Sinsi planlar!

 

"Andolsun ki söz konusu Erzurum ve Erzurumlular olduğunda canımızı esirgemeyiz ve memleketimiz için her bedeli öder ve ödetiriz. Erzurum’da halka ve Hakk’a rağmen sinsice plan yapanları, o yaptıkları planlarını alt üst edecek, yola çıktığım ve her an desteğini yanımda hissettiğim ülküdaşlarımın haklarını gözetecek, sonu nereye varacaksa varsın haklarını yiyenlere hesap sormaya yemin etmişleriz. Şehrin ve dadaşın kaderi bir makama ve bir şahsa değil, mazisinden aldığı gücüne, vakarına, duruşuna, asaletine özetle Dadaşlığına bağlıdır. Allah şahit olsun ki memleketime ve memleketlime her yapılana cevabım olacaktır…”

 

İddialı sözler.

 

Sahibi ise MHP İl Başkanı Adem Yurdagül.

 

Geldiği günden bu yana farklı bir profil çizdi.

 

Teşkilata benliğini ve kimliğini yeniden hatırlattı. Sergilediği duruş ve izlediği politikayla her kesimin dikkatini çekti.

 

Cumhur ittifakında olmalarına rağmen zaman zaman yaptığı çıkışlarla ana muhalefet partisiymiş gibi sorunlara, olaylara temas etti.

 

Kısacası çözüm odaklı anlayışıyla özlenen hizmet siyasetinin siyasetçisi oldu.

 

Şimdi de ‘seçim öncesi’ X yani Twitter hesabından bu paylaşımda bulundu.

 

Okur okumaz aklıma, geçenlerde kaleme aldığım ‘Sekmen için veda vakti dersek’ başlıklı yazı geldi.

 

Aynen şunları yazmıştım.  

 

“…Her ne kadar aday çıkarıp çıkarmayacakları henüz belli olmasa da MHP’nin merkez ilçelerden birini istediği yüksek sesle konuşuluyor.

 

Bu noktada AK Parti’nin tavrı net olacak gibi! “Merkez ilçeler hariç yine kuzey tarafından (İspir) sizin olsun” diyebilirler.

 

Yalnız bu seçimlerde MHP’nin bununla yetinmeyeceği çok net.

 

Öyle ki, ‘ittifak ortakları’ aralarından su sızmıyor diye düşünmeyin! Belediye meclislerinde birbirlerine düştüklerini bilmeyen yok. Haliyle MHP, Erzurum’da kundağı yere vurabilir.

 

Tabi genel merkez ‘durun’ deyinceye kadar!”

 

Gelinen noktada Adem Başkan’ın paylaşımından anlaşılan şu ki; MHP kanadı siyasi beklentisine AK Parti’den karşılık bulamıyor ve de kundak havaya kalktı. Yere iner mi onu zaman gösterir!

 

Unutulmamalı ki, Erzurum her ne kadar AK Parti’nin kalesi olsa da MHP’nin potansiyeli inkâr edilemez.

 

2019 yerel seçimlerini hatırlayın Prof. Dr. Serdar Sevimli’nin Büyükşehir Belediyesi’ne aday gösterilmesi ve ardından Mehmet Sekmen’in yaşadığı paniği!

 

Genel Merkez son anda adayını geri çekmeseydi belki de tepki oylarıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Serdar Sevimli olabilirdi.  

 

Değişen bir şey yok, MHP bugün de güçlü ve Adem Yurdagül bunun farkında. Bu gücü de kullanmak istemesi kadar doğal bir şey olamaz. Haliyle merkez ilçe de isteyecek, ‘Büyükşehir de bizim olsun’ diyecek.  

 

Ama ne yalan söyleyeyim Adem Yurdagül’den net bir şekilde olanı biteni paylaşmasını beklerdim.

 

Bu paylaşımı biraz aba altından sopa göstermek gibi olmuş!

 

Örneğin; Erzurum’da halka ve Hakk’a rağmen yapılan sinsi planlar ne, kimler plan yapıyor?

 

Bu çok önemli bir iddia ve Adem Başkanın altını dolduramayacağı bir söylemde bulunacağını sanmıyorum.

