Bölge Haber Girişi : 10 Haziran 2011 18:54

Sudan ucuz Petrol vaadi!..

Sudan ucuz Petrol vaadi!..
12 Haziran seçimlerine birlikte girecek olan Doğru Yol Partisi (DYP) ile Hak ve Hakikat Partisi'nin (HHP) ortak Aydın mitingi sönük geçti. Katılımın fazla olmadığı mitingde köylüye 'Sudan ucuz petrol' vaadi verildi.

Erzurum Ajans-12 Haziran seçimlerine birlikte girecek olan Doğru Yol Partisi (DYP) ile Hak ve Hakikat Partisi'nin (HHP) ortak Aydın mitingi sönük geçti. Katılımın fazla olmadığı mitingde köylüye 'Sudan ucuz petrol' vaadi verildi.

12 Haziran seçimlerine tek çatı altında giren DYP ve HHP'nin bugün Aydın'da gerçekleştirdiği ortak miting öncesi, her iki partiye gönül verenler birkaç gün öncesinden yemekli olduğu duyurulan mitinge davet edildi. İki partinin gerçekleştirdiği miting öncesinde diğer partilerin de kullandığı ve 30 binden fazla insanı toplaya bilen İstasyon Meydanı etrafı güvenlik kordonuna alındı. Yaya ve araç trafiğine kapatılan meydanda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çok sayıda polis alanda görevlendirildi.

Saat 17.00'de başlayacağı duyurulan miting öncesinde mitinge gelen DYP ve HHP'lilere yemek ikramı yapıldı. Kürsüye ilk önce çıkan HHP Genel Başkanı Dursun Güneş çıktı.

HHP Erzurum İl Teşkilatı'nın açılışında sarf ettiği "Asacağız, keseceğiz" söylemleriyle ülke gündemine gelen Güneş, benzer söylemlerini Aydın'da da sürdürdü. İktidar ve muhalefete yüklenen Güneş, terör örgütü ve şehitlerden bahsederken; "Bu millete kurşun atanı, bu milletin bir tek askerine, bir tek polisine, bir tek vatan evladına kurşun atanı biz orasını onun başına yıkacağız. Asacağız, asacağız, keseceğiz. Adalet kılıcıyla asacağız ve keseceğiz" dedi.

Konuşması sık sık tekbir sesleriyle kesilen Güneş, hükümetin tarım politikalarını eleştirdi. "Tayyip Bey, Avrupa Uyum Yasalarına göre tarımı bitirdi" diyen Güneş, şunları söyledi: "Tarımı nasıl bitirdiyse, çiftçiği nasıl mağdur duruma düşürdüyse, çiftçiyi dilenci durumuna nasıl düşürttüyse biz Allah izin verirse köylüyü milletin efendisi yapacağız. Köylümüze su fiyatına petrol vereceğiz. Biz madenlerimizi işleyeceğiz, petrol kuyularımızı çıkaracağız Suriye'de olduğu gibi, İran'da olduğu gibi, Irak'ta

olduğu gibi, Azerbaycan'da olduğu gibi bir şişe su bir şişe petrolden pahalı olacak. Türkiye'mizde bunlar niye yok?"

HASTA OLDUĞU DUYURULAN AÇIKGÖZ ALANA GELDİ

HHP Genel Başkanı Dursun Güneş'in konuşmasını tamamlamasının ardından 70-80 kişilik grup DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz'ün alana geleceği söylenmesine rağmen dağılmaya başladı. Kalabalık iyice azalınca Açıkgöz'ün rahatsızlığı nedeniyle mitinge katılamayacağı anons edildi.

Sunucu tarafından mitingin sonlandığının duyurulmasından birkaç dakika sonra hasta olduğu söylenen DYP lideri Özaçıkgöz alana geldi. Özaçıkgöz, yaklaşık yarım saat kürsüde kaldı. İktidar ve muhalefet partilerinin geniş imkanlarla miting yaptığını iddia eden Özaçıkgöz, gerçek mitingin az katılımlı kendi mitinglerini olduğunu savunarak, "Rahmetli Adnan Menderes iğneden ipliğe muhtaç bir Türkiye devraldı. İşte DYP olarak buyuz. Bugün buraya sadece kucaklaşmaya geldim. Daha çok geleceğim.

Doğru Yol Partisi'ni ne unutturabilirler, ne yok edebilirler" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.