Erzurum Haber Girişi : 21 Temmuz 2023 10:22

Sınırı aştılar! Erzurum'da tayin dönemi fırsatçıları!

Sınırı aştılar! Erzurum'da tayin dönemi fırsatçıları!
Kira artışında uzatılan yüzde 25 sınırlama Erzurum'da işe yaramadı. Memurların tayin dönemini fırsat bilenler kiralık evlerde yüzde 100'ün üzerinde zam yaptı. 2+1 dairelerin kirası 20 bin TL?ye kadar çıktı. İş yeri kiralamada ise rakamlar dudak uçuklattı.

Kira artışında uzatılan yüzde 25 sınırlama Erzurum’da işe yaramadı. Memurların tayin dönemini fırsat bilen ev sahipleri kiralık evlerde yüzde 100’ün üzerinde zam yaptı. Kentte 2+1 dairelerin kirası 20 bin TL’ye kadar çıktı. İş yeri kiralamada ise rakamlar dudak uçuklattı.

 

 

Türkiye’de kira artışında uygulanan yüzde 25 oranında sınırlama 1 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatılmıştı. Ancak bu sınırlama kuralı son zamanlarda Erzurum’da ihlal edildi.

 

Kiralık ev fiyatlarının günden güne arttığı Erzurum’da son rakamlar dudak uçuklattı. İnternet siteleri üzerinden ev sahipleri tarafından ilana koyulan kiralık evlerin fiyatları, görenleri kara kara düşündürdü. Erzurum’da 2+1 kiralık evlerin fiyatları 20 bin TL’ye kadar çıktı. 5+1 teraslı dublex bir evin kiralık fiyatı ise 26 bin TL’den ilana koyuldu. Şehirde içi yapılı, oturulabilecek evlerin en düşük kiralık fiyatı ise 5 bin TL civarlarında.

 

 

Tayin dönemi fırsat oldu

 

Erzurum’da son birkaç ayda kiralık ev fiyatları yüzde 100’ün üzerinde arttı. Memurların tayin dönemlerinin fırsata dönüştürüldüğünü belirten Erzurum Emlak Müşavirleri Dernek Başkanı Dilaver Canlar, “Tayin dönemleri fırsat biliniyor. Ev sahipleri yüksek fiyatlardan ilanlar açarak ne kadar kâr elde edebilirim diye düşünüyor. Birileri fırsatçılık yapınca diğer ev sahipleri de buna uyuyor. Haliyle piyasayı git gide yükseltmiş oluyorlar” dedi.

 

 

Kira aralığı belirlenmeli

 

Fahiş kira fiyatlarında denetimlerin artırılması gerektiğini vurgulayan Canlar, “Devletin bir an önce duruma el atması gerekiyor. Denetim mekanizmalarında değişikliğe gidilmeli. Benim önerim şehirlerde bölgelerin gelir düzeyine göre kira aralığı belirlenmesi. Belirlenen kira fiyatının üzerine çıkan olursa tespit edilip yaptırım uygulanmalı” ifadelerini kullandı.

 

Satılık evlerde durum farklı değil!

 

Satılık ev fiyatlarında da durumun benzer olduğunu kaydeden Canlar, “Satılık evlerde de art arda fiyat artışlarına gidiyor. Ancak fiyat arttıkça satışlar düşüyor. Şu an konut piyasası oldukça durgun. Ev satışı doğru düzgün gerçekleşmiyor. Satılık evlerde de piyasa fiyatları yükseldi, talep azaldı” diye konuştu.

 

 

İşyeri kiraları da uçtu!

 

Öte yandan kiralık işyerlerinde de zamlar durdurulamıyor. Kiralık işyerlerinde de son aylarda yüzde 100’ün üzerinde artış yaşanıyor. Şehir merkezinde ortalama bir işyerinin kiralık fiyatı 60 bin TL’ye kadar çıkıyor. Yüksek fiyatların altında ezilen işletmeciler, uzun süre aynı yerde kalamadığı için işyerini ya kapatıyor ya da daha uygun bir yere taşımak zorunda kalıyor.   Kaynak/Pusula

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • EV SAHİPLERİMİYMİŞ???? :) 21 Temmuz 2023 12:09

    DİLAVER CANLAR BEYEFENDİ... SÖZÜM SİZE VE AVANENİZE... ERZURUM DA EV SAHİPLERİ SİZİN EMLAKÇILARINIZIN KURBANI OLDULAR.. EMLAKÇILARINIZ " SEN EVİNİ BANA VER GERİSİNE KARIŞMA DİYEREK" SÖZ BİRLİĞİ ETMİŞÇESİNE MEMLEKETİN ENFLASYONUNUN TAVAN YAPMASINA SEBEP OLDULAR.. BİE EV SATIMINDAN KAZANÇLARI, BİR KİRADAN KAZANÇLARI ORTADA.. BU AÇLIK SALDIRISIDIR.. EMLAKÇI AÇLIĞI SALDIRISIDIR.. EV SAHİPLERİ DE 3 KURUŞ FAZLA KAZANACAĞIM DİYE BUNLARA YOL VERDİ.. YANİ ELBİRLİĞİ İLE MEMLEKETİN İÇİNE............ SUÇSUZ GİBİ DAVRANMAYIN.. EV SAHİPLERİ İLE ORTAKSINIZ.. ONLAR SUÇU SİZE ATAR SİZ ONLARA.. İYİ POLİS KÖTÜ POLİS YANİ.. YEMEZLER.. ŞÜKÜR Kİ SİZ DE ÖLECEKSİNİZ.. BİR KAÇ YILLIK BİR HAYAT İÇİN EBEDİYETİNİZİ YOK EDİYORSUNUZ.. ALIN DÜNYA SİZİN OLSUN.. ÖLECEKSİNİZ.. BELKİ DE YARIN.. KİM BİLİR.. KAZANIN DURUN BAKALIM.. KAZANDIĞINIZI SANIN SADECE...

  • gariban 21 Temmuz 2023 11:18

    bu ev sahiplerin yatacak yeri yok.dini imanı para olmuş.yazıklar olsun