Erzurum Haber Girişi : 20 Kasım 2023 17:24

Skandal atamalarla yine gündemdeler!

Skandal atamalarla yine gündemdeler!
Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan Muhammed Cevdet Orhan, giderayak skandal atamalarına devam etti. 

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ‘Devlet malından bir hırka aşıran savaşta ölse bile şehit olmaz' yazılı makam odası sahibi meclis üyesi ve başkan yardımcısını seçime aylar kala sınavsız bir şekilde önce memur yaptı, sonra yeniden başkan yardımcısı kadrosuna atadı. 

 

Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan Muhammed Cevdet Orhan, giderayak skandal atamalarına devam etti. 

 

Son olarak; belediyeden çift maaşın yanı sıra meclisten ve çeşitli komisyonlardan huzur hakkı adı altında aldığı ücretlerle 50 bin liranın üzerinde geliri olan, belediyedeki makamının arkasına ‘Devlet malından bir hırka aşıran savaşta ölse bile şehit olmaz” hadisini asan meclis üyesi başkan yardımcısı Ömer Faruk Töremen özel kalemde memur olarak atandıktan sonra başkan yardımcısı kadrosuna geçirildi. 

 

 

Sözcü Gazetesi'nden Orhan Bozkurt'un haberine göre Töremen, meclis üyeliği görevinde de her yıl Denetim Komisyonu Başkanı olarak, belediye hesaplarını inceleyip adeta kendi attığı imzanın denetimini de kendisi yapıyordu.

 

10 YILDA ÖZEL KALEM ÜZERİNDEN 15 KİŞİ MEMUR OLDU

 

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Aziziye Belediyesi skandal bir atamanın altına daha imza attı. Görevde ikinci dönemini geride bırakmaya hazırlanan Muhammed Cevdet Orhan yine skandal bir torpil iddiasıyla gündeme geldi.

 

 

“İSTİSNAİ KADRO”

 

10 yıllık görev süresinde Özel Kalem Müdürünü hiç değiştirmemesine rağmen yaklaşık 15 kişiyi istisnai kadrodan sınavsız memur yapan Orhan’ın AK Partili meclis üyesi ve yardımcısı Ömer Faruk Töremen de istifa ederek memur kadrosuna alındı. Töremen, memur olur olmaz da yeniden başkan yardımcılığı kadrosuna atandı. 31 Mart seçimlerinde bu kez Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıklayan Muhammed Cevdet Orhan ile birlikte Ömer Faruk Töremen'in de görev süresi bitiyordu.

 

KADIN KOLLARI VE GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI DA MEMUR OLMUŞTU

 

Belediye Başkanı M. Cevdet Orhan'ın daha önce Aziziye eski kadın kolları başkanı Mualla Turan Saykal ile Gençlik Kolları Başkanı Haluk Ziya Beyoğlu meclis üyeliğinden istifa ettirerek, memur olarak işe almasıyla tepkilerin hedefi olmuştu. Başkan Orhan, daha sonra Mualla Turan Saykal'ı Kültür ve Sosyal İşler Müdürü, Haluk Ziya Beyoğlu'nu ise Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü olarak atadı. HABER MERKEZİ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • mahmut tepeli 24 Ocak 2024 10:11

    Hiçbir katkısı yok tek derdimiz domates üretmek.onun yerinde başkası olsaydı dadaşkent bambaşka olmuştu saltuklu tarafı çok berbat evler yeni ama görüntü köy gibi yazık çok yazık başkanım

  • Halis demir 26 Aralık 2023 21:01

    İyide bunları bu millet seçti sen ben seçtik şimdi hata günahı da bizim. Adam liyakat sahibimi değil mi diye düşünmeden ver oyu dediler verdiniz akp yapar böyle yapar

  • Ahmet Doğrusöz 24 Kasım 2023 18:39

    2019 seçimlerinde de Yakutiye Başkanı olan AK yeğeni Onur Korkut'u aynı şekilde atamış çıkıp gitmişti. Ve o adam o gün bu gündür belediyeden içeri girmiş değil ayda 35 bin TL maaş alıp geziyor.

