Ekonomi Haber Girişi : 09 Ağustos 2023 11:47

Sosyal medya bunu konuşuyor! Akaryakıta zam mı geliyor!

Sosyal medya bunu konuşuyor! Akaryakıta zam mı geliyor!
Akaryakıtta korkutan zam iddiası! Gerçekleşirse fiyat 40 lirayı aşacak.

Akaryakıtta korkutan zam iddiası! Gerçekleşirse fiyat 40 lirayı aşacak.

 

 

Brent petrol fiyatı 86 dolara yükselerek son 4 ayın zirvesine ulaştı. Akaryakıt fiyatlarında 4 ile 5 TL arasında bir zam bekleniyor.

 

Brent petrolün 86 dolar yükselerek son 4 ayın zirvesine çıkması ve dolar kurunun 27 lira üzerinde sabitlenmesi sonrası akaryakıtta yeni zam konuşulmaya başlandı. Konu sosyal medyada da gündem olurken, birçok kullanıcı "Bu hafta benzine 3, motorine ise 4 TL zam geliyor" paylaşımları yaptı. Ancak bu konuda sektör kaynaklarından resmi bir açıklama gelmedi.

 

Seçim öncesinde benzine ve motorine getirilen ÖTV artışlarıyla birlikte döviz kurlarındaki yükseliş ve brent petrol fiyatlarındaki artışlar, akaryakıt fiyatlarını neredeyse iki katına çıkardı. Akaryakıt fiyatları, 36 lirayı aşarak rekor seviyelere ulaştı.

 

Bu artışlarla birlikte, gelecekte daha fazla zamın ekleneceği iddiaları sosyal medya platformlarında hızla yayılmaya başladı. Brent petrolün varil fiyatının 82 dolardan 86 dolara yükselmesi ve dolar kurunun 27 liraya kadar yükselmesi, akaryakıt fiyatlarına yönelik yeni bir zam beklentisini güçlendirdi.

 

Sosyal medya platformlarında açılan #motorine4 #benzine3 tagları en çok konuşulanlar arasına girdi.  Vatandaş, yetkililerden gelecek açıklamayı dört gözle bekliyor. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.