Erzurum Haber Girişi : 01 Eylül 2023 10:53

Şoförleri hedef aldı!

Şoförleri hedef aldı!
Kars?tan Erzurum?a gelen Mikail M. isimli şahıs bir haftada 5 kişiyi on binlerce lira dolandırdı. Çeşitli bahanelerle mağdurlardan para aldıktan sonra kayıplara karışan Mikail M. kıskıvrak yakalandı.

Kars’tan Erzurum’a gelen Mikail M. isimli şahıs bir haftada 5 kişiyi on binlerce lira dolandırdı. Özellikle taksi ve nakliye şoförlerini hedef alan şahıs, kimine Tarım Kredi Kooperatifinin Bölge Müdürü olduğunu kimine ise ünlü bir restoran zincirinin sahibi olduğunu söyleyerek güvenlerini kazandı. Çeşitli bahanelerle mağdurlardan para aldıktan sonra kayıplara karışan Mikail M. kıskıvrak yakalandı.

 

 

Kars’tan Erzurum’a gelerek 5 kişiyi 30 bin TL dolandıran Mikail M. isimli şahsın yöntemi pes dedirtti.

 

Gürcükapı Şehit Abdulkadir Güngör Polis Merkezi’ne art arda gelen şikâyetler polis ekiplerini harekete geçirdi. Yakutiye Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışmalarla 5 kişiyi dolandıran Mikail M.’nin kimliği tespit edildi.  

 

Polis ekiplerine gelen ihbarlara göre Mikail M., özellikle taksi ve nakliye şoförlerini seçti. Arabalara binerek adeta senaryo yazan şahıs, sürücüleri belli bir yere kadar götürdükten sonra herhangi bir dükkândan alışveriş yaparak geri geleceğini söyledi. Arabaya tekrar gelen Mikail M., şoförlere binlerce lira tutan alışveriş yaptığını, kartla ödeme almadıkları için hemen ödemek üzere mağdurlardan binlerce lira para istedi. Mağdurlar, yolculuk boyunca anlattıklarıyla güven sağlayan Mikail M.’ye çeşitli tutarlarda nakit para verdi. Kimisinden ise hemen ödemek şartıyla banka kartını alarak para çekti. Alışveriş yaptıktan sonra araca geleceğini, parayı dönüşte işyerine uğrayarak hemen ödeyeceğini söyleyen Mikail M., sözde alışveriş yaptığı yere girdikten sonra başka kapılardan çıkarak ortadan kayboldu.

 

Mikail M., mağdurlardan Serdar K.’yi 7245 TL, Suat T.’yi 3000 TL, Behçet D.’yi 8000 TL, Halis K.’yı 10 bin 800 TL, Zülküf Ç.’yi ise 1100 TL dolandırdı. Mikail M., aldığı nakit paraların yanı sıra taksimetre ücretlerini de ödemedi.

 

Parayı çekti, kayboldu

 

İddiaya göre Mikail M., nakliyecilik yapan Behçet D.’ ile Şehir Hastanesi’nden Tortum’a ilaç kolisi götürmek için 2 bin TL’ye anlaştı. Şehir Hastanesi önünde Behçet D. ile buluşan Mikail M.,  para çantasını dükkanında unuttuğunu, Behçet D.’nin alıp getirebileceğini söyledi. Nakliye şoförü dükkâna gitmeyi kabul etmeyince, yanında nakit varsa ulaşım ücretiyle birlikte geri ödeyeceğini söyleyerek Behçet D.’nin banka kartını aldı. Hastaneye girerek karttan toplamda 8000 TL çeken Mikail M., kayıplara karıştı.

 

 

Kendisini bölge müdürü olarak tanıttı

 

Taksi şoförü Serdar K.’nın aracına ise Tarım Kredi Kooperatifi önünden binen Mikal M., malzeme alma bahanesiyle yola çıktı. Yolculuk esnasında kendisinin Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü olarak tanıtan Mikail M., bir dükkan önünde inerek malzeme alıp geleceğini söyledi. Rastgele bir dükkana girip çıkan Mikail M., taksi şoförüne alışveriş için nakit parasının yetmediğini, adresini verdiği dükkandan 10 bin TL alıp gelmesini söyledi. Daha sonra taksi şoförüne üzerinde nakit para varsa kendisine vermesini, alışveriş dönüşü ödeme yapacağını belirtti. Mikail M.’ye inanan taksi şoförü kendi elleriyle 10 bin TL verdi. Sözde malzeme parasını ödemek için dükkana giren dolandırıcı Mikail M. geri dönmeyince taksi şoförü dolandırıldığını anladı.

 

Yüzlerce saat kamera kaydı izlendi

 

Şüpheli şahsa ulaşamayan mağdur vatandaşlar, dolandırıldıklarını anlayınca polis ekiplerine başvurdu. Olayla ilgili soruşturma başlatan Yakutiye Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 200 saatlik kamera kaydını incelemeye aldı. Kamera kayıtlarından şahsın kimliğini tespit eden ekipler, Mikail M.’yi kaldığı evin yakınlarında gözaltına aldı. Mikail M., ‘güveni kötüye kullanma’ suçundan adliyede savcı karşısına çıktı.

 

‘Pişmanım’ dedi

 

Benzer hikâyelerle bir hafta içinde 5 kişinin güvenini sağladıktan sonra on binlerce lira dolandıran Mikail M. ifadesinde suçlamaları kabul ederek pişman olduğunu söyledi. Yaklaşık bir senedir Erzurum’da yaşadığı pelvis kırığı nedeniyle tedavi gördüğünü, bu sürede maddi zorluk çektiği için böyle bir yola başvurduğunu söyleyen şüpheli Mikail M., paraları ise tedavisine harcadığını ifade etti.

 

Şahsın dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma suçlarından ise toplamda 12 ayrı suç kaydı olduğu öğrenildi. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.