Soğanın cücüğü!

 

Yazısını okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

 

Yerel seçimlere 9 ay var ama Palandöken Gazetesi’nde Derya Doğan duygu, düşünce ve temennilerini aktarırken aynen şöyle yazmış.

 

“Soğanın cücüğü aşların başıdır.

 

Nasıl ki soğanın en leziz ve en muteber yeri cücüğü ise, adaylık için isimleri geçen zevata bakınca, Mehmet Sekmen’den başkasını söylemeye dilim de fikrim de el vermiyor.

 

Mehmet Sekmen, yerel yönetimlerde soğanın cücüğüdür.”

 

Saygı duyarım. Asla ve asla düşünceye saygısızlık etmem. Hele ki, teşbih sanatına ‘soğanın cücüğü’ ile katkıda bulunması karşısında ceketimin düğmelerini iliklerim.

 

Zaten Derya abla da, “Hakaret ve küfür etmeden dilediğiniz gibi eleştirebilirsiniz; kendi favori adayınızın ismini yazabilirsiniz” demiş.

 

Benim favori adayım yok ama hakaret ve küfür etmeden –ki tarzım değil - saygı çerçevesinde, belgelere dayanarak eleştiri hakkımı kullanmak istiyorum.

 

Lütfen bakın şimdi.

 

Israrla yazdığım konudur Büyükşehir’in borç batağında olduğu…

 

Her ne kadar inkâr etseler de, son gelen belgeler haklılığımı bir kez daha ortaya koyuyor.

 

3 Haziran 2021’de ‘Mescide haciz konuldu’ başlıklı bir yazı yazdım.

 

Alacaklı iş adamı İsak Aktaş, Büyükşehir’i icraya vermiş, taşınmaz listesinde yer alan bir parsele koydurduğu haciz mescit çıkmıştı.

 

Kapı gibi belgeli yazıydı.

 

Tabi belediye avukatları, her ne kadar haczin kaldırılmasına itiraz etse de sonuç alamazken, Mehmet Sekmen, soluğu TV’de aldı, “yalan” diyemedi ve borcu açıkladı.

 

O tarihte, “1 milyon 250 bin lira borcumuz var. 1 milyon metrekare arsamız var. Arsalarımızı sattığımız zaman borcumuz morcumuz yok” dedi.  

 

Mehmet Sekmen haklı, dediği de doğruydu. Büyükşehrin yani şehrimin binlerce metrekarelik tarlası vardı.

 

Tek bir örnek veriyorum. Aziziye Ömertepe’de sadece 9 parselde 104 bin 231,59 metrekare tarlamız bulunuyor.  

 

Sadece bu 9 parsele haciz koyduran kaç alacaklı var biliyor musunuz?

 

Yirmi.

 

Bu 20 kişinin en düşük 9 bin 839, en yüksek 3.2 milyon; toplamda 48 milyon 515 bin 887 lira alacağı bulunuyor.

 

Her birinden izin alamadığım için firma isimlerine yer veremem, lakin içlerinde sigortadan tutun da proje çizenine kadar mağdur olmuş bir yığın isim var.

 

2-3 yıldır alacakları yasal faiziyle birlikte 100 milyon lirayı buluyor.

 

Altını çizerek söylüyorum bu rakam sadece, şehrime ait olan bu 9 parseldeki tarlalar için!

 

Diğer arazi, konut ya da artık her ne taşınmaz varsa onların üzerinde kaç alacaklının haczi vardır, bize karanlık.

 

Bu noktada şu sorunun yeridir.

 

İki yıl önce “Bir milyon metrekare arsamız var, sattığımız zaman borcumuz morcumuz yok” diyen Mehmet Sekmen söyler misiniz, icra yoluyla satılan ne kadar tarla, arazi ya da taşınmazımız var?  

 

Efendim, cevabını alamayacağımız bir yığın soru sormakla zamanınızı almayayım ama ne yazık ki durum bu!

 

Derya abla, sizin o “yerel yönetimlerde soğanın cücüğüdür” dediğiniz Mehmet Sekmen, şehrimin tarlalarına haciz koyduracağına soğan ekseydi, bugün hem şehir hem de Türkiye, cücüğün âlâsını yerdi. 

