Türkiye Haber Girişi : 28 Nisan 2016 16:20

Şırnak'ta üsteğmen şehit oldu

Şırnak'ta üsteğmen şehit oldu
Şırnak'ta devam eden operasyonlar kapsamında çıkan çatışmada 1 Üsteğmen şehit oldu.
Erzurumajans-Şırnak'ta devam eden operasyonlar kapsamında çıkan çatışmada 1 Üsteğmen şehit oldu.

Şırnak'ta uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlatılan operasyonlar devam ederken, bu sabah İsmetpaşa Mahallesi'ndeki çatışmada PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte ağır yaralanan üsteğmen, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

14 Mart tarihinde uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlarda kent merkezinin yüzde 70'i PKK'lılardan ve tuzaklanan patlayıcılardan temizlendi. 45 gündür yasak ve operasyonların devam ettiği Şırnak'ta bugüne kadar 263 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

ÇATIŞMADA 1 ÜSTEĞMEN ŞEHİT OLDU

Kentte operasyonların yoğunlaştığı İsmetpaşa Mahallesi'nde PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, teröristlerin açtığı ilk ateşle bir üsteğmen ağır yaralandı. Çatışma bölgesinden ambulansla Asker Hastanesi'ne kaldırılan ve henüz kimliği açıklanmayan üsteğmen, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

İsmetpaşa Mahallesi'nde bulunan barikat ve çukurların büyük bir bölümünün temizlenmesiyle polis ve jandarma özel harekat timleri de mahalleye girmeye başladı. Güvenlik güçlerinin mahallelere girmeye başlamasıyla birlikte sokaklardan da silah sesleri yükseldi. Çatışmaların yaşandığı mahallelerden halen patlama ve silah sesleri geliyor.

263 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Jandarma ve polis özel harekat polisi ile geçici köy korucularının ortak yürüttüğü operasyonlarda PKK'lılar İsmetpaşa, Yeni ve Bahçelievler Mahallesi'nde sıkıştırılırken, çatışmalar daha çok 3 mahallede yoğunlaştı. Güvenlik güçleri, burada köşeye sıkıştırdıkları PKK'lıları etkisiz hale getirilmesi için dört koldan ilerleyişini sürdürüyor. Güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Yeşilyurt, Gazipaşa, Cumhuriyet ve Dicle mahalleleri PKK'lılardan temizlenirken, İsmetpaşa, Yeni ve Bahçelievler mahallesi 4 koldan polis ve jandarma özel harekat timlerince ağır makineli silahlarla yoğun ateş altına alarak çember içine aldıkları PKK'lıların kaçmasına fırsat vermiyor.

Çatışmaların bittiği mahallelerde ise PKK'lılar tarafından kazılarak patlayıcı tuzaklanan hendek ve kurulan barikatlar tek tek temizleniyor.

Şırnak kent merkezinde devam eden operasyonda bugüne kadar 263 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, 2 bin 650 evde arama yapıldı ve bulunan 763 el yapımı patlayıcı imha edildi.

(DHA)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.