Stadyum!

 

Bursa, Kocaeli, Sakarya, Trabzon, Samsun.

 

AK Partili beş büyükşehrimiz.

 

Siyasilerinden bürokratlarına, STK’larından muhtarlarına…

 

Her birine helal olsun. Tebrik ediyorum her birini. Siz de tebrik edeceksiniz.

 

Seçim öncesi iktidarın adeta boğazına yapışmışlardı.

 

İstediler, takip ettiler ve aldılar.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç gün önce imzaladı.

 

Bu beş ilimize hafif raylı sistem hattı yapılacak.

 

Kocaeli projesini Ulaştırma Bakanlığı, diğer kentleri büyükşehir belediyeleri üstlenecek.

 

Şehrimde durum ne söyleyeyim.

 

2014 yılında göreve geldiğinde vizyon projeleri arasında yer alıyordu.

 

Tarih 6 Ağustos 2015. Bakın o günün haberlerine aynen şu başlığı atmışlardı.

 

‘Mehmet Sekmen Erzurum'da Raylı Sistem Projesi için düğmeye bastı!’

 

7 Nisan 2016. Başlık şuydu.

 

‘Sekmen raylı sistemin güzergâhını açıkladı!’

 

“Raylı sistemle ilgili 7,5 - 8 kilometrelik bir güzergâhı planlıyoruz. İlk etabımız Ulu Cami’nin yani Tebrizkapı’nın oradan başlayacak Havuzbaşı’ndan Üniversite’nin içerisinden Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Alparslan Türkeş Bulvarı ve oradan da Forum AVM’ye kadar devam eden bir hat düşünüyoruz. Daha sonra bu hattın uzatımı sağlanarak bir ring servisi, hatta daha sonra Şükrü Paşa ile bağlanabilir. Ön fizibilite için bir proje çalışmamız oldu. Bunu Allah nasip ederse nisan ayı içerisinde Ulaştırma Bakanlığı’mıza sunacağız. Projemizi önümüzdeki yıl gerçekleştirmek arzusundayız.”

 

4 Ocak 2017.

 

Hızını alamamış olacak ki, daha şehre kurmadan, “Palandöken’e raylı sistem kurulacak” dedi. 

 

02 Aralık 2018.

 

“Hafif raylı sistem ve diğer mega projelerimizle birlikte inşallah ikinci şahlanış döneminde Erzurum'u ayağa kaldıracağız…”

 

31 Ocak 2019

 

“20 kilometre uzunluğunda hafif raylı sistem projemiz tamam. Sayın Cumhurbaşkanımız da onayladı. Yakında çalışmalara başlıyoruz…”

 

Efendim vaktinizi almayayım, bu böyle sürüp gidiyor.

 

Hafif raylı sistemi falan unutun.

 

Bakın en son gözümüzün içine baka baka stadyum sözü verdi sonra ne oldu?

 

‘Başkan Sekmen stadın tadilatına el attı’, ‘Sekmen’den stadyum seferberliği’ başlıkları atıldı.

 

Daha onarımı bile yapamadılar. 

 

Anlayacağınız stadyumu da unutun.

 

Yeryüzünde yıkım kararı olup sadece kale arkalarından maç izlenebilen stadyuma sahip olduğunuza şükredin.

 

Allah bizi hem depremden hem de sözünde durmayan siyasilerden korusun.

 

Âmin. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • bağrıyanik 08 Aralık 2023 11:06

    Size tavsiyem Nuri Sesiguzel den veya ibrahim tatlıses den tren gelir hoş gelir odaları boş gelir türküsünü dinler yanindada kitlama çay ile bir bardak demli çay içerseniz inaninki çok daha mutlu olursununuz. Stad icinde mavi beyaz şampiyon Erzurum üçlüsünü bagirmaniz olacaktir.

  • dadaş 29 Kasım 2023 11:56

    size deniz getirecem. projeler hazır. hızlı feribot ile ankara 2 saat olacak.

  • nihat özdemir 27 Ekim 2023 09:06

    Acaba hıslı tren önce erzincana gelip sonra mı erz kısmı başlamak zorunda. Şimdidden projeleri altyapısı yapılamaz mı? Tabiki yapılr. Eğer erz lu üstünde durmazsa hızlı tren 2033 de bile gelmez. Vekillerimiz ankarada erz için yapılacak yatırımları ve ayrılan kaynakları bir araya getirip proje önceliği belirleyip hızlı treni öne aldırmaları gerekiyor. Erm un en önemli meselesi budur. Erz göç veriyor neden çünkü her yere uzak ondan. Göç veren bir şehir gelişemez . Farklı kurumlarda erz için ayrılan kaynaklar belirlenmeli, bakanlıklar ile istişare edilip, kaynaklar birleştirilmeli ve hızlı trene aktarılmalı. Projelendirilmesi içinde baskı yapılmalı.

