Türkiye Haber Girişi : 19 Şubat 2016 12:08

Sur'da Özel Tim'in bulunduğu bina çöktü!

Sur'da Özel Tim'in bulunduğu bina çöktü!
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde içinde güvenlik güçlerinin bulunduğu eski bir binada göçük oluştu. 9 kişi kurtarıldı, 3 kişi için çalışmalar sürüyor.

Erzurumajans-Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015 tarihinde başlayan sokağa çıkma yasağı ile birlikte teröristlere yönelik sürdürülen operasyonlar 80'inci gününe girerken, operasyonların yoğun şekilde devam ettiği Hasırlı Mahallesi'nde Özel Kuvvetler Komutanlığı timinin içinde bulunduğu eski bir binada teröristlerin tuzakladığı bombayı uzaktan kumanda ile patlatması sonucu göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 9 kişi kurtarılırken, 3 kişinin kurtarılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.


Edinilen bilgiye göre, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için Diyarbakır'ın Sur ilçesinde süren operasyonlara katılan Özel Kuvvetler Komutanlığı timinden 12 kişinin içinde bulunduğu eski bir binada teröristlerin yerleştirdiği bombanın patlatılması sonucu çökme meydana geldi. Çökmenin meydana geldiği evde başlatılan ve AFAD ekiplerinin de katıldığı kurtarma operasyonunda enkaz altında kalan 9 kişi kurtarılırken, 3 kişiye henüz ulaşılamadığı belirtildi. Enkaz altında kalan 3 kişinin kurtarılması için göçüğün meydana geldiği evde arama çalışmaları sürerken, bölgede terör saldırılarına karşılık geniş güvenlik önlemleri alındı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.