Siz mahşer yerine gelmez misiniz?

 

Neredeyse iki yıl oldu. Hatırlayın, hakkında bir yığın iddia vardı.

 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı aynı zamanda Özel Kalem Müdürü Hasan Şahin görevden alındı.

 

Ortadaki iddialar yenilir, yutulur türden değildi!

 

İdari ve adli soruşturma gerekirdi ki, ‘usulde hata’ yapan Başkan Mehmet Sekmen buna izin vermedi. Zaten 9,5 yıldır kimi görevden aldıysa soruşturulamadı!

 

Haliyle Hasan Şahin de diğerleri gibi rahata kavuştu.

 

Dün de yine birçok iddianın odağındaki Mali İşler Daire Başkanı Zeynep Saluk’a, “o koltuktan kalk” dedi, yerine bir başkasını getirdi. Kadrosunu almadan yerine vekaleten bir isim atadı.

 

Lakin usulde yine hata yaptı!

 

Aynı Sekmen, ortada sebep yokken Ulaşım Daire Başkanı Abdulgafur Yeniay ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Gökşin Aksoy’u ise kadrolarıyla (!) birlikte görevden aldı, ‘uzman’ yaptı.

 

Ne bu şimdi? Görevden almalar kişiye ya da göreve göre mi şekilleniyor? Bakın burada dikkat edilmesi gereken husus sadece bu değil.

 

Daha önce aynısını yazmıştım yine yazıyorum.

 

Görevden alma, verme, değiştirme başkan olarak Mehmet Sekmen’in en tabii ve kanuni hakkıdır.

 

Lakin belediye demek şehrin ta kendisi demektir. Neyi, niçin yaptığını kamuoyuna açıklamakla mükelleftir.

 

Şimdi kalkıp, “Ben 50 yıllık siyasetçiyim, bana mı öğretiyorsun” diyecek.

 

Evet, öğretiyorum.

 

Sayın Başkan.

 

Kanun size görevden alma yetkisini verir ancak bu yetkiyi size ‘keyfi’ olarak vermez.

 

Kamu görevlililerini görevinden alırken, yetersizlik görmüş olmanız bile idari ve adli soruşturma gerektirir.

 

Ayrıca yolsuzluk mu, usulsüzlük mü tespit ettiniz, suç duyurusunda bulunmak yine sizin görevinizdir.

 

Bunu ben değil, kanun diyor. Haliyle bu yolu izlemeniz zorunludur.

 

Tabi böyle bir zorunluluğu kabul etmeyip, görevden alıyorsanız, kamu yararını gözetmemiş olursunuz.

 

Tekrar ediyorum, ben değil ‘kanun’ diyor.  

 

Hangi kanun diye sorarsanız, İdari Yargılama ve Usul Kanunu’nu benden iyi bilirsiniz!

 

Aksi taktirde hem kanunu çiğnemiş hem de bu isimlere itibar suikastı yapmış olursunuz.

 

Bu yüzden kafalarda soru işaretleri oluşmaması için bu görevden almalara bir açıklık getirilmesi elzemdir.

 

“Görevden aldım” demekle iş bitmez. İnsanların şerefi, haysiyeti söz konusu.

 

Bu isimleri savunmamakla birlikte aldın da niye aldın? Ne yaptı da aldın? Ortada bir suç, kusur varsa niye soruşturma başlatmadın?

 

Huyları kurusun, sabahlara kadar sorayım cevap vermezler.

 

Cevabı bırakın, hesap vermezler!

 

Alın size son örnek!

 

Birkaç ay önceydi.

 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı teknik ekip, kentteki bir işletmede yangın merdivenlerinin standartlar dışında yapıldığını tespit etti.

 

İddia odur ki, özel bir hastaneye ait olan merdivenlerin kaçış mesafeleri yetersizdi. Haliyle ruhsatın çıkması sorun olacak, işletmeye de ekstra maliyet doğacaktı.

 

Teknik isimler, olması gerekeni yapmış, onay vermemişti.

 

Peki, ne oldu biliyor musunuz?

 

Vaaay sen misin böyle yapan!

