Spor Haber Girişi : 16 Haziran 2013 15:28

Sıcak havada atletizm heyecanı

Sıcak havada atletizm heyecanı
Doğu'nun Yıldızları Puanlı Atletizm Yarışları Erzurum'da 36 derece sıcak havada devam etti.
Erzurumajans-Doğu'nun Yıldızları Puanlı Atletizm Yarışları Erzurum'da 36 derece sıcak havada devam etti. Yarışlarda dikkat çeken nokta ise bazı sporcuların kırsal kesimde çobanlıktan milli takıma uzanan yolları oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonu 2013 yılı faaliyet programında yer alan Doğu'nun Yıldızları Puanlı Atletizm Yarışları Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tartan Atletizm Pisti'nde yapılan ikinci gün yarışları ile devam etti. Atletizm İl Temsilcisi Zeyit Palabıyık ve Atletizm Federasyonu yetkilileri ile çok sayıda sporseverin izlediği yarışlar nefesleri kesti.

200 metre, 400 metre, 4x100 metre bayrak yarışları, disk atma, gülle atma ve yüksek atlama branşlarında yarışlar yapıldı.

Çekişmeli geçen yarışlara erkeklerde 17 bayanlarda ise 16 il katıldı. Yapılan yarışlarda sporcular dereceye girmek için yoğun bir çaba sarf etti. Bazı sporcular yarış sonunda finiş çizgisinde aşırı sıcağın etkisiyle de baygınlık geçirdi.

ÇOBANLIKTAN MİLLİ FORMAYA UZANAN YOL

Yapılan yarışlarda derece elde eden sporculardan Enis Korkmaz, Hakan Çeçen ve Onur Aras'ın yaşam hikayesi ise çobanlıktan milli formaya uzanan yol oldu. Erzurum'un ilçelerinde kırsal kesimde yaşayan ve çobanlık yapan gençlerin, atletizmle birlikte hayatları değişti.

Spora başlayana kadar Erzurum dışına çıkma fırsatı bulamayan sadece köylerinde çobanlık yapan gençler, şimdilerde ise katıldıkları birçok yarışta derece elde ediyorlar. Milli formayı kapan ve Türkiye'yi yurt dışında birçok müsabakada temsil eden Korkmaz, Çeçen ve Aras, "Köyümüzde çobanlık yapıyorduk. Şimdi Milli takımdayız. Avrupa ve Asya'da düzenlenen yarışlara katılıyoruz ve derece aldık" dediler.

Atletizm İl Temsilcisi Zeyit Palabıyık, 17 ilden erkek, 16 ilden de bayan atlet olmak üzere toplam 300 atletin Doğu'nun yıldızları Atletizm yarışlarında ter döktüğünü belirterek, kıran kırana şampiyonluk mücadelesinin yaşandığını söyledi. Palabıyık, yarışlar sonunda dereceye giren iller ve sporcular için ödül töreni düzenleneceğini ifade etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.