 

Saygılarımla. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erzurumlu 09 Haziran 2023 11:10

    Soğanın cücüğü İbrahim Sekmen , İbrahim Sekmen' in cücüğü de Enerji Müdürü Cengizhan Cengizhan Vukuatlar kralı, ama unutmayınki çekirge bir şıçrar, iki sıçrar ,üçüncüde sıçratma yerine otuttururlar. Gelelim vukuatlara ; 1: Kayakyolunda Muşta ile adamın kafasını kırdı ve birkaç gün saklandı birilerini araya soktu kurtuldu. 2: Adam defineciler ile birlik oldu Devletin vincini taşı çalmalarına yardımcı olsun diye gönderdi ve 1 gün önce defineciler ile İstanbulkapı şantiyesinde kameralara yakalandı saçma sapan savunma ile kurtuldu. 3: Adam akrabalarını belediye ve şirketlerine doldurmuş ama soyisim farklılığından akrabam değil dedi kurtuldu. 4:Adam Şirket kurmuş ve Enerji A.Ş. yi 15/20 milyon zarara uğratmış yolsuzluk yapmış ne hikmetse hiç kimse soruşturmadı bile yine kurtuldu. Açlıktan ağzı kokan adamın 1 milyon 250 bin doları kriptoda saklıyor ve Dadaşkent'de tek başına 5 katlı bina dikiyor ve kimse sen nereden buldun bu parayı diye sormuyor. Herkesin sonu geldiği gibi bekleyin sizinde sonunuz gelecek ve yaptıklarınızın cezasını çekeceksiniz...

  • Dadaş yıldız 08 Haziran 2023 21:16

    Şehristan bir rezalet evler tiyatro oyunu gibi birbirine oynuyor ayıptır günahtır belediye niçin müteahhitlik yapıyor yollar rezalet asfalt kusuyor delik deşik. Bu şehri mahvetmeyin. Azıcık insaf daire yapmak sizin göreviniz değil

  • Erzurumlu 08 Haziran 2023 09:52

    Mehmet Sekmen'in son icraatından haberiniz var mı? Şehrihstan beton yığınlarından sonra devamındaki arsayı da müteahhitler eliyle yaptırıyor. Mevcut parselin neredeyse %80-90 nına ruhsat vermişler. 5 blok inşaattan sonra neredeyse nefes alacak boşluk kalmayacak. Beyenmedikleri Diyarbakır 'a gidip Diclekent semtinde yeni yapılaşma nasıl oluyor bir görsünler. (Erzurum'un tam tersi. Parselin %20 si inşaat, geri kalanı yeşil alan. Bu şehrin insanları soğanın cücüğünü yemeye devam etsin.

  • Erzurumlu 08 Haziran 2023 09:50

    Mehmet Sekmen'in son icraatından haberiniz var mı? Şehrihstan beton yığınlarından sonra devamındaki arsayı da müteahhitler eliyle yaptırıyor. Mevcut parselin neredeyse %80-90 nına ruhsat vermişler. 5 blok inşaattan sonra neredeyse nefes alacak boşluk kalmayacak. Beyenmedikleri Diyarbakır 'a gidip Diclekent semtinde yeni yapılaşma nasıl oluyor bir görsünler. (Erzurum'un tam tersi. Parselin %20 si inşaat, geri kalanı yeşil alan. Bu şehrin insanları soğanın cücüğünü yemeye devam etsin.

  • Halis demir 08 Haziran 2023 05:37

    Her seyin başı hak hukuk ve adalettir. Erzurum?da maalesef önce partizanlık geliyor bu şehrin temelinde bu yoktu maalesef hoş değil belediyecilik yapıp gideceksiniz ama arkanızda hoş bir sada bırakamayacaksınız. Kazandığınızı dağlıkla yemek nasip olacak mı. Lütfen Erzurum?un geleceği ile oynamayınız. Bakın asırlık Yoncalık yok oldu ne gerek vardı.

  • kör milyoner 07 Haziran 2023 18:13

    biz defalarca şikayetci olup şikayetlerimizi dilden dile dolandırırken, birileri hep alkış tuttu. kim ne derse desin veya hangi belgeyi açıklarsa açıklasın işin sonunda bu insanlar yine bu varlığı seçecekler. etrafına topladığı bir kaç engelli derneği aracılığıyla şehrin engelsiz olduğunu öne süren bir grup gafilin hesabını da lallah soracaktır. boşuna dememişler "allahın sopası yok" diye

  • Dadaş 07 Haziran 2023 08:50

    Bir yakınım var küçük esnaf belediyeden alacağı 40000 TL gibi cüzii rakam var. Erzurum Büyükşehir Belediyesi maleesef onu bile uzun zamandır ödemiyor. Bence Erzurum Erzurum olalı Sekmen gibi bir zulüm görmedi.