 

Mühendis Selami Türker Karaçoban’a, elektrik teknikeri Murat Özarpalı Tekman’a, makine teknisyeni Erdal Doğan ise Karayazı’ya gönderildi.

 

Bir gecede darmadağın edildiler.

 

Ah aldılar ve belki de bu dünyada bunun hesabını vermeyecekler.

 

E, Sümmani Baba boşuna dememiş, “Siz mahşer yerine gelmez misiniz?” 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mollaoğlu 26 Temmuz 2023 11:27

    Korukçu işmerkezi yanına yapılan yeni binayı Palen doğalgaz şirketine nasıl ve kaç paraya peşkeş çektiniz. bir hesap soran yok. madem satacaktınız ihale neden yapmadınız. şirketler üzerinden ne işler çeviriyorsunuz. ? sizler namuslu gazeteciler olarak bir sorun lütfen..

  • ALİ YÜCECENAP 25 Temmuz 2023 10:41

    YORUMLARA BAKIYORUM DA HEPİNİZ NASIL DA ADALETLİSİNİZ DEĞİL Mİ? SANKİ İKİ DÖNEM SEKMENİ %70 OYLA SİZ SEÇMEDİNİZ. BU SAMİMİYETSİZLİĞİNİZ YÜZÜNDEN CANIM ERZURUM BİR ADIM MESAFE ALAMAYACAKTIR. HEP GERİYE GİDECEKTİR. SEKMEN ADAY GÖSTERİLSİN ADIM KADAR EMİNİM HEPİNİZ KOŞA KOŞA SEKMENE VERECEKSİNİZ. ''BAŞKA KİME VERAH GARDAŞ'' DİYECEKSİNİZ. SİZLER BÖYLE YAPTIKÇA DA ERZURUM KAYBEDECEK.

  • Ahmet 25 Temmuz 2023 10:12

    Onur bey Atatürk üniversitesinde bir çay 12 TL PTT nin yanın da iki tane sandalye betonun üstüne koymuş hiç bir gideri yok kira yok insan da biraz vicdan olur

  • Ali er 21 Temmuz 2023 13:04

    Maalesef belediye başkanı Erzurum a yakışmıyor yakışmayan işler yapıyor. Ben artık utanıyorum sizden ve iğreniyorum

  • köksal taşcı 15 Temmuz 2023 22:04

    bu şehire yakışmayacak şeyler oluyor. yücelikler zehra nun yaptığı bizleri derinden üzdü utanç duyduk yakışması. sayın sekmen olmpiyat parkında teksti,l fabrikası olur mu . millet bahçesi orası. lütfen bu hatayı düzeltin. mng önündeki asfalt öğleleyin eriyip lastiklerimize yapışıyor. buna bir çare. altı üstü 100 metreye bir asfalt atamadınız. sayın sekmen eski kombian younda yola konulan atlatmalar çok çok çağ dışı. erzurumun geleneğinde böyl bir şey yok lütfen kaldırın. Aynı şey atatürk üniversitesi kampüsünde de var. 10 metre aralıklarla plastik atlatma konulmuş. öğrenci yok. yaz tatili ama günde yüzlerce araç boşu boşuna atlatmalardan atlıyor malımıza zarar her durup yavaşlama boşuna bezin israfı çevrekirliliği. Üniversite bunu yaparssa başkası ne yapar. lütfen sayın ömer çomaklı hocam bunları kaldırınız. Sayın omuer bey mahşere gelirmisinşz dedi bence 20 senedir böyle müthiş başlık atılmamaıştı. MAhşere gelmeyecekmisiniz.

  • Dadas 14 Temmuz 2023 14:29

    Siyasiler kul hakkını dünyada ödeseler iyi olur ahirete kalırsa zor işler...

