Erzurum Haber Girişi : 12 Mayıs 2012 10:30

Sosyal güvenlik haftası etkinlikleri başlıyor

Sosyal güvenlik haftası etkinlikleri başlıyor
14-20 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri, Erzurum İl Sosyal Kurumu tarafından düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarına tanıtıldı.
Erzurum Ajans-14-20 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri, Erzurum İl Sosyal Kurumu tarafından düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarına tanıtıldı. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ün de katıldığı toplantıya, çok sayıda kurum amiri, yönetici ve basın mensubu katıldı.
Basın toplantısında konuşan Erzurum İl Sosyal Güvenlik Müdürü Hulusi Bumin; ‘’Kamuoyunda sağlıklı bir sosyal güvenlik bilincinin oluşturulması, sosyal güvenliğin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi amacıyla 14-20 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan ‘’Sosyal Güvenlik Haftası’’ tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır’’ dedi.
Hafta içerisinde toplantılar ve ziyaretler gerçekleştireceklerine değinen Bumin; ‘’Hizmet sunduğumuz gerçek ve tüzel kişileri hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, hakların kullanılması ve yükümlülüklerin yerine getirilmesini kolaylaştırmak için, kurumumuzdan beklentileri beklentilerini tespit etmek, sigortalıları, hak sahiplerini ve işverenleri Sosyal Güvenlik mevzuatındaki değişlikleri hakkında bilgilendirmek’’ amaçlanırken, ‘’hafta boyunca ilköğretim öğrencilerine sosyal güvenliğin önemini anlatan, kurumuzu tarafından hazırlanmış olan öykü kitapları dağıtılacak orta öğretim öğrencilerine okullarında sosyal güvenlik bilincinin oluşması amacıyla eğitimler verilecek’’ dedi.
Bumin; etkinlikler kapsamında hastanelerde hasta ziyaretleri de yapılacağını belirterek; ‘’Toplumun tüm kesimlerine ulaşabilmek için ilçelerimizde dahil olmak üzere pankartlar ve afişler asılarak broşür dağıtımı yapılacaktır. Büyük alışveriş merkezlerinde halkımıza bilgi sunmak amacıyla stantlar kurulacaktır’’ diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.