Erzurum Haber Girişi : 12 Şubat 2015 14:40

Soğuk havada ekmek parası mücadelesi

Soğuk havada ekmek parası mücadelesi
Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü Erzurum'da yaşayan üç çocuk, okuldan sonra ayakkabı boyacılığı yaparak ekmek parası kazanmaya çalışıyor.
Erzurumajans-Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü Erzurum'da yaşayan üç çocuk, okuldan sonra ayakkabı boyacılığı yaparak ekmek parası kazanmaya çalışıyor.

Doğu Anadolu'yu etkisini altına alan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar yağışı kimileri için eğlenceye dönüşürken, dışarıda çalışanlar için ise adeta kabus haline geldi. Erzurum'da yaşayan ve okuldan sonra ayakkabı boyacılığı yaparak ekmek parası kazanan küçük çocuklar soğuk havada çalışmakta zorlanıyor. Yaşları küçük olan 3 arkadaş okuldan çıktından sonra ayakkabı sandıklarını sırtına alarak evlerine ekmek götürebilmek için akşama kadar çalışıyor. Yaşıtları kar yağışını eğlenceye çevirip oyun oynarken, dertleri büyük olan 3 arkadaş akşam evine ekmek parası götürebilmenin derdiyle yaşıyor.

Babaları hasta olduğu için ayakkabı boyacılığı yaptıklarını belirten çocuklar, kar yağdıktan sonra hiç iş yapamadıklarını söylediler. Çocuklar, "Okuldan sonra para kazanmak için ayakkabı boyuyoruz. Soğuk havalarda iş olmadığı için pek para kazanamıyoruz. Babam hasta olduğu için çalışmak zorundayım. Kar yağdığından dolayı kimse ayakkabısını boyatmıyor ve soğuk havada çok üşüyoruz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.