Eğitim Haber Girişi : 23 Kasım 2011 12:10

Sınavlar öğrencileri strese soktu

Sınavlar öğrencileri strese soktu
Atatürk üniversitesin’ de güz dönemi vizelerin başlamasıyla yoğun çalıma temposuna giren üniversite öğrencileri sınav stresi yaşıyor.
Erzurum Ajans-Atatürk üniversitesin’ de güz dönemi vizelerin başlamasıyla yoğun çalıma temposuna giren üniversite öğrencileri sınav stresi yaşıyor.
Eğitim sistemimizin değişmez yapı taşlarından oluşan sınav sistemleri öğrencileri ezberci yapıya büründürüyor. Eğitim yılı boyunca sadece sınav haftası ders başına oturan öğrenciler öğrendiklerini pekiştirmek yerine ezber yapmaya başlıyorlar. Yapılan ezberler sadece öğrencilerin dersten geçmelerini sağladığı gibi ileriye dönük bir yatırım olarak kalmıyor.

DERSLER İÇSELLEŞTİRİLMİYOR

S
adece dersi geçmek için ezberlenen bilgiler sonraki yıllarda unutuluyor, ileri yıllar için akılda kalması zorlaşıyor. Bilgilerin aktif bir şekilde kullanılmaması öğrencilerin özgün yapılarını kullanma sorunu oluşturuyor. Teoride kalan bilgiler öğrencilerin meslek hayatına atılmaları sonucunda uygulamaya geçirememeleri nedeniyle iş hayatında olumsuz etkiler meydana getiriyor. Bu durumdan öğrenciler kadar öğretmenlerinde şikayetçi olması dikkat çekiyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.