Türkiye Haber Girişi : 08 Mart 2016 17:55

Suriye'den Kilis'e 8 roket mermisi düştü: 2 ölü

Suriye'den Kilis'e 8 roket mermisi düştü: 2 ölü
Suriye'den ateşlenen 8 roket mermisinin Kilis'e düşmesi sonucu ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi.
Erzurumajans-Suriye tarafından ateşlenen 8 roket mermisi, sınırı aşarak Kilis'e düştü. Roketlerden biri mahalleye düştü, 2 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Suriye'den ateşlenen roket mermisi sayısının 8 olduğunu söyledi. Öte yandan kentte okullar 1 gün tatil edildi.

Olay saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Suriye tarafından ateşlendiği belirtilen ve sınırı aşan 8 roket mermisinden 2'si Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki boş araziye düştü.

Bir roket mermisi ise yerleşim alanlarının bulunduğu bölgeye düşerek patladı. Patlamada 2 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.. Yaralılar ambulansla hastaneye taşınırken, bölgede yoğun önlem alındı.

ANINDA KARŞILIK VERİLDİ

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, angajman kuralları çerçevesinde Suriye'deki IŞİD hedeflerine topçu atışıyla karşılık verildiği öğrenildi.

KİLİS BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

NTV canlı yayınına katılan Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, olayla ilgili bilgiler verdi.

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı'yla görüşüldüğünü ifade eden Kara, şu ifadeleri kullandı:

"Suriye tarafından 8 adet katyuşa füzesi atıldı. Şu anda maalesef bir ölümüz var, Allah rahmet eylesin. İki yaralımız var, birinin durumu ağır.

"VATANDAŞLAR EVLERİNE GİRSİN"

Buradan Kilis halkına sesleniyorum; panik yapmadan ev ve işyerlerine çekilsinler, kalabalık ortamlarda bulunmasınlar. Özellikle güvenlik, sağlık ve itfaiye teşkilatımızın çalışmasına izin versinler.

NATO'YA ÇAĞRI

NATO'ya sesleniyorum; eğer DAEŞ'le, IŞİD'le mücadele varsa, angajman kuralları çerçevesinde bu sınır NATO sınırıysa, NATO'nun acil müdahale etmesi lazım.

Özellikle hastane tarafına doğru, bilinçli şekilde atılıyor. Hasta ve sivillere karşı ciddi sıkıntı yaşıyoruz.

Türkiye, her türlü tedbiri alıyor, her türlü angajman kuralı çerçevisinde müdahaleyi yapıyor. Ben Kilis Başkanı olarak NATO'ya çağrıda bulunuyorum, özellikle havadan müdahale etmesi gerektiğine inanıyorum."

DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.