  • MAĞDUR PERSONEL 12 Temmuz 2023 15:11

    MAHŞER YERİNEDE TORPİL KOYARLAR MERAK ETMEYİN O KADAR KOLLARI UZUN, 6 AYDA SÖZLEŞME KADRO ALAN KİŞİ MAHŞER İÇİN DE BİRŞEYLER DÜŞÜNÜR HERALDE

  • SOĞAN EKMEK YERİZ BAŞKANIMIZI YEDİRMEYİZ 11 Temmuz 2023 20:05

    Gerekirse soğan ekmek yeriz sekmen baskanimizi yedirmeyiz ohhh ohhhh ohhh

  • Ahmet er 10 Temmuz 2023 21:05

    Erzurum Ermeni malı gibi talan ediliyor çalınıp çırpılıyor. Dadaşkent belediyesinde başkanın kaç tane akrabası işe girdi bir araştırın lütfen. Domates üreterek belediyecilik oynamak evcilik otunu oynamaya benziyor. Yenişehir pislik içinde yollar köstebek çukuruna dönmüş Büyükşehir zaten erçimsan hisse yarışına girmiş milleti ziyaret edip oy topluyorlar. Artık kıyamet kopsun kurtulalım.

  • Dadas 10 Temmuz 2023 15:18

    İnsanlarda ahiret hesabı inancı yok ki hak yemeden uzak kalsınlar umurlarında değil maalesef.

  • Aziziye 10 Temmuz 2023 09:29

    Onur bey kaleminize sağlık. Aziziye belediyesinde ki müdürlerin aile üyelerini de torpille işe alımına dair bir yazı bekliyoruz sizden. Aziziye belediyesi tam bir torpil yuvası aile şirketi olmuş. Çoluk çocuğa bırakılmış müdürlük makamları mi dersiniz, onların aile üyelerinin belediyeye torpille girmelerini mi dersiniz hepsi fazlasıyla var.

  • Ali 09 Temmuz 2023 06:39

    Merak etmeyin kardeşim oda gelecek, kul hakkı yiyenler, torpille kızını ,oğlunu ,gelinini sülalesini işe koyanlar,yalakalik yapanlar,haksizlik karşısında susan dilsiz şeytanlar, riyakarlar,münafıklar bu mazlum halkın hakkını yiyen haramiler hepsi mahşeri huzura gelecekler. Bu dünyada saltanatinizi yaşayın ahirette hesabini veremeyeceksiniz.

  • Dadas 08 Temmuz 2023 23:20

    Dünyada adalet mülkün temelinde kalıp üst katlara çıkmaz genelde ama ilahi adalet terazisinin kurulacağı günde öyle değil. Bütün hak yiyen işverenler, siyasiler ve haksızlık eden kim varsa insan olarak bilmeli ve inanmalı. Tövbe edip doğru iş yapan kurtulur sadece bilmeli bunu.

  • Dadas 08 Temmuz 2023 19:28

    Erzurum'da niye iş alanı yok, Erzurum'da niye iş alanı yok, Erzurum'da niye iş alanı yok, Erzurum'da niye iş alanı yok, Erzurum'da niye iş alanı yok, Erzurum'da niye iş alanı yok, Erzurum'da niye iş alanı yok, Erzurum'da niye iş alanı yok, Erzurum'da niye iş alanı yok, Erzurum'da niye iş alanı yok, Erzurum'da niye iş alanı yok, Erzurum'da niye iş alanı yok, Erzurum'da niye iş alanı yok, Erzurum'da niye iş alanı yok, Erzurum'da niye iş alanı yok, Erzurum'da niye iş alanı yok, Erzurum'da niye iş alanı yok............

  • Zeyno 08 Temmuz 2023 19:00

    Ah haksız yere makam olanlar haklının hakkını yiyenler Allah öbür dünyada sorsun Zeynep hanımın görevden alınması çok doğru bir karardır o görevden ona verilmesi bile büyük bir yanlışlıktı yanlışlıktan geriye dönük olmuştur

  • Hele gel beri 07 Temmuz 2023 15:44

    Akparti düşmanları siziiii. PAtlayın emi, kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş ????. Ohhhh, Ohhhh, Ohhhh ey olirrrr

  • Doğru tektir 07 Temmuz 2023 09:17

    Kombina caminin yerinde ve yanındaki çam ağaçları nerede belediye çalışanının 8 tane evi. Olur mu

