Erzurum Haber Girişi : 20 Nisan 2021 22:35

Şükür kavuşturana...

Şükür kavuşturana...
Fikret Alyanak. O, sadece Kemal Alyanak'ın oğlu değil. O aynı zamanda Erzurum'da ilk'lerin adamı. İlk'ler kalır, iliklere kadar derler. İlk?ler çok önemlidir.

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Matbaa sektöründe Erzurum’da ilk’leri yaşayan ve yaşatan adam olduğundan ötürü de iz bırakanlardandır. Kayak yapar, motosiklet kullanır. Çok üretkendir, beyni yeniliklere hep açıktır. Çok sosyaldir.

 

Erzurum’a ilk ofseti getiren odur. İlk klişe atölyesini de kuran yine odur. İlk ofset gazete onun sayesinde çıkmıştır. Ben dahil bir çok basın mensubu, babasının kurucusu olduğu Milletin Sesi Gazetesi’nde yetişmiştir. Erzurum basın hayatında o yüzden Milletin Sesi Gazetesi ile birlikte Fikret Alyanak’ın da yeri başkadır.

 

 

Okuldur Milletin Sesi. Sadece klişe atölyesi, ofset gazete değil, entertip dediğimiz baskı makinesinin de gelmesinde onun emeği vardır. İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü mezunu Fikret Alyanak aynı zamanda Erzurum’da ilk grafik tasarım bürosunu da açan kişidir. Çoğu grafiker onun yanında yetişmiştir, bu sektörde hep namı yürümüştür. Kısa süren Atatürk Üniversitesi Güzel Fakültesi’nden sonra Erzincan’a gitmiş ve bu nadide Üniversitemizde de sahasıyla ilgili iz bırakan hizmetlerde bulunmuştur.  Dönemim dekanıyla yaşadığı tatsızlık sebebiyle uzaklaşmıştı şehrinden..

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.