Erzurum Düzenleme Tarihi : 01 Kasım 2020 19:31 Haber Girişi : 01 Kasım 2020 19:33

Sığınmacılardan ER-VAK Başkanı Erdal Güzel'e vefa

Sığınmacılardan ER-VAK Başkanı Erdal Güzel'e vefa
Erzurum'da yaşayan sığınmacılardan bir grup Er-Vak Başkanı Erdal Güzel'i Vakıf binasında ziyaret ederek, uzun yıllardan beri kendilerine her konuda yardım ve desteklerinden dolayı şükranlarını dile getirdiler.

Erzurumajans-Erzurum’da yaşayan sığınmacılardan bir grup Er-Vak Başkanı Erdal Güzel’i Vakıf binasında ziyaret ederek, uzun yıllardan beri kendilerine her konuda yardım ve desteklerinden dolayı şükranlarını dile getirdiler.


Ziyaret esnasında Erdal Güzel’e çiçek ve plaket sunan sığınmacılar, “baba” olarak gördükleri Güzel’in yardımsever kişiliği ve niyetli tutumuyla her zaman yanlarında olduklarını ve kendilerini hiçbir zaman zorda bırakmadıklarını ifade ettiler.


Ülkelerindeki zor şartlardan dolayı Türkiye’ye geldiklerini söyleyen sığınmacılar bu topraklarda şefkati, kardeşliği ve insanlığı gördüklerini belirtip, Türkiye’yi ve Erzurum’u çok sevdiklerini söylediler.


Sığınmacıların bu erdemli davranışlarından dolayı son derece memnun olduğunu ve duygulandığını söyleyen Güzel, köklü bir medeniyetin evladı olarak üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeğe gayret ettiğini ve sığınmacılara kucak açmasının Allah’ın bir lütfu olduğunu ve bu fırsatı iyi değerlendirmeğe gayret ettiğini söyleyerek, sığınmacıların kendisini ata ve baba olarak görmelerinden dolayı çok mutlu olduğunu ve ömrü yettiğince bu görevi sürdüreceğini belirtti.


Güzel, kapısının ihtiyaç sahiplerine ve sığınmacılara her zaman açık olduğunu ifade edip yaklaşımlarında din, mezhep, renk, cinsiyet ve ırk ayrımı göstermediğini vurguladı.


Sığınmacıların ziyareti, Güzel’e çiçek sunan 8 yaşındaki Afganistanlı Züleyha’nın İstiklâl Marşını okuması ile son buldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Z.USANMAZ 01 Kasım 2020 22:44

    ER-VAK başkanımı en az sığınmacılar takdirle, şükranla ve saygıyla tebrik ediyorum. Allah için ifade etmek gerekirse Sayın Erdal Bey dünyanın uzak diyarlarından can havliyle kaçıp Erzurumumuza gelen sığınmacılara evladi gibi kardeşi gibi barınmasından giyimine,okullarından iaşesine kısaca her türlü sorunlarıyla nasıl ilgilendiğini ve sıcak şekilde sahiplendiğine defalarca bizzat şahit oldum.Allah kendisinden razı olsun...Sadece bu yönüyle bir medari iftiharımızdır Erzurumun..! Erdal Beyi 30 yıldan fazladır tanıyorum; hakkında bu dar çerçeveye sığmayacak kadar sayfalarca güzel şeyler yazabilirim. Şu kadaryla iktifa edeyim, gösterişten, şowdan uzak Erzurum ve milli değerlerimizi ayakta tutmaya çalışan saygın bir ağabeyimiz..Allah sayılarını artırsın...