Türkiye Haber Girişi : 31 Mayıs 2015 14:36

Soma'da yaralı madencilere dava açıldı

Soma'da yaralı madencilere dava açıldı
Soma'da 301 madencinin öldüğü faciadan kurtulan işçiler, yeni bir haberle sarsıldı.
Erzurumajans-Olaydan bir ay sonra mesai arkadaşlarının cenazelerini alamadıkları gerekçesiyle yürüyüş yapan madencilere, bir arabaya zarar verdikleri gerekçesiyle dava açıldı. Olaya tepki gösteren Sami Yavuz, "Devlet madencileri bir kez daha öldürdü." dedi.

Zaman'da yer alan habere göre; Manisa'nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 madencinin can verdiği faciadan sağ kurtulanlar hakkında 'mala kasten zarar vermek' ve '2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek' suçlamalarıyla dava açıldı. Bunlardan Sami Yavuz, devletin bir kez daha madencileri öldürdüğünü söyledi.

İddianamede; şüpheli madencilerin 17 Haziran 2014'te hayatını kaybeden maden işçilerinin cenazelerini alamadıkları gerekçesiyle yürüyüş yaptığı, Beşyol Kavşağı'nı trafiğe kapattıkları, bir arabanın geçişini engelledikleri ve zarar verdikleri belirtiliyor. Bunun tarihi ise 17 Haziran 2014 olarak yer alıyor. Buna göre madenciler, faciadan bir ay sonra cenaze teslimi gerekçesiyle yürüyüş yapmış oluyor.

H
akkında dava açılan madencilerden Sami Yavuz, şaşkınlık yaşadıklarını söyledi. Facianın yaşandığı Eynez Ocağı'nda çalışan Yavuz şunları söyledi: "Açılan bu dava, asılsız ve belirtisiz bir davadır. Çünkü biz, yaptığımız o eylem zamanında hiçbir kamu malına ya da başka bir şeylere zarar vermedik ve hiçbir zararımız olmadı. O eylemimiz, yatmayan maaşlarımız için gerçekleştirdiğimiz bir yürüyüştü. Hakkımız olan ücretler yatmadığı için yapılan yürüyüştü. Bu işin içinde başka bir işler olduğunu düşünüyorum. Zaten kaç ay geçti, yasal olan alacağımız kıdem tazminatlarımızı bile alamadık. Bunun yanında bir de işsizlik maaşlarımız sona erdi. Bunların yanında bir de böyle bir davanın açılmasıyla devlet bizi bir kere daha öldürdü." (Zaman) 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.