Erzurum Haber Girişi : 28 Mayıs 2019 15:15

Süs köprüsü!

Süs köprüsü!
‘’Alışkanlık içimize sinsice girer. Önceleri kuzu gibi sevimli olur. Fakat zamanla yerleşir, azılı ve amansız bir hal alır der’’ Fransız deneme üstadı Montaigne!
Erzurumajans-Vedat Refayeli-‘’Alışkanlık içimize sinsice girer. Önceleri kuzu gibi sevimli olur. Fakat zamanla yerleşir, azılı ve amansız bir hal alır der’’ Fransız deneme üstadı Montaigne!

Üniversite kavşağında yıllar önce Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan bu köprü de aynen işte o Montaigne’nin bahsettiği o azılı ve amansız alışkanlıklarımızın kurbanı olmuş durumda.

Geçen gün akşam farkettim. Gündüz olduğu gibi gece de bu köprü pek kullanılmıyor, orada adeta süs gibi duruyor. Çoğunluğunu da Üniversitede ki öğrencilerin oluşturduğu yayalar, güvenli geçişi sağlayan bu köprü yerine daha tehlikesinin yapıyor, yolu karşıdan karşıya yürüyerek geçip, tehlikeye adeta davetiye çıkarıyor.

Hem de vızır vızır araçların işlediği bir yolda! Trafik canavarına meydan okurcasına! İzlediğim görüntülerden sonra bir kere daha o bildik aynı cümleyi kuracağım galiba! Eğitim şart!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Sen olsan 10 metre yürüyerek direk karşıya mı geçersin yoksa 500 metre kıvrımlı ve rampalı bir yolu mu tercih edersin.Dediğin gibi eğitim şart o köprüyü oraya yapanlara da eğitim şart.Gerek varmıydı okadar Demir ve zaman israfına.Yer altından bir tünel daha mantıklı hem de kış memleketi burası.Sen birde kışın buzda o kıvrımlı 500 metrelik rampadan karşıya geç ...

  • Yaşar 01 Ocak 1970 02:00

    Köprünün süper kullanışlı inşa edilmiş olmasından olmasın:) kulağı arkadan göstermek tabiriyle çok uyumlu bir şekilde inşa edilmiş. tasarlayan muhendisi tebrik ediyorum!??