Erzurum Haber Girişi : 30 Aralık 2021 14:03

Sokak hayvanları için kulübe bıraktılar

Sokak hayvanları için kulübe bıraktılar
Karayazı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli tarafından kamu kurum bahçelerine sokak hayvanları için kulübe konuldu. 

ERZURUM AJANS - Karayazı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Karayazı Kaymakamlığı ile birlikte yavru köpek ve kediler için kış aylarında soğuktan koruyabilmek adına kulübe kamu kurum bahçelerine kulube bırakıldı. 


Karayazı Kaymakamlığı'nında destek verdiği proje ile, kış şartlarına uygun olarak hazırladığı kedi ve yavru köpek kulübelerini, kamu kurum bahçelerine yerleştirdi. Kış şartlarına uygun olarak hazırlanan 10 adet kulübe, Karayazı hava şartlarına göre hazırlandı. Dış tarafı için rüzgar ve kardan koruması için su geçirmez malzeme ile yapılan kulubenin iç tarafında ise hayvanların rahat edebileceği ve sıcak tutan sünger kullanıldı. İlçe Kaymakamı Muammer Sarıdoğan'nın destekleri ile kamu kurum bahçelerine bırakılan kulübelere mama ve su desteği kamu personeli tarafından yapılacak. 


Soğuk kış günlerinde barınma ve beslenme ihtiyaçları için, önümüzdeki günlerde de kaymakamlık bünyesinde oluşturulan "Hayvan Besleme Ekipleri" tarafından kontrol ve takipleri yapılacak. 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.