Magazin Haber Girişi : 11 Kasım 2012 00:38

Sezen Aksu'dan açlık grevi çağrısı

Sezen Aksu'dan açlık grevi çağrısı
Sezen Aksu, kendi internet sitesinde yayınladığı çağrıda 683 kişinin grevde olduğunu hatırlatarak çağrıda bulundu.
Erzurumajans-Açlık grevleri, ölümlerin ve kalıcı hasarların başlayabileceği kritik 60. gününe girerken, ünlü sanatçı Sezen Aksu, kendi internet sitesinde yayınladığı çağrıda 683 kişinin grevde olduğunu hatırlatarak, "İstirham ediyorum. Vicdanlarımızda onarılmaz bir yara açılmadan Yaşar Kemal'in sesine kulak verin" ifadelerini kullandı.

BİR NESLİ YOK EDECEKLER

Sezen Aksu'nun "sesine kulak verin" dediği ünlü yazar Yaşar Kemal, İstanbul Taksim Hill Otel'de 1 Kasım'da bazı yazar ve sanatçılarla birlikte düzenlediği basın toplantısında açlık grevi eylemleri için, şunları söylemişti:
"Daha öncekilerde tüm yetkililer ve hükümet sorumluydu. Bu sefer de sorumlular. Bir nesli yok edecekler. Bir insanın açlıktan ölümünü izlemek acıların en büyüğüdür. Bu, insanlığa hiç bir zaman yakışmaz. Bugün insanların ölüm pahasına talep ettikleri demokrasinin de, insan haklarının da içindedir. Çözümü mümkünken, ölümler engellenmezse vebali iktidarın, muhalefetin, medyanın ve hepimizin olacaktır. Barış, bu ülkede herkesin özlemi ve hakkıdır. Barışın önüne yeni engeller konulmasına karşı çıkmak, barışın önünü açmak, hepimizin işi olmalıdır. Bunun için içtenlikle uğraşan herkese şükran duyarım."
Yaşar Kemal 2000 yılındaki ölüm oruçlarında arabulucu olarak devreye girip, ölümlerin önüne geçmeye çalışmıştı. Kaynak: www.gazeteciler.com
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • YILDIRIM 01 Ocak 1970 02:00

    YAŞAR KEMAL, SEZEN AKSU VE BUNLAR GİBİ DÜŞÜNEN ŞEREFSİZLERE NE DİYE PRİM YAPTIRILIYOR Kİ. ÜÇ BEŞ ŞEREFSİZ GEBERECEK DİĞER BİR İKİ ŞEREFSİZ SANATÇI (!) DA ARDINDAN YAS TUTACAK. SİZ DE BAŞLAYIN GREVE O YOK OLACAK NESLİN PEŞİNDEN SİZ DE GEBERİN GİDİN DE HALKIMIZ RAHAT ETSİN. ONLARA BİŞE EDEN Mİ VAR Kİ GREV YAPIYORLAR. DEVLETİN EKMEĞİNİ YİYİP İHANET EDEN KİM VARSA GEBERSİN.

  • FATİH 01 Ocak 1970 02:00

    yorumumuz neden yayınlamıyor

  • FATİH 01 Ocak 1970 02:00

    60 gündür açlarmıs onlar 60 gunde ınsan yasar mı ac ama bır kursun kac omre bedel ac gozunu de bak KOCA KUŞ.sorarım sana kac sehıdın ardından gozyası doktun basın acıklaması yaptın bu mılletın ekmegını yıyıp haınlerın yanında mı duracaktınız YAZIKLAR OLSUN ve asıl bıze de yazıklar olsun kı sızı dınledık adam yerıne koyduk yasar kemal ı okuduk yazıklar olsun bugun boylesın yarın ruzgar nereye eserse oraya doneceksınız cunku bu ınsanlık demokrası adı altında sızın genınızde olan bırsey.