  • Dadas 06 Temmuz 2023 23:15

    Erzurum il insan kaynakları işe alım sorumlusu belediye başkanı. Soruyoruz personel alımı var mı diye verilen cevap partiden ismini vermeleri lazım sayın başkan ismini vermesi lazım. insanlar iş bulamıyor belediyeler siyasi kurum istediklerini alıyor istediklerini çıkarıyorlar gerçi Erzurum özel sektör işyeri ve kurumlar hep aynı 182 mhrs ihalesi Turkcell Global Bilgiden Assistt A.Ş ye geçince 150 kişiyi işsiz bıraktılar ve bahane olarak sıkıntılı personeller alınmadı dediler. Bizde soruyoruz aynı şekilde dünyada belki çözüm olmaz ama mahşere gelmeyecek misiniz çağrı merkezi operasyon yöneticileri ve sağlık bakanlığı görevlileri orda görüşeceğiz. İlahi adalet terazisinin kurulacağı Mahkeme-i Kübra'da görüşürüz.

  • Ahmet er 06 Temmuz 2023 17:47

    Atatürk üniversitesi arazileri 70 senelik arazileri peşkes çektiniZ tüm Erzurum?un vebali size olsun. Haram olsun çoluk çocuğunuzdan çıkacaktır bu arazilerin peşkes parası. Trilyoner Hilton?a arzi vermek ne demek yahu hemde 1. Sınıf tarım arazisi yazıl değil mi vicdansızlar inşallah devasız derde gelirsiniz. Sizi Allah?a havale ediyorum. Rektör bey hocam bunun sizden hesabını soracaktır. Utanmadan akrabamdan birde nenehatun karşısına çıkıyorsunuz taş kesilirsiniz eliniz kolunu düşer inşallah. Arİleri iç ettiniz Yunan Rus işgalinde böyle olmadı sizi Allah?a havale edirem.

  • Neymiş 06 Temmuz 2023 16:53

    En çok da neye üzülüyorum...koç emre gibi Ömer Faruk gibi çoluk çocuğu haramla, hırsızlıkla zehirlediler. Bu çocuklar paspasçılıktan, çaycılıktan geldi müdür oldular...Yazık bu genç yaşlarında yetim hakkına tenezzül ettiler...ettirildiler...

  • Vefalılar adına. 06 Temmuz 2023 00:26

    Ve bu teknik personeller; memurlukta en üst kademe ve derecedeki devlet memurları ... çok büyük hizmetleri var ayrıca... maalesef kıymetleri bilinmedi. Çok yazık. Doğru dürüst insanlara saygılarımla.

  • Ali er 05 Temmuz 2023 23:14

    Sayın onur beyin dediğine katılıyorum mahşere gelin artık yaptığınız haksızlıklar arşa çıktı bir deprem olursa sebebi sizsiniz yetebyahu gözünüz doysun üniversitenin arazilerini Ermeni malı gibi kesip biçtiniz tarım arazilerini katlettiniz siz nasıl müslümansınız. Cami yıkan siz nerede terminal camisi yıktınız. Üniversite çiftiğinin arazisini yol yaptınız Hilton?a verdiniz. Tarım arazisi ama işinizin gelince bir gecede turizm Alanı oldu. Orada turizm ile ilgili bir tek şey yoktu varda gösterin. İyisi mahşer var iyisi hesap verme ve cehennem var.

  • Gariban işçi 05 Temmuz 2023 22:43

    Belediyede git gide vasıfsız hale gelmeye başladı nerde iş bilmiyen müdür ve daire başkanı oluyor liyakat yok. Zafıyet hat safada müdür ve daire başkanlarıda dul kadın gördüler mi kendilerinden geçiyorlar. Olan burda çalışanlara asgari ücrete tabi tutuyor.