  • isime gerek yok 24 Ekim 2023 09:26

    hiç bir seçimde akp ye oy vermemiş biri olarak şu durumu belirtmemiz gerekir; 20 küsür yıllık akp iktidarında akp belediyeciliğinin olduğu tüm şehirler ciddi manada ileriye gitti ancak bunun heralde tek istisnası erzurum. 93 den beri büyük şehir belediyesi olduğu halde ayrıca mevcut iktidara en çok destek veren şehir olmasına rağmen yereldeki basiretsiz, iş bilmez, vizyonsuz yöneticiler nedeniyle malasef erzurum artık doğu anadoluda bile diğer illerin gerisinde kaldı.

  • ahmet tekin 21 Ekim 2023 21:31

    söz vermilmişti elektrikli araç ile alakalı fabrikalı kurulacaktı yapılmadı, stat yıkılıp yapılacaktı yapılmadı. hızlı tren 2023 de gelecekti gelmedi raylı sistem yapılacaktı yapılmadı. söz agızdan çıkar ve başka şeye benzemez. Bu ne yahu verdiğiniz sözlerin hiçbirisi meydanda yok. insan utanıp nasıl bir daha aday olabilir. Bu erzuruma yakışmaaz gidip kartalda sözleşip durun.

  • ahmet şen 21 Ekim 2023 20:11

    Atatürk üniversitesinde diş hekimliği ve araştırma hastanesi civarında otopark şart. insanlar yola çifrt sıra park etmeye başladı halbuki o yolda çok değil 4 sene önce tek araç park edemezdi. nizam düzen intizam disiplin temizlik vardı. şimdi o nezih kampüs yok. sabahları inanın yıldızkent ten sanayiye veya şehre inenler kampüsü kullanıyor bir güvenlik demiyor ki burası kampüs sadece öğrenci ve hocalar girip çıkabilir. ekmek arabası meyve taşıyan kamyonlar kâğıt artık araçları sanki sanayi sitesine geldik gibi oluyor. ne işi var yabancı araçların kampüste. üstelik saat sekiz dokuz arası acele edip atlatmalarda yavaşlayanlara korna çalıp bizi de strese sokup kaza yaptırıyorlar. defalarca kaza oldu hocalar kaldırıma ağaçlara çarpıp yol veriyor. bu atlatmaları artık kaldırın ve kampüsü yabancı araçlara kapatın. hastaneye gelenlere bir otopark yeri belirleyin. koskoca hastane de kampüs tarafında bir tane otopark yok. artık kampüste can güvenliği ve mal güvenliği sorunu vardır sayın validen sayın emniyet müdüründen sayın rektör ve yardımcılarından rica ediyorum şu atlatmaları kaldırıp insan gibi bir trafik düzenlemesi yapın. ring yolu gibi eski rektörrler zamanındaki gibi tek yönklü bir trafik olsun çünkü araç sayısı arttı yollar 50 sene önceki genişlikte yani tek yönlü trafiğe dönüş yapılsın trafik ışığı konulsun ve yabancı araçların transit geçişine engel olunsun. Burası bir kampüs atatürk üniversitesi kampüsü kestirme geçiş yolu değil. transit yol değil. herseye cumhurbaşkanı mı emir versin. kampüste canımız emniyette değildir. lütfen bu konuda birseyler yapılsın.

  • Vatandaş 21 Ekim 2023 15:11

    Hızlı tren

  • nihat özdemir 20 Ekim 2023 20:42

    Erzuruma raylı sistem lazım değil, nüfusumuz bu iş için fizibil değil, bence raylı sistemi zorlayacağımıza hızlı treni zorlamalıyız. Ama bu dönemki vekillerle zor gibi görünüyor

  • nihat özdemir 20 Ekim 2023 20:40

    Onur bey Araştırma hastanesini haber yapmanız lazım. Hastane nin birçok konuda eksiği var. Otoparklar sıkıntı. otopark planı ve işaretlemeleri yok. Asansörler yetersiz, öğrenim elemanlarınana ayrılmış boş asansör var. millet sıra bekliyor, hastane içinde telefonlar çekmiyor, temizlik sıkıntısı var, 3.katta doğum salonunda böcek gördük, rektör hastaneye hiç uğramıyor galiba, ya da işten anlayan yok. Ameliyathanede kadın personel çok az. Kadın hastalar kendilerinden geçmiş halde erkek personel ile sağa sola taşınıyor. Hastane müdürü çok eksik. Ya da umrunda değil. Lütfen hastaneyi haber yapın,

