Erzurum Haber Girişi : 12 Kasım 2021 16:30

Tabyalar için kanun teklifi verdi

Tabyalar için kanun teklifi verdi
Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Erzurum'da bulunan tabyaların özel  statüye alınmaları için kanun teklifi verdi. Cinisli, "Batıda  Çanakkale neyse, Doğuda Erzurum odur" dedi. 

ERZURUM AJANS - Ayşe Nur BAYRAM / İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, kentte Osmanlı-Rus savaşlarının yaşandığı tarihi alanların, özel statüye tabi olmaları için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kanun teklifi verdi.

 

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, 1877-1878 Osmanlı Rus Savaşlarının yaşandığı Erzurum’daki tabyaların, Çanakkale-Gelibolu gibi özel statüye tabi olmaları için hazırladığı kanun teklifini TBMM’ye sundu.


Plan Bütçe Komisyonu'na sunduğu teklifi sosyal medya hesabından  paylaşan Milletvekili Cinisli, "Aziziye Tabyası ve Allahuekber Dağı’nda şehit olan ecdada layık olabilmek için Erzurum’da Osmanlı-Rus Savaşları Tarihi Alanlarının Çanakkale-Gelibolu gibi özel statüye tabi olmaları için kanun teklifi verdim. Batıda Çanakkale neyse, Doğu'da Erzurum odur" dedi. 


Milletvekili Cinisli'nin verdiği kanun teklifinin genel gerekçesinde şu ifadeler yer aldı: 

 

"Görüldüğü üzere 1828 yılında başlayıp 12 Mart 1918 tarihine kadar devam eden Osmanlı-Rus savaşları ile nüfusu yüz binlerden sekiz binlere kadar düşen Erzurum'un Rus işgaline direnişi ve kurtuluşu gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarılmalıdır. Ayrıca 18 mayıs 2009 tarihinde kurulan Nene Hatun tarihi Milli Parkı ve 22 Eylül 2004 yılında kurulan Sarıkamış Allahuekber Dağları Milli Parkı'nın daha etkili hizmet verebilmesinin sağlanması, ziyaretçilerinin doğru ve yeterli bilgileri aktarmalarının temin edilebilmesi ve koordineli bir iş birliğinin oluşturabilmesi amaçlanmaktadır. Erzurum  tarihi alan başkanlığı hakkında kanun teklifi ile Erzurum savaşlarının meydana geldiği alanlarının tarihi, kültürel ve manevi değerleri ile doğa dokusunun korunmasına, yaşatılmasına, geliştirilmesine, tanıtılmasına ilişkin hususların düzenlenmesi hedeflenmektedir."

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.