  • garip 05 Temmuz 2023 19:28

    KARDEŞ İYİ , HOŞ YAZIYORSUNDA BOŞA YAZIYORSUN O KADAR YAZDINDA NE DEĞİŞTİ YALANDAN KENDİNİ YORMA HAVADAN SUDAN YAZ ,BAZI ŞEYLER BİR İNSANIN GEN ine İŞLEMİŞSE DEĞİŞTİREMEZSİN ve DEĞİŞMEYECEKTE O YÜZDEN SAL GİTSİN BU MEMLEKETTEN HİÇ BİŞEY OLMAZ, OLMADI ,OLMAYACAKTA BOŞ KOY GİTSİN

  • Beyde adan hikatlar 05 Temmuz 2023 18:51

    Belediye şirketlerinde çalışan işçileri asgari ücretle çalıştırıp, TORPİLLİ adamlarına sözleşme veren bir belediye yapısından ancak bu olur. Üç senede mng önüne üç defa asfalt attılar hele gidin bakın yüzlerine benzetmişler. Oraya babanızın parası ile değil Erzurumlular ın parası ile asfalt atıyorsunuz yazıktır. İş bilmeyen daire başkanını o koltukta hala oturtmak bu memleketin kaderi olmamalı. Şimdi sormak lazım o daire başkanı kimin kankası?

  • Erzurumlu 05 Temmuz 2023 15:51

    Görevden alınan kişilerin ve Üst idarecilerin servetlerinin incelemeye alınması lazım. Sadece zeynep hanım değil diğer hasan şahin ,Lütfi ,Emre, Ömer Faruk gibi isimlerin hatta ibrahim sekmen ,Burak ,Cengizhan ve tüm idarecilerin. Bunların yanında ihale işleri müdürlüğü vs vs. Devlet bizlere MTV yi 2 katına çıkarırken ,devleti soyanlara hiç bir şey yok. Ayıp değil mi?

  • KITLAMA ŞEKER 05 Temmuz 2023 13:21

    ON YIL BELEDİYE ŞİRKETLERİNDE ÇALIŞIP KADRO ALAMAYAN AMA AYNI BELEDİYE ŞİRKETİNE KENDİ EŞRAFINI SOKUP 6 AYDA KADRO ALDIRAN ADAMAMI BUNLARI SORUYORSUNUZ ? KOMİKSİNİZ !

  • Halis demir 05 Temmuz 2023 12:53

    Belediye maalesef çok çok kötü bir şekilde yönetiliyor şehir inanılmaz kötüye gidiyor koskoca Erzurum ne hallere düştü Mng önündeki asfalt nedir insan utanır fen işleri nasıl bir asfalt o hercümerc kum dökerek asfalt mu yapılır. Ret geldiği gün asfalt atıyorsunuz cumhurbaşkanı daha ayrılmadan asfalt bozuluyor böyle şeyleri ilk defada gördüm ayıptır utanılacak şey bu. Bu memlekette cumhurbaşkanı mı yok yoksa valimi mi yok böyle sahipsizlik olmaz beceremiyorsanız istifa Erdemdir.

  • Adalet 05 Temmuz 2023 11:18

    Görevden alınanların servetleri incelensin, eşlerinin çocuklarının.

  • Ramazan Kaya 05 Temmuz 2023 09:01

    Bir tarafta Sayıştay raporlarında Müdürlük yapamaz yazısı olan hiç bir iş yapmayan ve hiç bir işten anlamayan İmdat Taşçı diğer tarafta görevlerini yaptıkları için sürülen görevinden olan Erzurumlu çalışanlar. Bunun gibi yüzden fazla vaka var. Hiç bir yasal dayanağı olmadan resmi soruşturma veya delil bulunmadan yanındaki birkaç yalakanın iftira ve yalan yanlış bilgileriyle Erzurumlu çalışanlar hem sürülüyorlar hem de onurlarıyla oynanıyor. Diğer tarafta Sayıştay raporunda Müdürlük yapamaz dendiği halde (yani aldığı maaş haram) yalakalıkla Müdür olan, işe gelmeden maaş alan, yıllardır teknik personel olarak çalışan onlarca Erzurumlu çalışana rağmen hiç bir vasfı olmadan sözleşmeli başlayan dağdan gelme insanlar. Bir Erzurum atasözü derki yatacak yeriniz yok.

  • Sekmen tuncay 05 Temmuz 2023 00:09

    Sayın sekmen tuncay atasever ne zaman alınacak. AGaffur ve zeynep kadar problemli.