Sorumlu olmayacak!

 

AK Parti Grup Toplantısı’ndan sonra işte son kulisler...

 

Öncelikle MHP’nin AK Parti’de dengeleri bozacak talebini hatırlatayım.

 

Teşkilat ‘haklı’ olarak biri merkez ilçe 6 belediye istiyor. Hatta Ankara’daki dedikodulara göre İl Başkanı Adem Yurdagül, Palandöken ya da Aziziye’yi gözüne kestirmiş durumda.

 

Yalnız başkentteki tabloya bakarsak, AK Parti kundağı yere vurur, yine de MHP’ye bu istediklerini vermez.

 

Çünkü partide adeta bir özgüven patlaması yaşanıyor. Tabi bunda muhalefetin içinde bulunduğu durum da etkili. Şu an ne ülkede ne de Erzurum’da muhalefet yapacak kudret yok.

 

Ve bir de Erdoğan – Bahçeli görüşmeleri.

 

Seçimler öncesi sıklaşması beklenen bu görüşmelerden sonra sadece Erzurum değil, MHP’nin potansiyelinin olduğu yerlerde il teşkilatları, talepleri noktasında frene basabilir.

 

Her neyse bunu zaten zaman gösterecek. Biz şimdi Ankara’da konuşulan isimlere bakalım.

 

İlk olarak Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in memleketi Uzundere

 

İlçe halkının da sevdiği bir isim olan Halis Özsoy, aday adayı olacak.

 

Uzundere’nin Uzundere olmasında büyük emeği vardır. Tecrübeli, vizyon sahibi bir isimdir Halis Özsoy.

 

AK Parti aday göstermese bile bana göre 20 ilçe içinde ‘bağımsız’ girip sonuç alabilecek belki de tek kişidir.

 

***

 

Oltu

 

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala’nın memleketi olan ilçede mevcut başkan Necmettin Taşçı’ya şans verilmiyor. Tabi Ala faktörü önemli ve tercihini kimden yana kullanacağı henüz bilinmiyor. Her ne kadar Taşçı’nın BBP’den AK Parti’ye geçmesi ‘bir şans daha verilebilir’ olarak yorumlansa da seçmenin sesine kulak verilmemesi halinde ilçede ‘bağımsız’ kozunu oynayacak önemli isimler bulunuyor.

 

Bu arada unutmadan! Son yazımda kulislerde adı geçen ASKON Erzurum Şube Başkanı Çetin Gözütok isminden söz etmiştim. Rakipleri rahat olabilir, zat-ı alileri aracıyla haber göndererek, aday adayı olmadığını ilettiler.

 

***

 

İspir

 

AK Parti ile MHP arasında yapılacak pazarlıktan sonra isimlerin netleşeceği İspir’de Çakır ailesinin alacağı pozisyona göre de hamle yapılacak. AK Parti İspir’i bu seçimde MHP’ye vermeyebilir.

 

***

 

Aşkale

 

Değişimin olacağı yerlerden biri olarak söyleniyor ancak isim konusu henüz netlik kazanmış değil. 

 

***

 

Gelelim Palandöken’e.

 

Bir AK Parti geleneği oldu. İlk döneminde ‘falso’ yoksa ki, -kime, neye göre bilinmez- ikinci dönemini mutlaka gösterirler belediyeye başkanına.

 

Başkan Muhammet Sunar da şanslı gibi gözüküyor ancak daha önce de yazmıştım, Palandöken herkes için göz kamaştırıyor. Aman aman bir borcu yok haliyle MHP’nin merkez ilçelerden istediği iki ilçeden biri Palandöken.

 

Ayrıca AK Parti de ‘parti içi hesaplaşmayla’ daha önce adı Yakutiye’ye geçen dönemin yerel yönetimlerinden sorumlu il başkan yardımcısı Akif Hoş’un ismi şimdi de Palandöken için geçiyor. Hoş’un arkasındaki isim de malumunuz milletvekili Mehmet Emin Öz.

