pazarlama konularında bilgi verdi.

Tarımdan sorumlu Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer'in de hazır bulunduğu ziyarette, Başkan Öztürk, Mayıs - Ekim ayları arasında beş ayda gerçekleştirdikleri sebze üretimi ve pazarlamasıyla memleket ekonomisine hiçte küçümsenmeyecek miktarda katkı sağladıklarını söyledi.

Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgesinin bir bölümünün ihtiyacı olan yeşillik diye tabir edilen elli çeşit sebze ürettiklerini bunun yanında papino altın çilek dahil tropikal birçok meyve yetiştirdiklerinin belirten Öztürk "sebze ve meyvelerin yüzde 70 miktarını çevre illere (Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt Erzincan Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı Van, Bingöl, Muş, Elazığ, Malatya, Diyarbakır) yüzde 30 miktarını da Erzurum ve ilçelere satmaktayız. Yaklaşık 600 kişilik mevsimlik işçi istihdamı sağlanarak, temiz su ile doğal olarak üretmiş olduğumuz sebze ve meyvelerin satışında herhangi bir sıkıntımız yoktur.

Hatta müşterilerimizin siparişlerini tam olarak karşılayamamaktayız" diye konuştu.
Bu sektörün kaybolmaması açısından, beş aylık satış sezonunu örtü altı tarıma geçerek sekiz aylık süreye çıkarmak istediklerini belirten Başkan Öztürk, yeni sebze ve meyve üretim alanlarının kurulmasıyla bölge köylüsünün ve çiftçisinin kalkınacağını yaşam kalitesinin daha da iyileşeceğine inandığını söyledi.

Tarım sektörünün tüm paydaşlarını bir araya toplamak için Aralık 2014'te "Erzurum Tarım Konseyi Yönergesi" taslağı çalıştayını yaptıklarını söyleyen Vali Altıparmak, Erzurum'da örtü altına (Seracılık) ayrı ve özel bir önem verdiklerini, gerek Türkiye gerekse diğer gelişmiş ülkelerin tecrübelerinden yararlanılabileceğini söyleyerek, ilimizde bu alanda üretimi artırmak için gereken bütün kamusal desteğin verileceğini söyledi.

Valilik olarak dernek yönetimine bütün girişimlerinde destek olacağının ifade eden Vali Altıparmak, üretim dahil her türlü taleplerinin en üst seviyede dikkate alınacak şekilde bizzat kendi adına kamuda Vali Yardımcısı ve Tarım Müdürünün ilgileneceğini ifade etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Altıparmak, dernek yönetimini istihdam ve üretime yaptıkları katkılarından dolayı tebrik etti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.