Erzurum Haber Girişi : 04 Nisan 2022 19:49

"Sigorta poliçesi acenteden alınır, belediyeden değil"

Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Sigorta A.Ş. kurmasına tepki gösterdi. Federasyon Yönetim Kurulu, "Büyükşehir asli işlerinin ne olduğunu unutmuştur. Bu yapılan bize hakarettir" dedi.

ERZURUM AJANS / Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla kurulan Sigorta A.Ş. ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

 

Bir çok acenteye borcu olduğu ileri sürülen Büyükşehir Belediyesi’nin sürpriz bir kararla acente şirketi kurmasına bir tepki de Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu’ndan geldi. “Sigorta poliçesi acenteden alınır, belediyeden değil” başlıklı bir bildiri yayınlayan federasyon yönetim kurulu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin asli işlerini unuttuğunu ve hizmet ağlarının içerisine sigorta acenteliği de dâhil ettiğini anımsattı.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

 

“AMAÇ NEDİR, KAZANIMLARI NE OLACAKTIR?”

“Erzurum Büyükşehir Belediyesi halka hizmetlerini tam olarak yerine getirdiğini düşünmüş ve kendi seçmenlerinin de olduğu il genelinde 95 acentenin varlığını hiçe saymıştır. Bu acentelerin senede 48 milyon ödemiş olduğu vergiyi, SGK ya 3 milyon iki yüz kırk bin TL yapılan katkıyı ve ortalama 270 kişi istihdamı bulunduğunu görmezden gelmiştir.

 

 

Erzurum Büyük şehir Belediyesi asli işlemlerinin imar, su, kanalizasyon, ulaşım kentsel alt yapı, temizlik katı atık, zabıta, itfaiye, acil yardım, kurtarma ambulans; şehir içi trafik; defin ve mezarlıklar; ağaçlandırma, park ve yeşil alanlar; konut; kültür, sanat, turizm ve tanıtım, gençlik ve spor; sosyal hizmetler olduğunu unutarak, ülke genelinde ortalama 17 bin kişinin ekmek mücadelesinde bulunduğu sigorta sektörüne dâhil olmuştur. Amaç nedir sigorta acenteliği ile büyük şehir belediyesinin kazanımları neler olacaktır.

 

Belediye ilde acentelik yapar ise kimler mutlu kimler mağdur olacaktır, soruları da cevapsız bırakılmıştır. Asli işleri sigorta acenteliği olmayan yapılar içerisinde olma çabaları oldukça düşündürücü ve manidardır.

 

Ekonomik zorluklar içerisinde bulunduğumuz şu günlerde, Büyükşehir belediyenin acente olma eylemi, sigorta sektörünün içerisinde bulunan tüm meslektaşlarımıza özellikle Erzurumlu acentelere yapılan ağır bir hakarettir.

 

Asli işi sigorta acenteliği olmayan kişi kurum ve kuruluşlara acentelik tahsisi yapan sigorta şirketi, şirketleri de, dengeleri koruyamayıp sektöre kötülük yapmaya Ve bu anlamda iş ortaklarımız diye tanımladıkları acentelere sağduyulu bakmadıklarını ispat etmektedir. Hukuki yapısı olmayan Erzurum büyük şehir belediyesi sigorta acenteliğini denetlemeyen icra komitesinin de tepkisizliğini anlamak gerçekten zor bir hadisedir. Sonuç olarak;

 

Sigorta acenteliği ciddi bir meslektir. Asli işi sigorta acenteliği olmayan yapıların, şekil her ne olur ise olsun sistemde bulunmaları tamamen yanlış ve tartışma götürmeyecek bir hadisedir  Sigorta poliçesi, sigorta danışmanlığı ve hizmeti yalnızca asli işi sigorta acenteliği olan profesyonel sigorta acentelerinden alınır.”

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kerim tekin 10 Ağustos 2023 11:59

    Bu durumda sigortacıların da beleidye başkanlığı kurnası gerekir. hersey birbirine karışmış at izi iti izine karışmış Bu haksızlıklar yarın başınıza iş açacaktır. belediye mng önüne 1 asfalt atamamış şimdi kalmış sigortacılık oyunu oynuyor. Paralel sigortacılık paralel devlete gidiştir. başı koparılmalıdır. dünyanın neresinde böyle bir oluşum vardır. resmen fetöcülük aynısı.

  • Mahir Yiğit 06 Nisan 2022 23:08

    Çok ilginç, B. Belediyesi asli işlerini bırakmış, sigorta işleri yapacakmış, bu nasıl bir anlayıştır. Asıl ilginç olanı ise B. Belediyesine sigorta şirketini devreden, Z. T adındaki şahsın bir banka emeklisi olduğu, sigorta işlerinde başarısız olduğu için şirketini belediyeye hibe ederek kendisinin şirket yönetim kurulu üyeliğine geçtiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Sayın başkanımız Mehmet Sekmen beye şunu hatırlatmak isteriz. Sayın başkanım kendi şirketini yönetemeyen Z. T acaba belediye sigorta şirketinde ne kadar başarılı olacaktır. İyi düşünüp karar verilmesi gerekmezmi. Bu adam başarılı olsaydı şirketini devredermiydi.Sayın başkanım iyi irdelenmesi gereken bir konu. Aksi taktirde B. Belediyesi büyük bir bataklığın içerisine sürüklenir.