Erzurum Haber Girişi : 03 Mayıs 2023 15:36

Soygun için Gürcistan'dan gelmişler!

Soygun için Gürcistan'dan gelmişler!
Erzurum'un Taşmağazalar Kuyumcular Çarşısı'nda bir işyerinden kilolarca altın çalan hırsızlar polisin titiz çalışmasıyla kıskıvrak yakalandı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, hırsızların kimlik tespit için 28 ayrı lokasyonda yer alan toplamda 338 saat güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.

 

Olay geçen Ramazan Bayramının ilk günü meydana geldi. Hırsızlar Gürbüz Payveren'e ait kuyumcu dükkânına yandaki üretim atölyesinin duvarını delerek girmiş, kilolarca altını çalmıştı.

 

 

338 saatlik kayıt izlendi

 

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, olayın ardından titiz bir çalışma başlattı. 28 ayrı lokasyonda yer alan toplamda 338 saatlik güvenlik kamerası görüntüleri tek tek incelenirken, İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri de şüphelilerin izlerini sürdü.

 

Gürcistan vatandaşı çıktılar

 

Hırsızların Gürcistan vatandaşı 4 şahıs olduğu tespit edildi. Şüpheli şahıslardan Nikolozi F. ve Levani L.'nin duvarı delerek altınları çaldığı anlaşıldı. Altınlarla birlikte yaya olarak kaçtıkları, Aleksi B. isimli şahıs tarafından Trabzon'dan kiralanan araca bindikleri ve Zaal M. isimli şahıs tarafından da Antalya'nın Alanya ilçesinden kiralanan araçla Erzurum'un Aşkale ilçesinde buluştukları anlaşıldı.

 

 

Şahıslardan Levani L. ile Aleksi B’nin Trabzon'a giderek kiralık aracı teslim ettikleri, akabinde Sarp Sınır Kapısı üzerinden 23 Nisan 2023 tarihinde Gürcistan’a çıkış yaptıkları, diğer şüpheliler Zaal M. ile Nikolozi G’nin diğer kiralık araçla Antalya'nın Alanya ilçesine gittikleri tespit edildi.

 

Erzurum polisi kurulan özel bir ekiple Antalya'nın Alanya ilçesine giderek şüpheli Zaal M. ve Nikolozi G.’yi Antalya Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile birlikte yapılan ortak operasyonla yakaladı.

 

 

Altınlar bulunamadı

 

Şüphelilerin gittiği ve gidebileceği tüm noktalarda arama yapan ekipler altınların izine rastlayamadı.

 

Altınların diğer iki şüpheli tarafından, yurtdışına çıkarılmış olabileceği değerlendirilirken, şüphelilerin telefonunda yapılan ön incelemede kuyumcudan aldıkları altın bileklik fotoğrafları bulundu.

 

Bu arada çalınan altın miktarının 23 değil 8 kilo olduğu öğrenilirken, şfjflfıfı Zaal M. ve Nikolozi G., çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. HABER MERKEZİ 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ömer 05 Mayıs 2023 19:37

    8 kilo mu 23 kilo mu Altın çalınmış arada fark çok neden yalan söylenmiş . Sınırlar daha titiz kontrol edilmeli bir nüfus cüzdanı ile giriş çıkış olmaz . Güvenlik açısından da tehlikeli . Altınların bulunamaması iyi olmamış inşallah bulunur .

  • ALİ MURAT URAL ERZURUM 05 Mayıs 2023 15:25

    YERLİ HIRSIZLARIMIZ YETMEMİŞ GİBİ BİDE İTHAL HIRSIZLARMI GETİRMİŞİZ... VAY BEEEEE...NEYSE YAKALANMIŞLAR YA.....SEVİNDİRİCİ OLAY...

  • Halis demir 03 Mayıs 2023 19:23

    O nasıl dükkan sahibi ki altının miktarını bilmiyor. 8 nerede 20 küsür kilo nerde. Bu konuda bir araştırılsın dükkancı kendi kendini mi soydu yoksa