  • Erzurum'lu 20 Ekim 2023 10:52

    Algıyı yönetmek diye bir sey var. Mehmet Sekmen ve yandaşları cok iyi algı yönetiyorlar. Nasil olsa Erzurum'lu sorgulamaz evet der geçer. Bu memleket insanlari oncelikle kafa yapılarını degismeleri gerekir. Mehmet Sekmen ve yanında beslediği hırsızları kapi dışarı etme zamani gelmedi mi? Geldi de geçiyor. Bu defa olacagina inanıyorum.... Yeğen Sekmen sana da bay bay ahirette seninle baya çalışmalarımız olacak çünkü senin hesabın ahirete bıraktığım hesaplardan orda torpil ve güçlü yok.... ilahi adalet var

  • kerim tekin 20 Ekim 2023 09:47

    ılıcadan şehir merkezine rahatlıkla yapılabilir. Cumhuriyet döneminde yapılan ılıca yolu ip gibi ve geniş ve ortasında zaten raylı sistem için aralık bırakılmış. . Yol böyle olur. şimdi yapılan yollara bakın kendilerine benziyor eğri büğrü orman arazisinden seraların olduğu yerden yol çıkmışlar vatana ihanettir. mng ye hiltona yol baglamışlar devlet adamlığı nerde siz neredesiniz gerçekten bunlar vatana şehire ihanettir. bunu ermeni rus yunan yapsa anlarım ama bunu yapan bizden olmaz türk olamaz. işin garibi orman dan üniversiteden birisi niye itiraz etmiyor size bu maaşlar niye ödeniyor. Bu sehre bu vatana hizmet böyle mi olur. sayın müdürlerim sayın hocalarım. sayın büyüklerim.

  • Ilıca Köy Olmayacak 20 Ekim 2023 08:09

    Sekmeni falan bilmem ama, Allah bizleri Cevdet Orhan dan kurtarsın inşallah, Ilıcanın koskoca 10 yılını çaldı. Yıkılmayı bekleyen ve adeta harabeye dönen içi bomboş 300 e yakın ev var, Suriye'den beter olduk . Geldiği günden beri Dadaşkente çalıştı tarım arazilerini imara açarak şehre ihanet etti. Onur sağsoz kardeşim birdaha ki yazında bunlardan da bahsedersen seviniriz, ılıcaya birgün yolun düşerse Cevdet Orhanı gel birde bizden dinle, Allah'a emanet oll

  • Bilal habeşi 19 Ekim 2023 21:33

    HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK TEY TEY TEY

  • Halis demir 19 Ekim 2023 21:27

    Yalan yüzyılı oldu yalan rüzgarı oldu. Millette kapılmış bir kere keyfi yerinde kimsenin umrunda değil. Hal hal değil durum durum değil bunundonu iyi değil. Palandöken raylı sistem bunu teklif eden artık bilmiyorum ne demeli. Hayırlı olsun kel başa şimşir tarak iyi olur.

  • halisdemir 19 Ekim 2023 19:43

    Listede erzurumun adı bile geçmiyor. stat yıkılacak dediniz yıkmadınız. tramvay 10 sene önce gelecekti hala gelecek. hızlı tren 2023 sözü verilmişti. yani millete yalancı durumuna düştünüz. hala daha oy istemek de ne bileyim.

  • CAN YUCELEN 19 Ekim 2023 19:34

    SEHRİMİZ TEMİZ OLSUN YETER.YALANDAN GOSTERMELİK BİR TEMİZLİK.ZATEN ZABITA HİC YOK.GUZEL ARAÇLARLA GEZ BABAM GEZ.DOSTLAR ALİS VERİŞTE GÖRSÜN.KİSİNİN AYİNESİ İSTİR.STOP

  • nihat özdemir 19 Ekim 2023 15:09

    2023 de hızlı tren erz da olacaktı,

  • Gurbette bir çırçırlı 19 Ekim 2023 13:37

    Hani nerede Erzurum benmi göremedim Olsa ne güzel olur fakat, şimdiye kadar akılları neredeydi. Eeeeee yerel seçim yaklaşıyor yalandan kim ölmüş bu ilk yalan olmuş, nasılsa bol keseden atılan yalan ve taahhütleri yalamadan yutan yiyen çok.