  • Mahmut lokmacı 07 Haziran 2023 05:42

    En iyisini yapıyor sekmen. Bu memlekete ne kadar kötülük yaparsan yap yine kazanırsın. Çünkü zihniyet değişmiyor. Bu millete müstahaktır.

  • Yeniden huzur 06 Haziran 2023 23:44

    Televizyona çıkmış Tarih mezunu gence torpille iş verdiğini bu gençlerinde İŞE girene kadar çöpçülük bile yaparım dediğini anlatıyor. Düşünün memleket ne hale gelmiş. Aslında belediyede sözleşme alan ilahiyatçılardan, lise Mezunlarına, iki yıllık okul Mezunlarına kadar ne kadar TORPİLLİ varsa hepsine sözleşme verip memur yaptığını ama diğer taraftan mühendis, mimar olup asgari ücretle çalışanları görmezden geldiğini anlatmadı. Ankaraya şikayet edenlerden bahsetti ama bu insanların çoluk çocuğuna giyecek alamadığından, kışın doğalgaz para fazla gelmesin diye minimum seviyede yaktıklarından bahsetmedi. Yanında özel kalem yaptığının sayıştay raporu ile memur olamayacakları memur yaptığından bahsetmedi. Tabiri caizse sekmen in prensleri olarak tanınan lütfülerin, emrelerin neler neler çevirdiğinden hangi işi yaparken kameraların yönünü değişenlerden bahsetmedi. Çalışanına asgari ücreti layık görürken oda kanunen mecbur olduğu için yoksa onuda vermeyecek, ama hem memur maaşını en üst seviyeden alıp hemde belediye şirketlerinden maaş verdiklerinden bahsetmedi. İstanbulda getirip en üst makamları teslim ettiklerinin hangi dolaplar çevirdiğinden bahsetmedi. Keşke tüm mesele bir kaç tarih mezununun torpille İŞE girmesi olsaydı. Ama Malesef kimlerin ne kadar ihale aldığını kimlere ne kadarlık yemek parası, çerez parası, şeker parası ödendiğini de anlatsaydı. Gerçekten kamu oyu bunları merak ediyor. Kahvehanelerde esnaf arasında bunlar konuşuluyor. Hani bir zamanlar sekmen başkanın yanında onur diye birisi vardı demi sahi hiç gördünüz mü hala belediyeden maaş alıyor mu? Şöförü koruması hangi ticaretle uğraşıyor belediyeye araç kiralıyorlar mı bunları cevaplamalıydı... Daha birçok isim dolanıyor milletin dilinde bence gazeteciler bunu sormalıydı Sayın sekmen de bunlara cevap vermeliydi. En azından bizde doğruları birinci ağızdan öğrenmiş olurduk. Hatta Sayın cumhurbaşkanımızın sekmen beye bakanlık peşinden koşma git belediyenin borcunu öde dediğinin gerçek mi şehir efsanesi mi olduğunu da açıklasaydı.

  • Esnaf murat 06 Haziran 2023 22:33

    En basitiyle İşçisinin maaşıını ödeyemez, işçiyle beraber işçinin alışveriş yaptığı esnafı da bu yüzden mağdur eder üstüne de çıkar para yedirdiği televizyon da işçisini alttan alttan tehdit eder işiyle, sorsan soğan ın cücüğü hee????

  • Halis demir 06 Haziran 2023 22:29

    Onur bey boşuna yazmayın Erzurum akp odun kütüğünü aday koysa kazanır vatandaşın suçu yok. Sekmen kendine güveniyorsa buyursun MHP den aday olsun bakalım kaç oy alacak iyi partiden aday olsun kaç oybakacak hepsi cumhurbaşkanı sayesinde koltuk sahibi oluyor yolda sekmeni kim ne tanıyordu. Bu sebeple Erzurum?un altını üstüne getirse yine de vatandaş oyunu verecektir. Bu maalesef birazda muhalefet adaylarının zayıflığı sebebiyledir. Koskoca chp bakın ne hallere düştü ayak takını oldu kılıçfarın yüzünden