Siyaset Haber Girişi : 12 Haziran 2015 10:50

Süpriz koalisyon hamlesi! İlk temas gerçekleşti

Süpriz koalisyon hamlesi! İlk temas gerçekleşti
CHP yönetici heyeti, koalisyon veya azınlık hükümeti kurma ihtimallerini değerlendirmek üzere ilk teması MHP ile gerçekleştirdi.
Erzurumajans-7 Haziran seçimlerinin ardından hükümet senaryoları içinde kendisini avantajlı olarak gören CHP, diğer muhalefet partileri ile temaslarına başladı.Alınan bilgilere göre, partinin üst düzey yöneticilerinden oluşan bir grup, MHP kurmayları ile görüşerek CHP-MHP işbirliğine yönelik nabız yokladı. 

MHP kurmaylarının CHP ile işbirliğine soğuk bakmadığı ancak aritmetik olarak hükümeti kurmak için HDP'nin de desteğine ihtiyaç duyulması nedeniyle bu konudaki şartlarını anımsattıkları öne sürüldü.TBMM grubundan yöneticilerin de bulunduğu ileri sürülen görüşmede, MHP heyeti CHP ile işbirliğine soğuk bakmadığını, ancak CHP başkanlığındaki bir hükümet için HDP'nin oyuna ihtiyaç duyulmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.MHP ise temas kurulduğu yönündeki bilgileri doğrulamadı.CHP heyetinin, HDP heyetiyle bu hafta içinde temas edebileceği ifade ediliyor. (Milliyet) 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dadas2525 01 Ocak 1970 02:00

    Sağ bir parti yıllardır savaşılan solular ile beraber....