Bölge Haber Girişi : 25 Eylül 2011 12:15

Siirt'te hain saldırı 6 şehit!..

Siirt'te hain saldırı 6 şehit!..
Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Belenoluk köyü jandarma karakolluna teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit 6 yaralı sayısı 11 yükseldi.

Erzurum Ajans-Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Belenoluk köyü jandarma karakolluna teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit 6 yaralı sayısı 11 yükseldi.

Dün gece Pervari ilçesine bağlı Belenoluk köyü karakoluna teröristlerce uzun namlulu silahlar, bomba ve roketatarlarla düzenlenen saldırıda şehit sayısı 6 yaralı asker sayısı 11 yükseldi.

Çatışmada 4 terörist de ölü ele geçirildi.

Siirt'in Pervari İlçesi Belenoluk Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Gündüz saatlerinde köye sızan teröristler gün kararması ile Belenoluk karakoluna yönelik baskın girişiminde askerlerin fark etmesi ile başlayan çatışma devam ediyor. Köyün birçok noktadan jandarma karakoluna ateş açılıyor. Çıkan çatışmada 6 asker şehit düşerken karakol komutanının da aralarında bulunduğu toplam 11 askerin yaralandığı öğrenildi.

Çatışmanın çıktığı bölgeye gönderilen ambulanslar yol da uzaktan kumandalı mayın tuzaklandığı için geri dönerken, karakoldaki yaralıların alınması için gönderilen Skorsky tipi helikopterler çatışma sebebiyle olay yerine inemediği için Siirt'te geri dönerken destek olarak kobra helikopterleri gönderildi.

Çıkan çatışmada yaralanan karakol komutanı köye en yakın Van iline kaldırılırken köyde yaralı sivrilerin de olduğu öğrenildi.

Bu arada çatışma sebebiyle Siirt'te tüm resmi ve özel hastanelerdeki doktorlar görev başına çağırıldı. Doktorlar hastanelere giderek gelecek yaralıları tedavi etmek için hazır bekletiliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.