Spor Haber Girişi : 22 Kasım 2011 17:33

Spor tesisleri masaya yatırıldı

Spor tesisleri masaya yatırıldı
Erzurum’da Vali Sebahattin Öztürk başkanlığında spor ve spor tesisleri masaya yatırıldı.
Erzurum Ajans-Erzurum’da Vali Sebahattin Öztürk başkanlığında spor ve spor tesisleri masaya yatırıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ın da sunum yaparak davetlileri sportif faaliyetler hakkında bilgilendirdiği toplantı verimli geçti.
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda kış sporları masaya yatırılırken, spor tesislerinin durumları değerlendirildi. Vali Sebahattin Öztürk Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’da sunum yaparak kurumdaki sportef faaliyetler hakkında şehrin yöneticilerini ve kamuoyunu bilgilendirdi. Vali Sebahattin Öztürk, Erzurum’un mevcut potansiyeli ve tesisleri ile kış ve buz sporlarında Türkiye’nin lokomotif kenti olacağını belirterek, “Biz halk olarak öncelikle spor salonlarının ve buz salonlarının tribünlerini dolduracağız. Sonra eksik gördüğümüz bir şey varsa onu eleştireceğiz” diye konuştu.

Vali Öztürk, Erzurum’da spora ilginin oldukça fazla olduğunu ve salonlarda sporcuların ve kulüplerin oluşturduğu doluluk oranının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü kutladı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaptığı protokol çerçevesinde üç yıllık bir süreç içerisinde 50 bin minik ve genç öğrenciyi buz ve kış sporları ile tanıştırmayı amaçladıklarını belirten Vali Sebahattin Öztürk, projenin son sürat devam ettiğini vurguladı.

ERZURUM HER SPOR ORGANİZASYONUNDA VAR

Erzurum’un her spor organizasyonunda yer aldığını ve milli takımlara sporcu verdiğini belirten Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, “Hükümetimiz ve Devletimiz hiç bir fedakarlıktan kaçmayarak Erzurum’a Cumhuriyet tarihinin en önemli spor tesislerini kazandırdı. Böylesi tesislere sahip olmak Erzurumlular olarak bizleri gururlandırıyor ve mutlu ediyor. Bizde Türkiye’nin buz ve kış sporlarında söz sahibi bir ülke olması için çok çalışacağız ve fedakarlıklara katlanacağız” dedi.
Vali Öztürk, Erzurum’un kalkınmasının en önemli faktörü kış turizmi ve kış sporları olduğunun altını çizerek, Erzurum’un mevcut şartları ile iki unsurun birbirini tamamladığını söyledi. Vali Öztürk, “Erzurum kış sporlarında komplike bir şehir, çünkü kış ve buz sporlarında birbirini tamamlayan tesislerin tümü sadece Erzurum’da var. Erzurum’da sporun ve kış turizminin daha çok gelişmesi için tüm kurumlara ve sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşüyor” dedi.

ÇİNTİMAR: SPORDA HER GEÇEN GÜN BÜYÜYORUZ

Zirvede bir sunum yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, il müdürlüğü olarak 50 kadrolu, 52 fahri antrenörle 48 spor branşında faaliyet gösterdiklerini söyledi. Çintimar. Haftanın altı günü sporcuların antrenman yaptıklarını belirterek, günde 4 bin 432 sporcunun antrenman yaptığını ifade etti. Erzurum’da 2007’de 17 bin olan sporcu sayısın 2011’de 28 bin 297’ye çıkardıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, 221 resmi müsabakaya katıldıklarının altını çizerek, Erzurum’da resmi olarak 401 resmi müsabaka düzenlediklerini söyledi. 2007 yılında Erzurum’un 261 uluslararası müsabakada boy gösterdiğini bu rakamı 2011 yılında 380’e çıkardıklarını vurgulayan Çintimar, uluslararası alanda 2007 yılında kazanılan 17 adet madalya sayısı 2011 yılında 38’e çıkardıklarını belirterek, şu anda da Erzurumlu dokuz sporcunun Milli takımlarda madalya şansı aradığını sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.