 

Ayrıca…

 

Hak yiyenlere hesap sormak için yemin edildiyse -ki bunun için yemin etmeye gerek yok, gereği hukuk çerçevesinde her şekilde yapılır- kim bu hak yiyenler?  

 

Şehrin ve dadaşın kaderi bir makama ve bir şahsa bağlı değil…derken kast ettiği kimdir?

 

Elbette bahsedilen makam ya da kişinin siyasi olduğunu anlamamak ahmaklık olur.

 

Ama kim?

 

Bu soruların cevabı Adem Yurdagül’dedir ve bir an önce kamuoyuyla kentin siyasi gerçeklerini paylaşmalıdır.

 

Dediğim gibi göreve geldiği günden bu yana çizdiği o siyasi profilin sürdürülebilirliği adına Adem başkanın yapması gereken bellidir.

 

Ben şahsen şehrimde beğenmediğim bu siyasi anlayışın Adem Yurdagül, tarafından kırılmasını ve yeniden ahlaki bir şekilde dizayn edilmesini arzu edenlerdenim.

 

Siz ne dersiniz? 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ömer turan 11 Ekim 2023 20:54

    Bu şehir 2 kişiye borçlu kalacaktır. 1. Prof Ömer selim yıldırım rektörlük seçiminde diğer aday 2 misli fark atarak 1. Çıkmış ama hakkı yenilmiştir. 2. Prof Serdar sevimli büyükşehire adayken seçileceği garanti iken geri çektirilmiştir. Kimsenin hakkı kimsede kalmaz. Hem bu dünyada hem ahirette herkesten haklarını alacaklardır. Şimdi herkes elini vicdanına koysun söylesin bunu adalet bunu Müslümanlık bunu hak ve adalet hukuk. Haydi hayırlı cumalar bol bol cuma mesajı atın.

  • çelik abdullah 05 Eylül 2023 09:16

    katıltılıyorum yerel yönetim değişmeli her parti kendi adayını çıkarmalı,

  • Kurtoğlu 03 Eylül 2023 14:36

    belediyenin yarısı ülkücü kamu kurumları ağzına kadar ülkücü burda vır vır etmeyle olmaz yanlış ne gördüysen sana ne haber getirdiyseler çık açıkla. ama onuda beceremezsin çünkü sende aynı çarkın bir dişlisisiin yüreğin el vermez k.çına tekme vurur atarlar dışarı

  • Tekin er 31 Ağustos 2023 15:22

    Bu sene başkan MHP li olmalıdır geçen sefer abilik gubifik ettiniz

  • Ali er 30 Ağustos 2023 22:40

    Erzurum yolsuzluklar şehri olmuş. Nenehatunun diyarında rüşvet itikat adam kayırma olamaz. Belediye acilen titre ve kendine gel. Domates kaşarı bırakıp asfalt işine bakın.

  • halisdemir 30 Ağustos 2023 12:58

    serdar sevimlinin hakkını yediler. ömer selim yıldırımın hakkını yediler Bu şehir bunları unutmaz. mhp nin adayı serdar sevimli olmadığı müddetçe hak hukuk gukukdur. ülkü bunu gerektirir. mhp bu ayıbı temizlemelidir.

  • Dadaşbey 30 Ağustos 2023 01:36

    Sekmen sekmen şehir pislik içinde

  • SİNAN ATEŞ 29 Ağustos 2023 22:13

    Sinan ateşe sahip çoksınlar önce. Laf kalabalığı. Ülkğdaşlarmış birde. Büyükşehir?in %80 MHP li zaten ne konuşuyor bunlar.

  • Sinan Ateş 29 Ağustos 2023 15:45

    "Ülküdaşlarımın hakkını gözeteceğim" çok komik bir söylem olmuş. Sinan Ateşin hakkını savunacak adamlar lazım bize.

  • Vatandaş rıza 29 Ağustos 2023 15:19

    Belediye de olduğu söylenen yolsuzlukların üzerine gitsinler haksızlık karısında susmasınlar gariplerin gureba ların haklarını korusunlar hesabını sorsunlar yeter afakı sözleri herkes söylüyor genel merkez sus diyecek gık çıkmayacak yine şbo ayağında kundurayı söylecek