Erzurum Düzenleme Tarihi : 28 Kasım 2023 17:30 Haber Girişi : 26 Kasım 2023 16:46

Şu soru cevap bekliyor: Kimlere ait hangi işyerleri?

Şu soru cevap bekliyor: Kimlere ait hangi işyerleri?
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün bazı işyeri aboneliklerini konut tarifesi üzerinden faturalandırdığı ortaya çıktı. Kimlere ait hangi işyerlerine konut tarifesinden fatura gönderildiği merak konusu oldu

Sayıştay müfettişleri, Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü denetiminin ardından raporunu yayınladı.  Raporda dikkat çeken başlıklardan biri, bazı işyerlerinin su aboneliklerinin konut tarifesi üzerinden yapılması oldu.

 

Müfettişler rapora, “Yapılan incelemede İdarenin hizmet sınırları içerisinde bulunan bazı ticarethanelere işyeri tarifesi üzerinden abonelik tesis edilmesi gerekirken konut tarifesi üzerinden abonelik tesis ettirilerek bu şekilde faturalandırıldığı, böylece İdare gelirlerinde azalışa sebebiyet verildiği tespit edilmiştir” diye yazdı.

 

 

Durumun tespitinden sonra ESKİ, müfettişlere verdiği cevabında tenkit ve tavsiye edilen hususlara uyulacağını belirtirken, kimlere ait hangi işyerlerine konut tarifesi üzerinden fatura gönderildiği merak konusu oldu.

 

450 NOKTADA KAÇAK SU KULLANILIYOR!

 

Sayıştay raporuyla Erzurum’da 450 noktada kaçak su kullanıldığı da ortaya çıktı. Müfettişler ESKİ’nin içme suyu ve atık su hizmeti sunulan bazı mahallelerde abonelik işlemlerini tamamlayamadığını tespit etti.

 

Raporda noktalar şu şekilde yer aldı:  

 

“Yapılan incelemede; Aşkale İlçesine bağlı 42, Aziziye İlçesine bağlı 12, Çat İlçesine bağlı 18, Hınıs İlçesine bağlı 7, Horasan İlçesine bağlı 47, İspir ilçesine bağlı 40, Karaçoban ilçesine bağlı 7, Karayazı ilçesine bağlı 52, Köprüköy ilçesine bağlı 15, Narman ilçesine bağlı 13, Oltu ilçesine bağlı 33, Olur ilçesine bağlı 19, Pasinler ilçesine bağlı 8, Pazaryolu ilçesine bağlı 17, Şenkaya ilçesine bağlı 46, Tekman ilçesine bağlı 54, Tortum ilçesine bağlı 20 olmak üzere toplamda 450 mahallede herhangi bir abonelik işlemi tesis edilmediği, bu mahallelerde bulunan kimselerin bedelsiz su ve atık su hizmetlerinden yararlandığı, böylece ciddi bir gelir kaybına sebebiyet verildiği tespit edilmiştir.”

 

 

ŞARTLARI UYMAYAN KİŞİYİ DAİRE BAŞKANI YAPMIŞLAR!

 

Sayıştay müfettişleri ayrıca mevzuatın belirlediği şartları taşımayan kişinin Daire Başkanı olarak atandığını da belirledi.

 

Yükseköğrenim gördükten sonra 5 yıl hizmet süresi olmayan memurun daire başkanı kadrosuna atamasının yapılamayacağını vurgulayan müfettişler, raporda şu görüşlere yer verdi.   

 

“Yapılan incelemede 10.09.2020 tarihinde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Pazarlama ve Reklamcılık Bölümünden (2 Yıl süreli) mezun olan memurun, yükseköğrenim gördükten sonra beş yıl hizmet süresi şartını taşımadığı halde 09.08.2022 tarih 2022/90 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile 1. Dereceli Daire Başkanı kadrosuna atandığı tespit edilmiştir.

 

Kamu idaresi cevabında bulgu konusu hususa iştirak edilmiş olup, yapılan atamanın iptali için 04.04.2023 tarih ve 40882 sayılı yazının Yönetim Kuruluna sunulduğu, işlemin devam etmekte olduğu belirtilmiştir. Sonuç olarak daire başkanı kadrolarına yapılan atamalarda mevzuatın amir hükümleri gereğince, yükseköğrenim gördükten sonra beş yıl hizmet süresi olan ve yasalarla belirlenmiş diğer şartları taşıyan kimselerin atamasının yapılması gerekmektedir. Haber: Onur SAĞSÖZ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali er 04 Ocak 2024 12:07

    Kimse musluk suyu içmiyor zaten imkanımız olsa eski nin suyunu hiç kullanmayacağız adeta klor. Kokuyor vatandaş bu suyu içse hasta olur Remzi ertek lütfen yapmayın millete bu zulmü. Eskii aşırı fatura geliyor gerçekten

  • ayhan aras 18 Aralık 2023 17:48

    vatandaş isimli yazar su ücretleri inanın pahalı belki siz hesaba vurup bu ücreti buluyorsunuz ama vatandaşın suçu yok. yazın hasankale yolundaki otomatik sulamalar boşu boşuna akıyordu. kaçak aşırı fazla bunlar engellense su fiatı düşecek ama siz bunu yapmadığınız için su pahalı oluyor lütfen gereğğni yapın kaçak oranı düşerse vatandaş rahatlar. bunu alemdar bey daha iyi bilir. remzi bey ilgilenmiyor sanırım. vatandaşın su işleriyle.