  • Dadaş sabret 23 Kasım 2023 09:10

    Zalimin zulmü varsa mazlumun Allah'ı var. Sabret az kaldı

  • Tarık 23 Kasım 2023 01:40

    Allah sorsun.bizde işsiz gezelim

  • Zafer Erğun 22 Kasım 2023 01:31

    Bu kişiler kendilerini camilerde, medreselerde vb. yerlerde göstererek inançlı, dürüst olduklarını imaj ederler. Halbuki biz insanların görmesinin hiçbir önemi yok. Allah?ın emrine saygı, O?nun varlığına ve birliğine iman edip hükümlerine uygun şekilde yaşamakla gerçekleşir. Kul hakları ise genellikle insanların canları, bedenleri, ırz ve namusları, manevî şahsiyetleri, makam ve mevkileri, dinî inanç ve yaşayışları gibi konulardaki kişilik haklarıyla mallarına ve aile fertlerine ilişkin haklarından oluşmakta ve bunlara yönelik olarak yapılan kötülükler, verilen zararlar kul haklarına tecavüz sayılmaktadır.

  • dadaşkent sakini 21 Kasım 2023 13:25

    cumhurbaşkanımıza en büyük darbeyi bunlar vuruyor . dadaşkenti köy haline getirdi. büyükşehir belediyesi olmazsa belediye hizmeti göremeyeceğiz.ara sokaklar pis çöplük ara sokak yolları berbat kaldırımları köy kaldırımları gibi hizmet üretmiyor bir çöp kutusunu iki yıldır getirmediler dadaşkente yazık hiç bir talebi yerine getirmiyor vatandaşla diyalog sıfır yalandan dinliyor gibi yapıyor hiç bir icraatı yok onun yerinde başkası olsaydı dadaşkent bambaşka olmuştu heleki saltuklu tarafı çok berbat evler yeni ama görüntü köy gibi yazık çok yazık

  • Murat 21 Kasım 2023 12:08

    Vatan düşmanı namus yoksunları Allahtan korkusu olmayandan her şey beklenir . Yetimin hakkı elbet çıkar. KPSS diye çırpınan milyonların hakkı haram zıkkım olsun.Allahin laneti üzerinize olsun

  • Murat 21 Kasım 2023 12:07

    Vatan düşmanı namus yoksunları Allahtan korkusu olmayandan her şey beklenir . Yetimin hakkı elbet çıkar. KPSS diye çırpınan milyonların hakkı haram zıkkım olsun.Allahin laneti üzerinize olsun

  • özdemir 21 Kasım 2023 09:19

    Torpille işe girenler, rızkımı veren hudadır, kula kulluk eylemem diye durum paylaşıyorlar :)))))))))))

  • Ali 21 Kasım 2023 07:34

    Be devletin adaleti ne iş yapiyor bu müfettişler ne iş yapiyor bu tür usulsüz atamalara canimizi yakiyor. adaletin gücü garibana,çocuklara yetiyor nerdesiniz ey adalet. Tüm kamu kurumlarinda bu torpil var bizim cocuklarimiz boşuna kpss ye giriyor.bu zulumdur. Zulümdür.

  • Ali 21 Kasım 2023 07:06

    Haksizlik karsisinda susaninda ,kim kimin hakkini yiyiyorsa alayinin burdan ta.... ......

  • Emrah demir 20 Kasım 2023 19:22

    Bi laf vardır buralar da ? hakına hakladı, kaldı picine ? aziziye aziz etti mübarek adam sıra Büyükşehir de heee, teavvv devamsız ???? sırf parti kanadında ismi kaybolmasın, hatırlansın, becerebilirse herhangi bi bakanlığa kapağı atma derdindeler?.

  • CAN YUCELEN 20 Kasım 2023 18:10

    ALLAH'A SIĞINDIM BİR DAHA.İNANCİ MAKAMA BASAMAK YAPMAYIN.MAUN SURESİ SİZİ CARPAR.