 

Anlayacağınız kimin gücü yeterse bir dizayn söz konusu! Öyle ki, bunu ilerleyen süreçte daha net görmüş olacağız.

 

***

 

Ve Yakutiye.

 

Başkan Mahmut Uçar’ın koltuğu da arkası da sağlam. Adı Büyükşehir için de geçiyor.

 

Olmasa bile kulislere göre yine Yakutiye’de ikinci dönemini görecek.

 

***

 

Peki ya Büyükşehir?

 

Efendim, hesap yapan bir yığın isim var ama kimsenin hesaba katmadığı bir isim var.

 

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin.

 

Farkında mı değiller yoksa işlerine mi gelmiyor bilmem ama küçük bir örnek vereceğim.

 

Bakan Tekin geçen hafta Ankara’da kentin A protokolü ile partinin il ve ilçe teşkilatlarını sabah kahvaltısında bir araya getirdi.

 

Belki de haberiniz olmadı. Çünkü organizasyon her nedense partinin sosyal medya hesaplarından bile paylaşılmadı!

 

Bakan Tekin o toplantıda net bir mesaj verdi; ortak akıl ortak fikir!

 

Bir kulaktan girdi, diğerinden çıktı.

 

Bu ‘birleştirici siyaset’ anlayışını lütfen bir kenara not edin, çünkü yarın öbür gün aynı Mehmet Sekmen gibi Erzurum’da yaşamayan ‘sürpriz bir isim’ kente gelirse, bunun müsebbibi Bakan Yusuf Tekin değil, kentin vekilleri ve teşkilatın ta kendisi olacak. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Serhat 03 Aralık 2023 19:28

    Akif hoş. Ve eski il başkanı mehmet emin öz arsa ihale tüccarları. İkiside o kadar adı çıktı haberlerde mehmet emin özün akif boşun gidip vekil yaptınız ne kadar saçma akp nin oyu düştü hdp vekil çıkardı bu yüzden

  • Eyyüp Tav 19 Ekim 2023 13:55

    bu seçim akpartinin karşısında kim varsa ona oy vereceğim. Yeter artık kifayetsizlere oy verdiğimiz.

  • nihat özdemir 18 Ekim 2023 12:21

    Araştırma hastnesini haber yapmanız lazım. Hastane nin birçok konuda eksiği var. Otoparklar sıkıntı. otopark planı ve işaretlemeleri yok. Asansörler yetersiz, öğrenim elemenalrına ayrılmış boş asansör var. millet sıra bekliyor, hastane içinde telefonlar çekmiyor, temizlik sıkıntısı var, 3.katta doğum salonunda böcek gördük, rektör hastaneye hiç uğramıyor galiba, ya da işten anlayan yok. Lütfen hastaneyi haber yapın,

  • Dadaş 17 Ekim 2023 07:02

    Eğerki dışarıdan bir aday gelecekse bu tuzla belediye başkanı Şadi yazıcı olmalıdır. Ve gelmelidirde.

  • Halis demir 13 Ekim 2023 08:25

    Milli eğitime bağlı okullar da maalesef öğrenci değeri yok öğle arasında kim nerede belli değil mutlaka yemekhane hizmeti olmalı çocuklar öğlen arasında nerde yemek yiyor ne yiyor kimsenin umrunda değil. Ya bu çocuklara sahip çıkın yada 2 li eğitime geçin. Sayın bakan yemekhane çok çok önemli çocuklar başı boş kalıyorlar öğlen aralarında. Belediye başkanlığı bunun yanında değersiz bir konu

  • Öğrenci velisi 12 Ekim 2023 21:00

    Sayın bakan bıraksın belediye baskanligiyla uğraşmayı kendi işine baksin çünkü eğitim bu şehirde bitmis . Ödüllendirdigi giden müdür eğitimi bitirdi gitti. Belediye baskani kim olursa olsun yandaşları kazanacak