  • Vatandaş 16 Aralık 2023 22:47

    Ayhan aras .Şu an genel müdürlük sitesinde tarife fiyatları yazıyor. Bakabilirsin. Benim sözüm köylerden mahalleye dönüşen yerler için 4 tl fiyata itirazı olan arkadasa

  • Ayhan aras 14 Aralık 2023 23:18

    Tonu 4 tl diyen arkadaş 19 ton kullanmışım o halde 19x4 76 tl eder ben niçin 384 tl ödüyorum bunun izahını yaparmısın lütfen. sen köylü mantığı diyorsun ama bu hesap delidumrul hesabı köylü mantığıyla şehirli mantığı ile açıkla buyur.

  • Vatandaş 10 Aralık 2023 20:08

    İşte köylü mantigi su bedava olmaliymis ya arkadaş zaten bedava sayilir. Belediye 4 tl ye suyun tonunu veriyor size. Daha ne istiyorsunuz .neyin kafasını yasiyorsunuz. Arıza için gelen aracın yakıt parası bile değil. Döşenen borunun kullanılan malzenin parası değil.

  • Vatandaş 05 Aralık 2023 20:48

    Hazreti Ömer in Devlet işlerini yaparken devletin mumunu, şahsî işlerini yaparken ise şahsına ait mumu kullandığı anlatılan bu zatın adaletten bahsetmesi çok manidardir. Bizim çocuklarımız kpss puanıyla atanmazken sohbeti yapan kişinin kurumu tortumlularla doldurdugunu bilmeyen yoktur.

  • Ayhan Aras 02 Aralık 2023 20:01

    Köye su saati takmak artık ne diyeyim su dağdan geliyor çıkarmıyorsun elektrik harcayıp basmıyorsun depo yapmışsın diye su saati takamazdın o halde depoyu sök ayıp günahtır. Köprüköyde 1 senedir kanalizasyon yok hala daha dışarı veriyoruz ne anladım bu kanalizasyondan üstelik tarlamı mahvettiler ortasından boru geçirdiler karda kışta yine tuvalet gideri ortaya akıyor bunları kınıyorum sular klorlu hata etti bizi eski suyumuz daha iyiydi Remzi bey lütfen gelip bir kontrol edelim birlikte böyle sorumsuzluk olmaz

  • Morgöz 29 Kasım 2023 11:47

    Tarım ve hayvancılığın yaygınlaştırılması dolayısıyla köylere geri dönüşün hızlandırılması için köylerde su parası uygulaması kaldırılmalıdır. Bunun yerine köye dönüşler teşvik edilmeli okullar açılmalı, öğretmenler tekrar köylere gönderilmeli böylece garabet bir sistem olan taşımalı eğitime de son verilmelidir. Tarıma, hayvancılığa önem verilmeden bu ülke düze çıkmaz. Köylerimizin imar planı yapılmalı çağın gereğine göre ahırlar ve yerleşim yerleri ayrılmalı köyler tertemiz olmalıdır. Köylünün sırtında boru taşıyarak, elinde kazma kürekle hendek açarak getirdiği sudan para alınması kadar mantıksız ve tarım, hayvancılığa vurulan darbe olamaz...

  • Vatandaş 29 Kasım 2023 06:35

    Adam tortumda işsizliği bitirdi. Eski Tortumlular genel müdürlüğü oldu.

  • Ali er 27 Kasım 2023 23:10

    Kardeşim köyde su saati olur mu dağdan gelen suya su saati takıyorsunuz Horasan?da çarktaki köylerde su saati takarsanız insanları harama teşvik ediyorsunuz köyde su parası mı olur siz şehirdeki adamlardan su parası kesin görgğsüzler. Eski köye yeni adet mi getiriyor. Çattaki köyde su saati takan adama ben ne diyem

  • N. Roğlu 27 Kasım 2023 16:53

    Artık bu açıköğretim fakülteleri kapatılmalı herkes 3 senede mezun olur. Buradanmmezun olanlar bir yere atanıyor sonra milletin başına bela oluyor. Eski Köprüköy de içme sularını öajvetti klor kokusundan su içilmiyor birde para mı ödendin sadece taharet için kullanılır. Pis rezil bir su. Osman belli bey tarlalara güneş enerji ruhsatı verip paraları alacağuna bu işe bakmalı sular çok kötü. Kanalizasyon yok alendarbaydemir bey geldin de halimizi görsün. Remzi beyden rica ediyoruz bu sorun çözün. Mafer bey tek başına bu kadar sorunu çözemez orada