Bölge Haber Girişi : 29 Mart 2011 02:14

SP'nin temayülünden Laloğlu çıktı!..

SP'nin temayülünden Laloğlu çıktı!..
12 Haziran’da yapılacak olan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde siyasi partilerde aday adaylığı ve temayül yarışı devam ediyor.
Erzurum Ajans- AK Parti’nin ardından temayül yoklamasını gerçekleştiren ikinci parti olan Saadet Partisi’nde, aday adaylarına yönelik olarak puantaj sistemli oylama yapıldı. 23 aday adayının yarıştığı temayül yoklamasında 150 kişiden oluşan delegasyon oy kullanırken, yarışın galibi 592 puanla İl Başkanı Sedat Laloğlu oldu.
 
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanlığı temayül yoklamasını gerçekleştirdi. 150 delegenin puanlama sistemiyle oy kullandığı yoklamadan, Sedat Laloğılu birinci, Faik Çalık ikinci, Hasan Karataş ise, üçüncü çıktı.

İŞTE SP'NİN TEMAYÜLÜNDE İLK 10'A GİREN İSİMLER:

1-Sedat Laloğlu,

2-Faik Çalık,

3-Hasan Karataş,

4-Nizamettin Akçil,

5-İbrahim Sirkeçioğlu,

6-Mehmet Akbulut,

7-Yusuf Doğan,

8-Erdal Karagül,

9-Şahin Köseoğlu

10-Ömer Dane.

Milletvekili aday adaylığı için SP İl Başkanlığı görevinden istifa eden Sedat Laloğlu, temayül yoklamasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Yoklamanın klasik seçim sistemiyle yapılmadığını, cetvel üzerinden aday adaylarına puan verildiğini anlatan Laloğlu, “150 kişiden oluşan delegasyonumuz, kendilerine dağıtılan formlar ve aday adaylarının isimleri üzerinden bir sıralama yaptılar. Kesin aday listesinde görmek istedikleri 6 ismi sırasıyla forma geçiren delegeler, daha sonra bu formları seçim kuruluna teslim ettiler” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.