Türkiye Haber Girişi : 30 Ocak 2024 09:15

Sibergöz - 20: 64 gözaltı

Sibergöz - 20: 64 gözaltı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, internet üzerinden sanal ortamda 'nitelikli dolandırıcılık' suçuna yönelik 20 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'Sibergöz-20' operasyonlarında 64 kişinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sanal ortamda “nitelikli dolandırıcılık” suçuna yönelik 20 ilde düzenlenen “Sibergöz-20” operasyonlarında 64 şüphelinin yakalandığını belirtti.

 

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Erzurum Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Erzurum merkezli olarak İstanbul, Mersin, Adana, Gaziantep, Kırşehir, Sinop, Adıyaman, Tekirdağ, Bursa, Şanlıurfa, Aydın, Diyarbakır, Eskişehir, Hakkari, İzmir, Karabük, Samsun, Kocaeli ve Antalya’da eş zamanlı olarak düzenlendi.

 

64 şüphelinin araç kiralama ve sigorta firmalarının isimlerini kullanarak oluşturdukları oltalama (phishing) siteleri üzerinden iletişime geçtikleri vatandaşlardan kiralama bedeli, sigorta bedeli ve kapora ücreti adı altında para talep ederek, haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Operasyonlarda ele geçirilen ruhsatsız tabancalara, çok miktarda döviz, Türk lirası ve altın ile çok sayıda dijital materyale el konuldu. İHA - TIKLA İZLE

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.