Spor Haber Girişi : 06 Kasım 2017 18:56

Sürat pateninde kovalı antrenman

Sürat pateninde kovalı antrenman
Sürat pateninde kovalı antrenman, görenleri şaşkına çevirdi.
Erzurumajans-Sürat pateninde kovalı antrenman, görenleri şaşkına çevirdi. Türkiye Buz Pateni Federasyonu'nun sözleşmeli alt yapı antrenörü Zeynep Nazlı Erkılıç, sporcularının kuvvet ve dayanıklılık kazanması için ilginç bir yol izledi, kovalarla antrenman yaptırdı.

Sporcuların evlerinden getirdiği kovalar ile ilginç görüntü oluşturan sürat pateninin minik ve yıldız sporcuları, bu kovalar ile yarım saat çalışma yaptı. Sporcular için eğlence amacını da taşıyan bu teknik çalışmanın çok faydalarını gördüğünü belirten antrenör Erkılıç, ''Yıllar önce Erzurum'da görev yapan Çinli bir hocamdan öğrenmiştim bu antrenman şeklini. Sporcuların buzda kuvvet ve dayanıklılığını sağlamaya yönelik bu çalışma, pozisyon alma konusunda da etkili bir yol. Pek sık yaptığımız bir antrenman şekli değil ama bazı durumlarda gerekli oluyor ve sporcularım da bu sayede eğlenme imkanı da buluyorlar'' diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.